Пастор Слава Гончаренко e заставен да събори собствения си дом

На 13 март пастор Слава Гончаренко е получил заповед от администрацията на Централната област на Минск да събори къщата си до 18 март 2008 г. Заповедта е подписана от заместник управителя на областната администрация Дмитри Новитски. Причината служителят да изисква такова решение е – липса на разрешително за построяване на къщата. Нещо повече, в заповедта се посочва, че ако Слава Гончаренка не изпълни заповедта, въпросът за събарянето на къщата му ще бъде разгледан от градския съвет на Централната област на Минск. Къщата на пастора е построена през 2000 година съгласно разрешение от изпълнителния съвет на Фрузенска област. Но след като улица Репина преминала под юрисдикцията на Централната област, администрацията започнала да твърди, че разрешителното за строеж на къщата е незаконно. В резултат на оспорването от страна на администрацията на Централната област, Слава Гончаренко е подал жалба в съда, която ще се разгледа на 31 март 2008 г. Има наблюдения, че от момента, в който къщата е преминала под юрисдикцията на Централния район, именно Д. Новитски е попречил на пастора да получи основните документи, узаконяващи къщата му.

Трябва да се отбележи, че за кратък период от време семейството на пастор Гончаренко е било подложено на различни проверки. Така през февруари тази година пасторът и съпругата му са получили заповед и от двете области да декларират доходите си и собствеността си. Месец по-късно градската управа иска да лиши многодетното семейство от дома му. Възникват следните въпроси: дали тези събития нямат вързка помежду си и дали не са планирани и организирани от някого?

Молим ви, помогнете ни да направим тази информация достояние в интернационален мащаб и да протестираме срещу събарянето на къщата на пастор Слава! Моля ви, молете се и направете следното:
1) Разпространете тази информация, колкото е възможно по-надалеч и до колкото се може повече хора!
2) Напишете протестни писма до президента на Беларус на следния адрес:
Администрация на президента
Ул. “Карл Маркс” №38
Гр. Минск 2220016, Беларус
Благодарим ви!

Църква «Нов живот», Минск
Република Беларус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *