Писмо на пастор Пламен Василев към Евроком – Царевец

Здравейте, в Евроком!

Не може да бъде! Умът ми не може да побере факта, как толкова уважавана телевизия може да изпадне на такова ниво!!!

Уважаеми хора, правещи телевизия. Нали във вашия етичен кодекс са записани изискванията за безпристрастност?! Ако нямате представа от вярата и дейността на евангелските църкви, по-добре не произвеждайте глупости! От предаването ви за двете църкви във Велико Търново и „объркването“ им с такива, които нямат нищо общо с тях произтичат два извода:
1. Тотално неразбиране на проблематиката.
2. Тенденциозно манипулиране на общественото мнение, чрез представяне на неверни факти.

В първия случай дължите публично извинение с даване на право на опровержение от страна на засегнатите страни. Във втория случай – сами сривате авторитета си като телевизия, изпадайки в ролята на блюдолизци. Тук дължите извинение на зрителите си, за неоправданото доверие към тях – да им представяте достоверна информация.

Друг е въпросът, че двете църкви могат да ви подведат под съдебна отговорност. В обединена Европа тези неща не се толерират!!!

Не осъзнавате ли, че евангелските църкви нямат нищо общо с фалшивите учения и секти?! Не проумявате ли, че евангелските вярващи са направили много за страната ни – от времето на турското робство, та до наши дни. Вземете да прочетете малко история! Търново е градът с една от най-старите евангелски църкви в България! Срамота, до толкова да не познавате историята на града си!!!

С уважение и очакване на правилна реакция от ваша страна

пастор Пламен Василев
Евангелска петдесятна църква – Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *