Бойко БОРИСОВ: Аз нямам нито силата, нито волята да кажа НЕ ОТИВАЙТЕ на ЦЪРКВА!

Българя има нужда от молитва не от онлайн служение призив към всички които затвориха молитвените домове отворете ги и се молете съберете божията войска и се молете хората имат нужда от Спасител знаете че нашата борба е срещу тъмните сили точно сега е времето да бъдат постоянно отворени молитвените домове и да коленичим прет царя на царете да проси милост и прошка нали затова приехме да служим на бог и в трудни и добри времена какъв е смисъла слет като отмине вируса после да се правим силни в служение ние не трябва да сме страхливи давам ви власт каза бог в мое име мъртви ще възкресявате каква е ролята на църквата в тези тежки дни. Моля ви никои да не се оправдава с тези думи (да се покоряваме на власти)ок няма против но помислете добре грешка ли е да бъдат отворени молитвените домове.нека бог ви говори простете ми но не виждам ролята на църквата каква е да се моли само от къщи ли? Моля ви в името на Исус Христос възстановете служенията си тези които казват че трябва да сме мъдри и си мислят че в молитвения дом ще се разболеят само ще кажа едно искайте вяра. ~ Исус АНГЕЛОВ

Днес до църквата ходих, нямаше нито един човек там , освен жената която продава свещи. После отидох до Централна Поща да си платя тока – сума ти хора, и половината без маски , и стари хора имаше, включително и касиерката която ме обслужва без маска. Не мога да разбера кой го измисли това да се затварят църкви и то по време на Великият пост. Против съм и дано Светият Синод да устои. В момента е време на изпитания и молитвите са много повече нужни на българския народ. Ние не сме животни а Тяло и Дух, и Духът има не по малко сила от тялото. Повече ме е страх да не се налага да отида в Инфекциозното във Варна като видях снимките от там , а не в една църква. ~Нора ТРИФОНОВА

о. Георги ПЕТКОВ: Днес получих отговор на много въпроси. Бях в храма за кратко. Но точно преди да си тръгна дойдоха хора, които ми казаха, че има жена на смъртно легло и иска изповед. Веднага отидох, изповядах я, след това я причестих. Жената получи не само земна утеха, но и небесна радост със Светото Причастие в срещата си с Господ Иисус Христос, получи не само земен мир, получи вечност. Това се случи в рамките на половин час. Следобед, когато обикновено почти не минават хора през храма. Ами ако беше затворен? Сега никой вече не може да ме убеди, че църквите трябва да затворят. В храма Божий християните намират рая – тези, които вярват.
Слава Богу, много хора мислят така, като Деян Николов

„Така, до днес мълчах….
Но….
Църквата, мили българи, не е мол, не е заведение, не е магазин, не е фитнес, не е парк, не е спортна площадка, не е бар, не е театър или цирк, където хората са отишли да се забавляват…
Църквата е повече от аптека и болница!
В църквата, ние православните християни, се молим за всички!
Не само за себе си! А за всички! За целия български народ!
За живите, за мъртвите, за болните, за здравите, за страдащите, за смятащите себе си за безсмъртни, за егоистите, за гордите, за вярващите и за невярващите, за безбожниците, за падналите, за корумпираните, за властващите, за армията…за всички!
Молим се за ненавиждащите ни…да, дори за тях!,
Когато искате да затворите църквите, спомнете си, че българите сме и православни!
Когато искате да затворите църквите, спомнете си колко от нас ходят всяка седмица в църква, не само на Цветница или Великден, а всяка седмица?
Колко от нас се молят на Бога, колко от нас се причастяват….колко от нас се покайват за греховете си, колко от нас са безгрешни….
Даже в най-мрачните времена на комунистическия режим църквите не бяха затворени….
Да, трябва да се пазим! Да, трябва да има грижа за ближния!
Но…
Литургията трябва да продължи!
Особено сега във Великия пост и в дните до предстоящия най-светъл Христов празник: Христовото Възкресение!

НЕ ЗА ПАНИКА, НО ЗА РАЗМИСЪЛ, ЗАЩОТО ЗВУЧИ ЛОГИЧНО!“
~Деян Николов

19 comments for “Бойко БОРИСОВ: Аз нямам нито силата, нито волята да кажа НЕ ОТИВАЙТЕ на ЦЪРКВА!

 1. вече е сериознo -АКО заразените с новия коронавирус се лекуват посредством смес на лекарства използвани при лечението на СПИН и на грип. И има ли връзка между СПИН и ДНК стринг-а на коронавируса?
  Според известен вирусолог от Пекин този коронавирус със сигурност е плод на човешка намеса чрез генно инженерство. Същият учен посочва, че по това време на годината не се продават или намират прилепи на пазара на животни в Ухан. 45% от хората, които бяха заразени първи, не са посещавали този пазар. Това ясно показва, че спекулациите за разпространяване на вируса през пазара на животни в Ухан са напълно неверни.

 2. на КОЙ да вярваме сега? Miro или Пастир Альоша ?

 3. Ще ти кажа приятелю ,Библията е източникът на истината !!
  Да не бъдете мудни по сърце, но да вярвате на пророците и писанията !!

 4. Otkade sa vzeli RNK ot prilep i pribavili edin dopalnitelen strain. I dori predvaritelno my posvetili moneta. Tova si e dosta iavno – nikakva konspiratsia dori niama. Za da napraviat novia globalen red. Nikoga ne sam vijdal hora da iadat prilepi tam.

 5. Бог е сътворил човека с разум, за да действа разумно. В тази ситуация аз си стоя в къщи

 6. Е сега го канонизирайте за светец и му направете икона и му се кланяйте на св.великомученик Бойко Банкянски!

 7. не бе братченцето ми Виж какво ти казват
  Царя два пъдаря не дава – Бойко дава пастера не дава

 8. ПО ЧАСОВЕ и ДАТИ =Ще ограничи ли държавата богослуженията на църквата\\\\ в библейското послание на която хората намират насърчение\ вяра\\утеха в трудни времена?
  Предвид ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ въведено на територията на страната, Заповедта на Министъра на здравеопазването
  и препоръката на Ръководството на Съюза на Евангелските Петдесятни Църкви, считано от 13.03 до 29.03 2020г:
  – Преустановява се провеждането на общите богослужения в сградата на църквата

  G.Ganeva Няма затворени църкви. Моля за отговорно поведение в този момент Богослужения се извършват навсякъде

  Jижко Как да няма Ела тук да видиш дали се извършват

  Преди няколко дена, решаваме да предаваме онлайн служба в църквата сам пасторя и фалението (общо 5 чавека) и в същия ден полицията посети пастора в домът му с предупреждение църквата да не се отваря, изрично му забраниха църквата да не се отваря. И
  Отговорете ми сега защо се случва това ?

  Подуяне 15.03.2020 дойдоха от полицията по подаден сигнал. Също и на Бачо Киро Казаха да не се струпваме Бе съставен предупредителен протокол
  Ж.Донкова 16.03.2020
  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
  ДИРЕКЦИЯ „ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ“ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ СЕ ОБРЪЩА С МОЛБА КЪМ РЪКОВОДСТВАТА НА ВСИЧКИ РЕГИСТРИРАНИ В СТРАНАТА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ ДА ЗАПОЗНАЯТ СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ СЪС ЗАПОВЕД № РД-01-124/13.03.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И СТРИКТНО ДА Я СПАЗВАТ.
  КЪМ МОМЕНТА ДИРЕКЦИЯ „ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ“ ФУНКЦИОНИРА НОРМАЛНО, БЕЗ ДА ПРЕКЪСВА ДЕЙНОСТТА СИ.
  ЕМИЛ ВЕЛИНОВ
  ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ“

  Ж.Донкова 17.03.2020
  ЛИЧЕН АПЕЛ!
  Братя и сестри в Господа,
  Днес получих информация, че миналата седмица само в гр. Бергамо, Италия са починали 7 свещеника, а 20 са заразени с вируса COVID-19. От свое име като вярващ човек моля всички духовни лидери в страната да не се подценява ситуацията.

  Ж.Донкова 18.03.2020
  Уважаеми братя и сестри в Господа,
  Днес в дирекция „Вероизповедания“ се получи информация, че са взети над 40 проби за COVID-19 на евангелски християни, посещавали богослужения в неделя. Вероятността някои от тях да се окажат положителни е много голяма. Надявам се, си давате сметка за отговорността, която всички ние носим към Бога и към нашите братя и сестри.
  Отново, като вярващ християнин, Ви умолявам за по-голяма отговорност в служението ни към Бога и нашите ближни. Бог обича всички нас и се нужда е от нас, като негови съработници на Неговата нива. Нека не изпитваме Господа с нашата неразумност. Той иска да се облягаме на Него, да Го обичаме и да Му позволим да ни обича. Бог желае да Му се доверим и да се обръщаме към Него винаги, когато имаме нужда. Но нека не забравяме, че ние сме управители, а не собственици на живота, който Бог ни е дарил и в тази посока Той изисква от нас да сме мъдри и отговорни.

  Бойко БОРИСОВ: Аз нямам нито силата, нито волята да кажа НЕ ОТИВАЙТЕ на ЦЪРКВА!

  До всички членове на ц-вата утре ще имаме служба от 10:00 часа. Чакаме ви ! Вчера имаше среща с всички пастори началника на Полицията и затова има зелена светлина !

  29.03.2020 Щабът измисля забрана за излизане от домовете и вечерен час

 9. Tcttctc хехе нали сте група християнска?! Пророк Емануел Макандива го е пророкувал за този вирус още 2015г.Да от Китай ще почне всичко но не е направено от човек я малко се информирайте повече…

 10. планирани са УПРАЖНЕНИЯ по подобен тип ситуации както са правили100 пъти и за атомна експлозия

 11. emi te moje i za tova da se gotviat sled virusa… elita da go skriat v bunkera … i oshte 500 miliona koito da im sluguvat i tak… da ne im piem vodata i dishame vazduha.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *