П-р Николай Стефанов за Катастрофата в ХАИНБОАЗ

Здравейте,

Вчера в прохода Хаинбоаз стана катастрофа, за която можете да прочетете на този линк http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=346511. Жертвите от катастрофата, младото семейство Свилен и Марина Захариеви, са синът и снахата на жена от църквата ни, а пастор Росен, който е бил на седалката до шофьора е мой много близък и личен приятел. Той и синът му са в сравнително добро състояние с леки травми и без опасност за живота. За мен станалото е много лично, тъй като трагедията включва както роднини на жена от църквата ни, така и хора, с които сме в много близки взаимоотношения.

Групата е пътувала към южна България, където е трябвало да послужат в една църква. Скоро след като потеглят от Велико Търново, ги блъска TIR, който се е движел с несъобразена скорост по мокрия и хлъзгав път. За да няма спекулации, защо е станало това и каква е причината, искам да представя нашата позиция, която съвпада с тази на пастор Росен, че Бог е позволил това да стане в Неговия суверен план, а не заради нечий грях или като наказание за някой. Пастор Росен сподели с нас, че в сърцето си няма нищо скрито и Свилен и Марина са загинали с чисти сърца и живот, вършейки делото на служението до последния си дъх на тази земя.

Пастор Росен сподели с мен и съпругата ми, че когато пътува, всеки път, когато няма мир в сърцето си, е отлагал своите пътувания. Този път, преди да тръгнат, е пракарал почти цялата нощ в молитва и когато са тръгвали е имал пълен мир в сърцето си. Сега, въпреки голямата си мъка от впезапната и неочаквана загуба на своите скъпи приятели и съработници, той има мир, че Бог е позволил това да се случи, за да предпази Свилен и Марина от по-голямо зло, което е можело да стане с тях в тяхното бъдеще.

Призовавам всички вярващи да погледнем на тази ситуация със зрялост и състрадание и да подкрепим с молитва и по практичен начин роднините на загиналите, пасторското семейство и членовете от църква Шалом – Велико Търново, които имат нужда от нашата подкрепа в този тежък за тях момент. Ако желаете да се включите в кампанията за набиране на средства за семейството на пострадалите и за нуждите на двегодишната дъщеричка на Свилен и Марина, която е оцеляла катастрофата, може да изпратите вашето дарение на сметката на църквата ни:

Титуляр на сметката: Християнска църква „Сион“
Банка: ПроКредит Банк
IBAN: BG65PRCB92301012760510
Основание: за семейство Захариеви

Средствата са необходими както за погребението на Свилен и Марина, така и за подпомагане на семейството, което е поело грижата за тяхната дъщеричка Девора.

Нека Божият мир и благодат да бъдат с всички нас в този момент и до края на живота ни!

Пастор Николай Стефанов

1 comment for “П-р Николай Стефанов за Катастрофата в ХАИНБОАЗ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *