Отворено писмо до БТВ

СПРЕТЕ ТАЗИ МЕРЗОСТ!!!

Не мога да определя по друг начин чувството, което ме обзе, когато видях в рекламния блок на БТВ, съобщението за новото реалити шоу “Ясновидци”. Бях омерзен. Не мога да си представя как може една телевизия от ранга на БТВ да изпада в положението да използва окултизъм, ясновидство и подобни на тях мерзости, за да поддържа зрителския интерес. Толкова ли няма друга тема, от която да сътворите нормално реалити. Само помислете на кого правите реклама. На отявлени служители на дявола. И то ще търсите най-добрият!?!? Умът ми не може да го побере! След възвишеният идеал за помагане на децата в Могилино – падението от кооперирането с ясновидци …

Интересно ми е, как вие, които тръбите, че имате християнски добродетели (може и да сте християни на думи) ,изпадате в положение да издигате в култ нещо, което според Библията е мерзост пред Бог! Отворете страниците на Свещеното Писание и вижте какво говори То за такива хора! Мерзост!

Нима нямате съвест?! Нима не осъзнавате към какво тласкате хората, гледащи предаването ви?! Не проумявате ли, че всъщност вие ги отдалечавате от Бог и Неговото Слово и ги тласкате в ръцете на погубителя на техните души?! Не осъзнавате ли отговорността, която ще имате един ден в Христовото съдовище?! И никое от добрите ви дела няма да успее да “покрие” злината, нанесена чрез това предаване!

Питам се кой болен мозък роди тази пъклена идея?! Ако пък ви е “спусната” от някой от задграничните ви шефове, вие нямате ли достойнство за да откажете правенето на такава мерзка продукция?! Не усещате ли, че за жалки “сребърници” ставате проводник на злото?! Аз не бих стоял и секунда в такава телевизия! Нищо, че бих си изгубил хонорара или работата! Предпочитам да съм с чисто сърце!

И всичко това на фона на течащите дебати по телевизия, радио и преса – да има ли вероучение в училищата или не!? Да учим ли децата си на християнска вяра и добродетели или не!? В тази страхотна криза на положителна духовност, вие наливате вода в мелницата на мерзостта! Не осъзнавате ли, че убивате и малката искрица надежда и Христова вяра в сърцата на хората?!

Призивът ми към вас е: “Не започвайте това шоу!” Не заставайте на страната на дявола и неговите лъжи! Ако го направите, със сигурност печелите Бог като свой противник …

Със сигурност сте затрупани с много писма. Със сигурност не можете да отговаряте на всички. Сигурно и това писмо няма да бъде дочетено докрай и ще измине най-краткият път към кошчето. Но … то ще остане като ням свидетел за предупреждението, което ви отправям.

Не си мислете, че съм религиозен фанатик. Аз съм просто част от зрителите на вашата телевизия. Аз съм просто част от гражданското общество в тази страна. Аз съм просто християнин!

СПРЕТЕ ТАЗИ МЕРЗОСТ!!!

п-р Пламен Василев

03.02.2008 г.

гр. Шумен

11 comments for “Отворено писмо до БТВ

 1. присъединявам се към това писмо и го подкрепям напълно

 2. Подкрепям това писмо и заставам в молитва против черодеите, баячите запитвачите на зли духове и всички тези които се занимават с окултни практики в името на Исус.

 3. Направете едно състезание,състезавайте се,фанатиците които говорят „небесен“ език,и мошенниците които се пишат „екстрасенси“.
  В един цирк играете,едни и същи номера прилагате,защо сте зяпнали против колегите си?

 4. BOG DA PAZI BALGAPIA ot merzostta koqto vodi do pogublenie

 5. Подкрепям това писмо и заставам категорично срещу това да се толерира всякакав вид окулт-чародейство,магьосничество,врачки,екстрасенси и др.Това е грях и мерзост пред Бога и всеки който съучаства в такива дела и ги подкрепя ще бъде тежко осъден и наказан от Бога освен ако не се покае и отвърне от тези мерзости.
  Хора – ИСУС е жив Бог,Тои е свят и праведен и идва скоро и сте даде на всекиму според делата му.Не се заблуждавайте-Той е любящ Бог ,но и справедлив.Тези,които не очистят сърцата си и не се покаят от греховете си няма да видят небето,а за винаги ще бъдат осадени на вечни мъки в ада.Това е много сериозно и много страшно,но това е и истинската реалност.Така че призовавам всички ,които не са се покаяли да го направят и да пазят себе си от въвличане и съучастие в подобни грехове.

 6. Златен член това е второ предупреждени към теб. Няма да позволим на хора като теб да обиждат и критикуват без обоснованост. Може би това място не е за теб. Ако не изпълниш препоръките ни ще се наложи да те отсраним.

 7. Ne se u4udvam za6to na6ata skapa rodina e v tova sastoqnie-politi4esko,finansovo,zdravno i t.n..Ta vsi4ko tova e plod na bezbogieto,neverieto i neznanieto po otno6enie na duhovnite zakoni i iziskvaniq na BIBLIATA ot 4ovecite. Zapomnete :NQMA BEZOBIDEN FLIRT S DQVOLA! TEZI PREDAVANIQ ZA DQVOLSKITE SLUGI IMAT ZENA >POMISLETE OT KOGO ^TE BADE PLATENA

 8. Здравейте! Съгласен съм с написаното от п-р Василев и знам прекрасно какво очаква хората които се занимават с такива практики! Обаче,има нещо което ме притеснява в начина по който това послание е отправено! Думите които са употребени са направо стряскащи! Все пак разберете че пишете това на светски хора за които понятията пъкъл, дявола, мерзост пред Господа едва ли означават нещо повече от мит! Честно казано посланието лъха с осъдителност.Поставям се на тяхно място и ако прочета това просто ще натисна бутона за изтриване!Има по-добър начин да се предаде това наистина важно послание!Помислете си!

 9. Да, може би писмото ми е малко стряскащо. Може би някои от нещата за които пиша няма да са понятни за хората, които ще ги четат. Но… Аз си мисля, че ако църквата не заяви това по този категоричен начин, просто няма кой друг. Мисля си и за това, че църквата, потънала в своето удобство е забравила, че е поставена като „страж“. Точно в такива ситуации. Толкова малко са реакциите на християни срещу нещата, които Бог мрази, че чак се срамувам. А това прилича на мълчаливо съгласие със „съвета на нечестивите … пътя на грешните … събранието на присмивателите …“ Нима църквата не се чувства поне отчасти виновна за състоянието на страната ни!? Много са тези, които „мрънкат“ срещу неправдата, но малко са тези, които открито застават срещу нея. В молитва и с действие. Може би е време да станем Йоновци, та дано Бог даде възможност за покаяние за страната и народа ни … А бутона за изтриване се натиска и за по-малко предизвикващи послания. както е казано, че няма по-глух от този, който не иска да чуе“.

 10. П-р Пламен, моите уважения към ранга ти, но има разлика между „категорично“ и „осъдително/обидно“. Всяко нещо може да се заяви категорично, но с добът тон, който да не осъжда, нито да обижда. Мисля че за това става въпрос. Да сме радикални не означава, да категоризираме хората с тазни епитети. Това дори е малко непристойно за един християнин.

 11. Абсолютно съгласна съм! Трябва да пишем на ниво, а не да имаме „кавгаджийско“ отношение. Хората там са интелигентни и игнорират всяко нещо, което не е на ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *