Пастори-агенти в Национален алианс Обединени Божии църквиNew Page 1

ПРОВЕРЕНИ ЛИЦА в Национален алианс Обединени Божии църкви:

Име Презиме Фамилия Дата на раждане Място на раждане Институция Установена принадлежност
АНДРЕЙ ВЛАДИМИРОВ АВРАМОВ 27.12.1968 ГР.СОФИЯ, СТОЛИЧНА, СОФИЯ НА ОБЦ Неустановена принадлежност
ВАЛЕРИ ГЕОРГИЕВ СИМОВ 08.02.1958 ГР.ПЕРНИК, ПЕРНИК, ПЕРНИК НА ОБЦ Неустановена принадлежност
ВАСИЛ НИКОЛОВ ЕЛЕНКОВ 03.11.1949 С.ДРЕНОВЕЦ, РУЖИНЦИ, ВИДИН НА ОБЦ
Решение № 331 от 20.03.2012 г. – Национален алианс Обединени Божии църкви
ГЕОРГИ ПЕТКОВ БАКАЛОВ 17.05.1969 ГР.СОФИЯ, СТОЛИЧНА, СОФИЯ НА ОБЦ Неустановена принадлежност
ИВАН ГЕОРГИЕВ ИЛИЕВ 20.01.1961 ГР.ЯМБОЛ, ЯМБОЛ, ЯМБОЛ НА ОБЦ Неустановена принадлежност
ИВАН ГЕОРГИЕВ ХАЗЪРБАСАНОВ 26.12.1965 ГР.БУРГАС, БУРГАС, БУРГАС НА ОБЦ Неустановена принадлежност
ИЛИЯ ПЕТРОВ САВОВ 27.04.1962 ГР.БЕРКОВИЦА, БЕРКОВИЦА, МОНТАНА НА ОБЦ Неустановена принадлежност
МИЛЧО ИВАНОВ ТОТЕВ 08.11.1947 ГР.ЯМБОЛ, ЯМБОЛ, ЯМБОЛ НА ОБЦ
ПАВЕЛ ИВАНОВ ИВАНОВ 14.08.1943 С.БОЯДЖИК, ТУНДЖА, ЯМБОЛ НА ОБЦ
Решение № 331 от 20.03.2012 г. – Национален алианс Обединени Божии църкви
ПЕТЪР ИВАНОВ ГЕОРГИЕВ 16.05.1955 ГР.РУСЕ, РУСЕ, РУСЕ НА ОБЦ Неустановена принадлеж
СТЕФАН АСЕНОВ КОЛЕВ 14.09.1967 ГР.СОФИЯ, СТОЛИЧНА, СОФИЯ 20.03.2012 Национален алианс Обединени Божии църкви Неустановена принадлежност

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ:

1.
Решение No. 331 на Комисията по досиетата

2. Изявление от
Васил Еленков

3. Оставка на
Васил Еленков

4. Становище на
НА ОБЦ

5. Свидетелство
на Христо Куличев
 (видео)

6. Изявление
на Петър Георгиев
 (видео)

7.
Изявление на Янко Добрев
  (видео)

8. Становише на
Виктор Костов

9.
Коментар от Тони Еленков

10.
„СЪОБЩЕНИЯ ПО ЧЛ. 61, АЛ. 3 ОТ АДМИНИСТРАТИВНО-ПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС” ДО ВАСИЛ
НИКОЛОВ ЕЛЕНКОВ

8 comments for “Пастори-агенти в Национален алианс Обединени Божии църкви

 1. Към списъка с документите трябва да се добавят и мненията на д-р Вениамин Пеев, който преподава в училището на Еленков, заедно с Дари Лазарова, която пастирства ОБЦ в Шумен.

  Не става само много ясно защо Георги П. Бакалов е регистриран с агентите на ОБЦ и самия Васил Еленков? Много съмнително е, че проверката на Бакалов не спада към АРЦ Прелом, АХЦ Кармил, Войни на Христос или както там му е понастоящем фирмата, а към някаква стара и според него недействителна, чисто фиктивна регистрация. Да не би и проверката на неговото досие да е само фиктивна и с Еленков да ни разиграват още един цирк със стражари и апаши?

 2. Г-н Иван Георгиев,
  виждам, че намесвате името ми в Нац. Алианс на ОБЦ. Не давайте, моля, съвети КОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВКЛЮЧЕН и КОЙ – НЕ! Аз не съм член на тази организация и Еленков не ми е работодател! Във включения списък фигурират имената на свещенослужители. Аз не съм свещенослужител.
  Надявам се да разберете какво пояснявам. Иначе оставам с впечатление, че днешният ден Ви е бил толкова свободен, че сте се чудили къде какви волнодумства да напишете! Освен това пишете със съмнително настойчива „информираност“ за лица, които не познавате! Намирисвате нещо…

  д-р Вениамин Пеев

 3. Брат Пеев, информираността ми идва от публикуваните тук документи. Преди време прочетох въпроса към вас относно службата ви при Еленков като щатен преподавател и член на ФАКУЛТЕТЕН СЪВЕТ в НА“ОБЦ”, подобно на свидетелството на сестра Дари Лазарова, че принадлежи на ОБЦ. Смятам, че ще се съгласите с мнението в дискусията, че двоен стандарт по въпроса за агентите не бива и не може да има. Иначе, ще заприлича на един старозагорски адвокат, който работеше като регионален отговорник докато му взеха служебната кола и компютър, след което премина към друга деноминация за да работи пак като … регионален отговорник. А кого познавам, сам можете да прецените от публикувания по-горе списък, въпреки че темата тук не е за познатите, а за непознатите пастори-агенти, които едва сега oпознаваме като такива.

 4. Г-н Георгиев, давате вид на „разбиращ“, но не разбирате! НЕ СЪМ ЩАТЕН ПРЕПОДАВАТЕЛ във ф-тета на ОБЦ, който е част от ВЕБИ. Явно не сте запознат със структурата на това учебно заведение.
  Не съм и член на ОБЦ, поради което не нося никаква правна и морална отговорност за житието и битието на ръководните фактори на тази организация. За сведение, защото явно стреляте с анализите си наслуки, в този ф-тет преподават хора от различни образователни институции. Тук преподава и членът на Ръководството на СЕПЦ п-р Веселин Йотов – и него ли ще искате да видите в горния списък?
  Избистрете си, моля, имената и техните функции в главата си! Аз не използвам двойни стандарти. Достатъчно ясно съм се изразил вече ЗАЩО СЪМ СЕ АНГАЖИРАЛ САМО С АГЕНТУРНИЯ ПРОБЛЕМ НА СЕПЦ! Не смятам да се повтарям тук.

  Д-р Вениамин Пеев

 5. Др Пеев, бихте ли прочели още веднъж какво написах по-долу, защото явно не сте ме разбрали правилно. Предложението ми беше да се включат вашето и на Дари свидетелства, а не да се проверяват имената ви в списъка. Всъщност, сега като се замислих над изказването ви, вие защо не публикувате вашето писмо от комисията за да няма съмнение дали сте били агент?

  А относно двойния стандарт, ще се съгласите с мен, че не може отхвърляте СЕПЦ на базата на документите на ДС, а да НЕ отхвърляте ОБЦ на базата на същите тези документи. Всеки нормален човек би си помисли, че го правите защото сте член на т.нар. ФАКУЛТЕТЕН СЪВЕТ НА ОБЦ (цитирано дословно според тяхната уеб страница) и имате конфликт на интереси. Остава съмнението, че вие не правите своя анализ на базата на публикуваните документите, а на базата на приятелски или неприятелски отношения с посочените физически лица и организации.

  По същия начин мисли и Дари за Белев, Кокончев и Вирчев които са агенти защото и дали да папка пастет, но Еленков не агент защото в момента е регистрирана при него. Това според вас безпристрастно и непредубедено ли е? Не мисля!

 6. „Към списъка с документите трябва да се добавят и мненията на д-р Вениамин Пеев, който преподава в училището на Еленков, заедно с Дари Лазарова, която пастирства ОБЦ в Шумен.“

  Г-н Георгиев, нямам намерение да превръщам тази страница в некомпетентно предизвикан диалог между Вас и мен! Копирах началото на първия Ви постинг тук. Вие сам си отговорете какво означават думите Ви „да се добавят“. Каква логическа връзка има между „списъка с документите“ на ОБЦ и моите мнения за агентурното наследство на СЕПЦ? Моят отговор е – НИКАКВА!
  Оставам с впечатлението, че като част от случайните и повърхностни коментатори по агентурния проблем на българския евангелизъм в Пастир.орг, Вие виждате телета не под кравата, а под вола.
  Анализите, г-н Георгиев, са въпрос на логика, а както виждам, на Вас Ви липсва (не го приемайте лично, моля!).

  Д-р Вениамин Пеев

 7. Оставам с впечатлението, че като част от случайните и повърхностни коментатори по агентурния проблем на българския евангелизъм в Пастир.орг, Вие виждате телета не под кравата, а под вола.
  Анализите, г-н Георгиев, са въпрос на логика, а както виждам, на Вас Ви липсва (не го приемайте лично, моля!).

  Д-р Вениамин Пеев Айде още един изгоря.Много станахме повърхностните и лишени от логика хора,според д-р Пеев.Връзката е оповестените агенти от ДС.Независимо от коя деноминация или организация са,те са си агенти от ДС.Само че вие правите разлика д-р Пеев.Това явно не ви е изгодно да го разберете.Без значение дали правиш цирк с оставки и после пак те избират(Павел Игнатов),вие му се възхищавахте наскоро.Помните ли? Или да се скриете в САЩ,докато бурята премине(Васил Еленков),него го броите за приятел,не сте забравили ,нали? Или пък правите пародиини предавания по собствената си телевизия(Благовест Белев),като се мъчите да замазвате и омаловажавате нещата.Или пускате декларация в която няма и помен от разкаяние(Николай Кокончев) и другите,които мълчат като риби или мънкат нещо но не пускат кокала.Без значение от къде си,ти си агент от ДС,който трябва да се покаеш и да се отдръпнеш от активно служение.Ето това е общото между всички доносници от ДС.

 8. Генчев, моля ви не ме завличайте в своите пагубни софистични алгоритми. Аз ви изобличих многократно във вашето двуличие. Вие сте просто още едно добре дезинформирано ченге с пагон в евангелската църква.

  Генчев предлага да се покрият греховете предателите за да се запази статуквото на СЕПЦ като институция. Това е абсолютно противоположно на моето мнение.

  Д-р Пеев изобличава агентите в СЕПЦ, но ги прикрива в другите деноминации и по-специално Васил Еленков с който има определени преподавателско-покровителски взаимоотношения. Това е разбираемо, донякъде.

  Аз предлагам да се изобличат и разкрият всички агенти във всички деноминации без изключение. Да не се пропускат АРЦ, АХЦ, ЦБ. Всички до един. Докато с д-р Пеев сме съгласни поне относно СЕПЦ, то спрямо вас не съм съгласен с нито едно от предложенията ви. Така, че не ме принизявайте на вашето потайно агентурно ниво, а ако сте мъж, покайте се както всички други агенти с истинското си име.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *