Нова атака срещу Евангелските петдесятни църкви в гр. Бургас

СКАНДАЛ!!! Ж-к „Славейков” става средище на сектите в Бургас
Десислава Георгиева | 12 Август 2008

http://www.globusnews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1080:2008-08-12-14-36-28&catid=94:istorii&Itemid=299

Ж-к „Славейков“ постепенно се превръща в средище на сектите в Бургас. В подкрепа на това твърдение са изкопните работи, които запчнаха в района на 68-ми блок в комплекса. Става въпрос за сграда на Евангелската Петдесятна Църква, която ще бъде построена в близост до у-ще „Д. Дебелянов“. „Няма неуредени документи. Строителните книжа са в изправност и строежът може да започне“, съобщи за GlobusNews архитект Недева, която отговаря за строителството в района. Тя допълни, че за този обект се знае още от 2005 г. Живущите в района, обаче не са съгласни на територията на комплекса им да има нова сектантска сграда. Ядосаните хора сипеха закани и мятаха камъни, опитвайки се да защитят децата си, които играят и учат на тази територия. Жалващите се подадоха сигнал в Община Бургас и оттам бе разпоредена проверка в нажежената зона. Стана ясно, че изкопът е канализационен и евангелската църква премества водопровода на бъдещата сграда от озеленените площи към тротоарната част. За съжаление строителните работи не могат да бъдат спрени.

Изглежда к-с „Славейков“ е любимо място за гнездене на всякакви алтернативни религиозни учения и хората имат реални основания за тревога. Съвсем близо се намира и храма на „Свидетели на Йехова“, които не веднъж са приканвали ученици в тяхната „Зала на царството“, която се намира непосредствено до училище „Константин Преславски“. В съседство са и други големи училища и детски градини. Тази секта е изключително опасна, особено за подрастващите. Не веднъж са регистрирани случаи на самоубийства на нейни членове. Йеховистите обикалят блоковете и звънят по апартаментите да раздават брошури. Често се натъкват на деца, оставени без домашен надзор.

„Свидетелите на Йехова“ имат желание да се запознаеш по-добре с тях. Може би си ги срещал като свои съседи или колеги или някъде другаде в ежедневието си. Може би си ги виждал на улицата да предлагат списания на минувачите. А може би си разговарял накратко с тях на вратата на своето жилище…те са заинтересувани от теб и от твоето добруване. Те искат да бъдат твои приятели и да ти разкажат повече за себе си“.Това се казва в сайта на сектата, която отива по-далеч в своята сугестия и добавя „Скоро хората ще бъдат разделени на „овце“ и „кози“. „Овцете“ ще получат вечен живот на земята. „Козите“ са онези, които ще са отхвърлили божието Царство. В близко бъдеще Исус ще унищожи всички подобни на кози хора. Ако искаш да бъдеш една от „овцете“ на Исус, трябва да се вслушваш в посланието на Царството и да действуваш съответно на онова, което научаваш“.

Преди известно време Община Бургас изпрати предупредителна информация до училищата и детските градини за активизирането на опасните секти в навечерието на Великденските празници. Къде обаче е Българската Православна Църква и защо се е свила в черупката си и бездейства, докато сектите заливат страната ни. Духовенството е абдикирало от просветната си евангелска дейност и се е заело с изчисление на имоти и пресмятане на кебапчета. А ние трябва да се борим за психичното здраве на децата си в района на сектите и…да мятаме камъни по багерите, които копаят.

Секти манипулират младежи в Бургас
Автор Марина Костова | 18 август 2008

http://www.kompasbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2941&Itemid=27

Евангелската Петдесятна църква ще бъде построена в близост до у-ще „Димчо Дебелянов“. С това жк „Славейков“ се превръща постепенно в средище на сектите в Бургас. В подкрепа на това твърдение са изкопните работи, които започнаха в района на 68 блок в комплекса. „Няма неуредени документи. Строителните книжа са в изправност и строежът може да започне“, съобщава архитект Недева, която отговаря за строителството в района. За този обект се знае още от 2005 г. Въпреки многобройните протести на живеещите в квартала, строителството продължава.

Главно в събота и неделя се извършват строителните работи, защото тогава Общината не работи. Ядосаните граждани сипели закани и мятали камъни, опитвайки се да защитят децата си, които играят и учат на тази територия. Жалващите са подали сигнал в Общината, откъдето разпоредили проверка в нажежената зона. Става ясно, че изкопът е канализационен и евангелската църква премества водопровода на бъдещата сграда от озеленените площи към тротоарната част. За съжаление строителните работи не могат да бъдат спрени.

„Сградата се намира непосредствено до училище „Константин Преславски“. В съседство са и други големи училища и детски градини. С луксозни издания и обещания лъжепророците приобщават нови членове. Най – излъгани остават младежите. Проблемът със сектите датира от дълбока древност. Заради тях в миналото са се организирали вселенски събори. Но въпреки всичко въпросът остава неразрешен,“ коментира отец Борис Беров от църквата „Света Богородица“.

Изглежда к-с „Славейков“ е любимо място за всякакви алтернативни религиозни учения и хората имат реални основания за тревога. Съвсем близо се намира и храмът на „Свидетели на Йехова“, които неведнъж са приканвали ученици в тяхната „Зала на царството“, която се намира непосредствено до училище „Константин Преславски“. В съседство са и други големи училища и детски градини. Тази секта е изключително опасна, особено за подрастващите. Неведнъж са регистрирани случаи на самоубийства на нейни членове. Йеховистите обикалят блоковете и звънят по апартаментите, за да раздават брошури. Често се натъкват на деца, оставени без домашен надзор.

„Свидетелите на Йехова имат желание да се запознаеш по-добре с тях. Може би си ги срещал като свои съседи или колеги, или някъде другаде в ежедневието си. Може би си ги виждал на улицата да предлагат списания на минувачите. А може би си разговарял накратко с тях на вратата на своето жилище… те са заинтересувани от теб и от твоето добруване. Те искат да бъдат твои приятели и да ти разкажат повече за себе си“. Това се казва в сайта на сектата, която отива по-далеч в своята сугестия и добавя „Скоро хората ще бъдат разделени на „овце“ и „кози“. „Овцете“ ще получат вечен живот на земята. „Козите“ са онези, които ще са отхвърлили божието царство. В близко бъдеще Исус ще унищожи всички подобни на кози хора. Ако искаш да бъдеш една от „овцете“ на Исус, трябва да се вслушваш в посланието на Царството и да действаш съответно на онова, което научаваш“, гласи опасната и вербуваща проповед.

Неотдавна Община-Бургас изпрати предупредителна информация до училищата и детските градини за активизиране на опасни секти в навечерието на Великден. Къде обаче е Българската православна църква и защо бездейства, докато сектите заливат страната ни. Духовенството е абдикирало от просветната си евангелска дейност и се е заело с изчисление на имоти. А някой трябва да се бори за оцеляване психичното здраве на децата в района на сектите.

Секти манипулират младежи в Бургас

Българска соцалистическа партия – Бургас | 19 август 2008

http://www.bspbourgas.org/news-%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%20%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%20%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B8%20%D0%B2%20%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-info-780.html
Евангелската Петдесятна църква ще бъде построена в близост до у-ще „Димчо Дебелянов“. С това комплекс „Славейков“ се превръща постепенно в средище на сектите в Бургас. Съвсем близо се намира и храмът на „Свидетели на Йехова“, които неведнъж са приканвали ученици в тяхната „Зала на царството“, която се намира непосредствено до училище „Константин Преславски“. В съседство са и други големи училища и детски градини. Йеховистите обикалят блоковете и звънят по апартаментите, за да раздават брошури. Често се натъкват на деца, оставени без домашен надзор. Неотдавна Община Бургас изпрати предупредителна информация до училищата и детските градини за активизиране на опасни секти в навечерието на Великден. Според журналистите обаче, не се вижда ролята на Българската православна църква и тя бездейства, докато сектите заливат страната ни.

4 comments for “Нова атака срещу Евангелските петдесятни църкви в гр. Бургас

  1. хммм… анимационни филмчета пълни с насилие не са толкова опасни колкото „секти“ които учат хората да почитат майка си и баща си и да обичат ближния както себе си… странни разбирания…

    а за второ: как може да пъхате в един човал петдесятни и йеховисти – единственото обеснение е че това го написа напълно некомпентен човек който вобще не знае за какво става дума – чул не дочул

  2. NAISTINA NE MOGA DA RAZBERA TOVA POGRE6NO SXVA6TANE NA PO GOLIAMATA 4AST OT BALGARSKIA NAROD OTNOSNO EVANGELSKA PETDESIATNA CARKVA.NIKOI NIAMA PRAVO DA PETNI IMETO I KATO IA NARI4AT SEKTA.ZASRAMETE SE.KOLKO OT VAS OBVINITELI ILI XORA KOITO XVARLIT S KAMANI I NAI VE4E TEZI KOITO PI6AT TEZI BEZSRAMNI MATERIALI SA VLIZALI V TAZI CARKVA.KAK MOJE6 DA KAJE6 4E QBALKATA E GNILA KATO DORI NE SI Q OPITAL.

  3. ne otri4am 4e stranata ni e palna sas sekti,no tova savsem ne dava pravo na nikoi da sprqga svideteli na qaxova s Evangelska Petdesiatna Carkva pod edid ob6t znamenatel.uvajavana li4nost sam,zaemam visoka dlajnost,smeq da tvardia 4e sam dosta razumna i darja da vi kaja 4e tova e savsem obiknovenna carkva v koito se 4ete Bibliata i samo Bibliata i ako ne go viarvate sami se ubedete.vratite i sa otvoreni za vsi4ki.

  4. Evangelska petdesqtna curkva e edna i tq se namira n a“Alexandar Stamboliiski“ 4.Druga evangelska petdesqtna curkva v Burgas nqma,ne e imalo i nqma da ima.Originalut e edin,edno e durvoto,koeto e dalo koreni na tezi klon4eta,razklonili se na sam i na tam.Do tuk e imalo mnogo expirimenti s imeto na Evangelska petdesqtna curkva:Prezviterianska i kakva li ne o6te no Vsevi6niq nedopusna tova da stane!Bez zna4enie koi e bil,koi e i koi 6te bude rukovoditel na curkvata tq 6te bude do posledno edna edinstvena Evangelska petdesqtna curkva v Burgas na „Alexander Stamboliiski“ 4!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *