Музей на БИБЛИЯТА във Варна

Постоянен музей на библията отвори врати във Варна. Собственик на колекцията е германецът Стефан Пилц, който живее от няколко години у нас. Експозицията включва различни издания на най-популярната книга в света, древни ръкописи и библии, отпечатани на над 50 езика, както и илюстративни макети.

5 comments for “Музей на БИБЛИЯТА във Варна

 1. Дано музеят предизвика хората не само на Варна, но на цяла България да си четат Библията редовно. Един мой приятел казваше: “ Мога да намеря 50 души, които са готови да умрат за Библията, но не мога да намеря 5, които са готови да я прочетат !“ Само информативно искам да предизвикам колегите – до сега съм прочел цялата Библия 8 пъти, а Новият Завет 27 пъти. Това не казвам че е много и да се гордея, напротив, само толкова малко пъти съм я чел. Но продължавам с четенето .

 2. Можем само да си пожелаем повече пастори,дякони,старейшини и пр. църковни титуловани администратори от българската евангелска общност да направят в градовете , в които живеят това, което прави Стефан Пилц.
  „Изложбата за Библията“ обиколи големите градове в България и десетки хиляди българи научиха и разбраха какво е и какво не е Библията – Божие цялостно и вечно Слово за спасение чрез покаяние и вяра в Исус Христос и не е мистична, магическа книга за здраве, късмет, просперитет,успех в бизнеса и личния живот и пр. и пр.
  Хиляди енкземпляри Библия са раздадени на посетителите, което дава възможност на много от тях да прочетат Словото на Бога.Даже и един прочит би бил достатъчен, само да се покаят за греховете си и да се обърнат чрез вяра в Исус към Бога за спасение на живота си…
  Мисля , че начинанието на Стефан Пилц е достойно за уважение и подражание, най-малкото защото това начинание постави даже сигурността и живота на този Христов служител под угрозата на православни и скинарски врагове на истината и то не веднъж в градовете на т.нар. „християнска“ България.

 3. Не е ли малко стара тази информация г-н Янко? Музеят работи от доста годин и г-н Манчев който поназнайва от Варна трябваше да разясни че църквите се въздържаха от подкрепа на тази прекрасна инициатива

 4. Многознайни ми Мариане,
  Както винаги въздуха е повече от съдържанието. Не знам кои са „църквите“ които визираш, освен православната и харизматиците, които „не подкепиха тази чудесна инициатива“.
  Драги всезнаещий, аз съм личен участник в тази „чудесна инициатива“ и мога да ти обясня , на теб , поназнайващия многознаещ, че никога при изявите на Изложбата за Библията не е имало недостиг на служители , както и недостиг на посетители.Само във Варна , в двете издания на изложбата посетителите бяха над 6000.
  Вероятно ти не правиш разлика между Изложба за Библията и Библейски център във Варна, който се ръководи от Стефан Пилц, ама то ще да е заради винаги прясната ти информация и компетентност по всички въпроси.

 5. Кои визирате освен „православната и харизматиците“?
  Йеховистите ли го подкрепиха или някои други секти?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *