ОЕЦ призова към обща молитва

ДО ЧЛЕНУВАЩИТЕ В ОЕЦ

ПРИЗИВ

Уважаеми братя и сестри,

В този труден за България момент призоваваме всички вярващи да се обединим в молитва за страната ни. Нека на неделните богослужения на 24 февруари отправим към Бог специална молитва за политическа и икономическа стабилност на България. Нека помним в молитвите си и избора на предстоятел на Българската православна църква, който е насрочен за тази неделя. Точно за 12 часа е предвидено обявяването на резултата от избора на патриарх на БПЦ, а след това е церемонията по неговата интронизация в катедралата „Св. Александър Невски“.

Молитвата ни е Бог да даде мъдрост на политиците ни, които ще преговарят за съставянето на правителство и организирането на извънредни избори. Ние не заемаме страна в политическите дебати, но не можем да бъдем безучастни към това, което става по улиците и площадите. Нека, доколкото зависи от нас, да бъдем източник на стабилност при опитите за провокиране на етническо, религиозно или социално противопоставяне.

„И така, увещавам преди всичко да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всички човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да имаме тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината” (І Тим. 2:1–4).

Бог да пази България!

С уважение,
П-р Николай Неделчев
председател на УС

2 comments for “ОЕЦ призова към обща молитва

  1. Това е добър призив и трябва да се откликне положително от всеки вярващ и местна църковна общност на него. И не само „членуващите в ОЕЦ“, защото всички християни са неразлъчна част на българското общество!

    Не бива да забравяме обаче, че много скоро предстоят избори. Не само ОЕЦ, но и всяко деноминационно ръководство трябва да активизира своите подведомствени ДА УЧАСТВАТ АКТИВНО в изборния ден. Библейският Бог няма да ни назначи правилния парламент и правилното правителство без НАШЕТО УЧАСТИЕ.

    Народът ни е казал много мъдро: „Лозето не ще само молитва, но и мотика!“

  2. Голяма сила има усърдната молитва , но на ПРАВЕДНИЯТ. В християнските ни среди има много … християни воювали чрез своето предателство с-щу Христос. Днес същите са в ръководството на различни църкви. Вие не се очистихте ! Искате Бог да чуе молитвите ви за да живеете по-добър живот ! Да , ама не сте се очистили. Не сте готови . Няма да стане. Ще ми се да не съм прав. Ще ми се в законодателната и изпълнителната власт да има много християни. Ще ми се икономическите лостове в държавата да се управляват от християни.
    Нека да се покаем на думи и дело. И дано Бог се смили за нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *