Първи признак: НАРАСТВАНЕ НА ПОЗНАНИЕТО

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

Нека да представим тази невероятна и изключително важна тема, като се обърнем към пророчеството в книгата на Даниил. Това пророчество, изказано от ангел, хвърля светлина върху характера на световните събития в края на века, точно преди да дойде Христос. Пророчеството посочва, че в края на времето ще има безпрецедентно нарастване на човешкото познание. Второ, ще има невероятно нарастване на пътуването по земята. Тези събития, както ангелът ни дава да разберем, ще бъдат ключови признаци за разпознаване приближаването на края на века.

“А ти, Данииле, затвори думите и запечатай книгата до края на времето, когато мнозина ще я изследват, и зна¬нието за нея ще се умножава” (Дан.12:4).

Общоизвестна истина е, че през поголямата част от историята, човешкото по¬знание е нараствало сравнително бавно. Изобретяването на печатарската машина преди няколко века направи възможно широкото разпространение на знанията. Само през последния век, обаче, в резултат на технологичния напредък, повечето изобретения, от които се ползваме днес, са усъвършенствани. Нашите дядовци като момчета са пътували с карети, не много поразлични от моделите на фараоновите карети отпреди 3500 години. Един 90-годишен човек днес може да си спомни времето без електрическо осветление, без автомобили, без телефон, без радио и телевизия. По време на детството му индустриалната революция едва е започвала.

С новия век дойде изобретяването на самолета. Радиоапаратът и телевизорът, както и много други електронни уреди, които ползуваме, са също чудеса на двадесетия век. Чрез тези две изобретения един говорител има потенциална възможност да се обърне към целия свят.

Кулминация на серията от открития беше човешкото постижение да управлява атома. Тази поразителна “новост” бе известена на света с атомния катаклизъм над Хирошима. Тъй като световните условия днес все още не са се променили, атомните технологии се усъвършенстват за целите на масовото унищожение. Очевидно това е откритие, което ще сложи край на всички останали открития.

Няма да описваме с подробности тази крайна експанзия на човешкото познание, но ще наблегнем отново на неговото пророческо значение. Ангелът даде да се разбере, че голямото нарастване на познанието ще бъде признак за края на времето.

2 comments for “Първи признак: НАРАСТВАНЕ НА ПОЗНАНИЕТО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *