Когато светът се разпада

Когато светът се разпада
В последните дни на страдания и гонения, за които Библията предупреждава много християни ще бягат към хълмовете, за да се скрият от нарастващите бедствия. Така наречените пророци казват на хората да дойдат в своите сигурни убежища. Християнските евреи са предупредени да се върнат в Израел, за да избегнат финансовия колапс, очакван в Америка.

 

Знам къде искам да бъда, когато нещата се разпаднат. Когато финансовият пазар се срине, искам да се върна на Уолстрийт, където бях по време на срива на 19 октомври 1987 г. Искам да бъда там като един съвременен Енох, ходещ и говорещ с Бога, без страх – мирен, безстрашен свидетел, проповядващ Исус на хора, чийто свят се е сринал.

 

Господ Исус Христос каза: "Върви!" Той не каза: "Скрий се!" Искам да бъда там, където е Светият Дух и можете да бъдете сигурни, че Той ще бъде на фронтовата линия на битката, призовавайки размирните и уплашените при Себе Си.

 

Енох виждаше този свят като безбожен. Неговото собствено общество беше нечестиво и докато гледаше назад през цялата история до последните дни, всичко, което можеше да каже, беше: „Безбожие! Безбожие!“ Енох, седмият от Адам, пророкува: „Ето, Господ идва с десет хиляди от Своите светии, за да извърши присъда над всички и да убеди всички нечестиви сред тях за всичките им безбожни дела, които са извършили безбожно, и за всичките им сурови думи, които нечестивите грешници са говорили против Него” (Юда 14-15).

 

Ходите ли с Господа? Тогава трябва да видите света така, както го видя Енох: безбожен и пълен с духа на антихриста и тежки думи срещу вашия Бог. Как можете да бъдеш част от това, което е безбожно? Как можете да общувате с тези, които Той идва да съди? Той идва с десет хиляди Свои светии, за да съди един грешен, изгубен свят. Вие от коя страна сте?

 

Ако вървите ръка за ръка с Господ Исус, ако говорите с Него, ако Го слушате, тогава ще намразите тази безбожна световна система. Ще вземете Неговата страна срещу тези, които говорят против Него. Ще Го чуете да казва: „Който е приятел на света, Ми е враг” (вж. Яков 4:4).

 

Източник: World Challenge

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *