№12 Изкорени алчността от сърцето и ума си!

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: №12 ИЗКОРЕНИ АЛЧНОСТТА ОТ СЪРЦЕТО И УМА СИ!

Защото сребролюбието е корен на всякакви злини, към което като се стремяха някои, те се отстраниха от вярата и пронизаха себе си с много скърби. (1 Тимотей 6:10)

Един мощен принцип, който ще ти бъде от полза спрямо Сатана и този свят, е да бъдеш свободен от алчност. Алчността е дълбоко вкоренена в човешкото сърце. Повечето хора никога няма да си я признаят, но като грешници ние имаме този корен вътре в себе си. Повечето хора никога не са боравили с големи суми пари и следователно не могат да разберат колко много алчност се крие под повърхността на благочестивото им его.
Чувал ли си израза “Парите и властта променят хората”? Това е истина! Когато хора, които никога не са имали власт или пари, ги получат, започва да се проявява друга тяхна страна, която през повечето време не е никак приятна!

Само си помисли – коренът на алчността на първо място е причина много хора никога да не дойдат до познанието на Бога! Погрешната теология ни е карала да казваме на хората, че Исус ги обича и да не ги конфронтираме относно греха в живота им. Обаче алчността или любовта към парите и материалните притежания се равнява на поклонението на лъжливи богове.

Затова умъртвете природните си части, които действат на земята: блудство, нечистота, страст, зли желания и сребролюбие, което е идолопоклонство. (Колосяни 3:5)

Пожеланието е като идолопоклонството. В този случай човекът, който пожелава, се покланя на Сатана без да го знае. Сатана е невидим. Някой е казал, че най-големият успех на Сатана е да убеди хората, че не съществува!
По този начин той може да вкара хората в различни форми на робство, без те да подозират кой стои зад този заговор. Пристрастяването към наркотици, алкохол, секс, пари, слава – всичко това са дела на Сатана, чрез които той държи хората под свой контрол.

Най-голямата цел на Сатана не е да убива хора, а да ги доведе под контрола си, за да могат да изпълняват заповедите му.

…и да дойдат на себе си, да се освободят от капана, в който дяволът ги е държал и ги е карал да изпълняват волята му. (2 Тимотей 2:26 – Съвременен превод)

Без  значение дали ще е чрез пристрастявания, алчност, любов към властта или нещо друго, Сатана знае с какво да ни изкуши, вземайки предвид семейните духове, които са работили в поколенията преди нас.
Ето защо може да се проследи проявата на определени пристрастявания в семействата в няколко поколения подред. Тези демони просто следват семейството и се възползват от отворените врати на потомствения грях, за да влязат в живота ни.

Ето защо в Библията има молитви за покаяние поради наследствен грях.

Който показва любов към хиляди поколения, прощава беззаконие, престъпление и грях, но не оневинява виновния, въздава беззаконието на бащите върху децата и върху внуците им, до третото и до четвъртото поколение. (Изход 34:7)

…дано ухото Ти сега бъде внимателно и очите Ти отворени, за да слушаш молитвата на Твоя служител, която принасям сега пред Теб ден и нощ за Твоите служители, израелците, и като изповядвам греховете на израелците, с които сме съгрешили пред Теб. И аз, и бащиният ми дом сме съгрешили. (Неемия 1:6)

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:

Господи, покажи ми дали имам нужда да изкореня алчност от сърцето и ума си. Искам да бъда способен да мисля ясно и да приемам от Теб мъдрост за преуспяване! Веднъж щом я получа, продължавай да изкореняваш всичко, което врагът може да е посадил междувременно. Не искам никога да се превърна в поредната жертва на алчността! Аз съм свободен чрез Исус Христос!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *