Книжарници продават Библията като фантастика

9В Калифорния книжарница предизвика противоречия с пуснати в продажба Библии, обозначени върху етикетите като фантастика. Калеб Калтенбах – пастор от църквата в Сими Вали, е човекът, открил Библиите със съмнителни етикети, когато решил да ги разгледа, за да направи подарък. Той споделя, че е останал изненадан от това, което е видял. „Беше означена като фантастика – казва той. – И взех да я прегледам, защото никога досега не съм виждал Библия, етикетирана като фантастика”. Пасторът веднага направил снимка и я публикувал на своя Twitter акаунт, така че последователите му да могат да я видят. Не след дълго снимката вече е от национален интерес. „Изображението се оказа като вирус и ето ни тук днес”, каза Калтенбах.

Една жена споделя в Twitter: „Определянето на Библията като фантастика е обидно. Ако бяха обозначили Корана за фантастика, мюсюлманите щяха да бъдат бесни”. Въпреки това друг човек казва: „Не е фантастика ли? Мисля, че Костко е прав. Подкрепете с конкретни данни обратното”.

Костко вече се извини за обозначените за фантастика Библии в Сими Вали, обосновавайки се, че са направили грешка и че работят бързо, за да я коригират. Все пак компанията пое отговорността за случилото се, обяви незабавно промяната на погрешните етикети и заяви, че за в бъдеще ще промени начина, по който Библията се разпределя в техните магазини. Калтенбах отбеляза, че грешката е била много показателна. „Вярвам напълно в тях – каза той. – Смятам, че беше грешка. Не мисля, че има зъл гений зад кулисите, но в случай че смятах, че го има, той казва къде е нашият народ духовно”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *