Корея затваря църкви с коронавирус

Избухването на коронавируса в Южна Корея е толкова бурно, че министърът на културата е помолил църквите и други религиозни органи да спрат да се събират, докато положението не бъде овладяно.
Южна Корея има най-голямото огнище на епидемията освен Китай, регистрирани са 2337 случая. Само в четвъртък са обявени повече от 500 случая, съобщава националната агенция Yonhap.
„Този уикенд и следващият уикенд се очаква да бъдат критични за разпространението на COVID-19 и [предотвратяване] удължаване на ситуацията“, е заявил министърът на културата на Южна Корея Ян-Уо в петък.
„Искрено моля църквите да се въздържат от всякакви религиозни служби и събирания за известно време, за да се предотвратят по-нататъшни коронавирусни инфекции и усложняване на ситуацията“, е добавил той.
Католическите църкви в страната масово затварят врати. Църквата на пълното евангелие в Сеул, считана за най-голямата църква в света по членство (приблизително 800 000), спря обществените прояви и заяви, че ще пусне онлайн служение за своите членове, съобщи Yonhap News.
Църквата Myungsung в Сеул – презвитерианска конгрегация с 80 000 членове – прекрати службите, след като двама членове, включително пастирът, се оказаха с коронавирус. Междувременно учените от Израелския изследователски институт MIGAL Galilee твърдят, че след няколко седмици ще имат ваксина срещу коронавируса

7 comments for “Корея затваря църкви с коронавирус

  1. Южна Корея ? Четете малко от време на време

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *