ИЗЯВЛЕНИЕ НА УС/РОД 22.11.2019г.

ИЗЯВЛЕНИЕ НА УС/РОД 22.11.2019г.

Уважаеми родители,

Управляващите са започнали да прилагат ЗСУ преди да е влязъл в сила. В процес е събиране на информация за Националната карта за социални услуги, по ЗСУ чрез анкети и въпросници за семейната среда и лична информация. Предупреждаваме, че гражданите нямат задължение да дават тази информация за децата и семействата си.
Във връзка със зачестилите въпроси за попълването на различни видове анкети, раздавани Ви от училищните и предучилищните заведения, излизаме със следния отговор:
Като родители и законни представители на малолетните/непълнолетните Ви деца, на основание чл. 3 и чл. 7 от Хартата на основните права на Европейския съюз, чл. 17 от Международния пакт за граждански и политически права, чл. 16 от Конвенцията на ООН за правата на детето, чл. 8 от Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи, чл. 32 и чл. 47, ал. 1 от Конституцията на Република България, чл. 3 от Закона за лицата и семейството, ИМАТЕ ПРАВО ДА ЗАЯВИТЕ, ЧЕ НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ:
1. Детето Ви да бъде разпитвано по какъвто и да било начин (разговор, ролева игра, урок, и др.) за различни аспекти, подробности, случки и т.н. от личния и семейния живот на детето Ви и на Вас като негови родители, както и да бъде събирана такава или подобна информация под каквато и да е форма, устно и/или писмено (анкети, формуляри, бланки, въпросници, психологически тестове, интервюта, запитвания и др.);
2. По време на престоя си в учебното заведение, както и по време на всяко мероприятие, провеждано от или с участието на учебното заведение, детето Ви да участва в занимания и дейности от всякакъв вид, ръководени от и/или с участието на психолози, логопеди или други специалисти извън щатните педагогически специалисти на учебното заведение, заниманията с които са включени в рамките на задължителната учебна програма;
3. Детето Ви да бъде обучавано/консултирано/информирано от лица и/или организации, външни за учебното заведение, както и да участва по какъвто и да е начин в работа, занимания и други дейности с такива лица и/или организации;
4. По време на престоя си в учебното заведение, както и по време на всяко мероприятие, провеждано от или с участието на учебното заведение, детето Ви да бъде заснемано, фотографирано или записвано по какъвто и да е начин, както и негови снимки да бъдат разпространявани в средствата за масова информация, интернет, Фейсбук, телевизиите, или по друг начин;
5. На детето Ви да бъде поднасяна под каквато и да е форма информация със сексуална или полова насоченост, извън задължителната общообразователна подготовка, включително, но не само включваща „джендър”-тематика и пропагандиране на хомосексуализъм, трансджендъризъм, джендър-неутралност, сексуално разнообразие, сексуално многообразие, аджендъризъм, самоопределяне на пола, „социален пол”, „насилие, основано на пола” и др. подобни, както и да участва в каквито и да е мероприятия в или извън учебното заведение на подобни теми.
Всяко едно действие по т. 1-5 по-горе, извършено без Вашето изрично предварително писмено съгласие за всеки конкретен случай е нарушение на правата Ви като родители, както е нарушение и на правата на детето Ви, произтичащи от българското и международното законодателство. В съответствие с нормите на Конституцията на Република България и българските закони, съгласието за малолетните и непълнолетните лица се дава от техните родители (законни представители).
Прилагаме:
Формуляр на Уведомление в 2 стр. за несъгласие на родителите за извършване на конкретните дейности в предучилищните и училищни заведенията на Вашите деца.
Можете да изтеглите файла, да го разпечатате, разпишете и входирате в училището или детската градина, която посещава Вашето дете.

ЗАВЛАДЯВАНЕ на личното пространство, размиване на понятията за добро и зло, за естествено и неестествено, за нормално и нелепо; отсичане на корените в миналото и връзките между хората, сеене на раздори по какъвто и да е признак под предлог на борба срещу пренебрегването и насилието по какъвто и да е признак, потискане на свободата на изказването, изземване от страна на учреждението на права и правомощия, принадлежащи единствено на семейството и отделната личност, идолизиране на легализма и внедряване на стоково-паричните отношения в най-съкровените области на междучовешкото общуване…
Драги пътници, корабът потъва съвсем безпроблемно и съгласно графика!
А ние – ще го позволим ли?

 

5 comments for “ИЗЯВЛЕНИЕ НА УС/РОД 22.11.2019г.

 1. До там ли стигнахте,та да използвате тв екрана на 7/8 ТВ,за да разгласявате що е праведното и правилното в управлението според Словото Божие? Нима гуруто на тази телевизия Слави Трифонов, „допринесъл“ за духовната чалгазация на близо две поколения българи, ще бъде Вашият глас и съвест на работещите на Божията нива? Бог да Ви е на помощ. Но знайте,че последната дума ВИНАГИ принадлежи на Бог! Нима призива на Дж.Ноер „Пуснете народа Ми“, заслужава това?

 2. ЗАВЛАДЯВАНЕ на личното пространство, размиване на понятията за добро и зло, за естествено и неестествено, за нормално и нелепо; отсичане на корените в миналото и връзките между хората, сеене на раздори по какъвто и да е признак под предлог на борба срещу пренебрегването и насилието по какъвто и да е признак, потискане на свободата на изказването, изземване от страна на учреждението на права и правомощия, принадлежащи единствено на семейството и отделната личност, идолизиране на легализма и внедряване на стоково-паричните отношения в най-съкровените области на междучовешкото общуване…
  Драги пътници, корабът потъва съвсем безпроблемно и съгласно графика!
  А ние – ще го позволим ли?

 3. До колкото си спомням на един Великден в шоуто на Слави (тогава мисля че беше Ку-ку бенд) самият Слави беше облякъл една дълга роба и носеше огромен дървен кръст!
  Явно пресъздаваше сцена как Господ Исус Христос носи кръста си към Голгота!
  И един отвратително уродлив глас най подигравателно каза-един смахнат ходи по улиците на София!
  Може ли един човек независимо кой и какъв е да става политик с амбициите да управлява България!?!
  И ако го допуснете жалко за тази държава!
  Жалко за тази народ!

 4. Не ви се разбира какво общо има тука Слава Трифонов? Той ли е изготвил изявлението или има деца които да защитава? Какво точно имате предвид като го упоменавате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *