№12 Изкорени алчността от сърцето и ума си!

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: №12 ИЗКОРЕНИ АЛЧНОСТТА ОТ СЪРЦЕТО И УМА СИ!

Защото сребролюбието е корен на всякакви злини, към което като се стремяха някои, те се отстраниха от вярата и пронизаха себе си с много скърби. (1 Тимотей 6:10)

Един мощен принцип, който ще ти бъде от полза спрямо Сатана и този свят, е да бъдеш свободен от алчност. Алчността е дълбоко вкоренена в човешкото сърце. Повечето хора никога няма да си я признаят, но като грешници ние имаме този корен вътре в себе си. Повечето хора никога не са боравили с големи суми пари и следователно не могат да разберат колко много алчност се крие под повърхността на благочестивото им его.
Чувал ли си израза “Парите и властта променят хората”? Това е истина! Когато хора, които никога не са имали власт или пари, ги получат, започва да се проявява друга тяхна страна, която през повечето време не е никак приятна!

Само си помисли – коренът на алчността на първо място е причина много хора никога да не дойдат до познанието на Бога! Погрешната теология ни е карала да казваме на хората, че Исус ги обича и да не ги конфронтираме относно греха в живота им. Обаче алчността или любовта към парите и материалните притежания се равнява на поклонението на лъжливи богове.

Затова умъртвете природните си части, които действат на земята: блудство, нечистота, страст, зли желания и сребролюбие, което е идолопоклонство. (Колосяни 3:5)

Пожеланието е като идолопоклонството. В този случай човекът, който пожелава, се покланя на Сатана без да го знае. Сатана е невидим. Някой е казал, че най-големият успех на Сатана е да убеди хората, че не съществува!
По този начин той може да вкара хората в различни форми на робство, без те да подозират кой стои зад този заговор. Пристрастяването към наркотици, алкохол, секс, пари, слава – всичко това са дела на Сатана, чрез които той държи хората под свой контрол.

Най-голямата цел на Сатана не е да убива хора, а да ги доведе под контрола си, за да могат да изпълняват заповедите му.

…и да дойдат на себе си, да се освободят от капана, в който дяволът ги е държал и ги е карал да изпълняват волята му. (2 Тимотей 2:26 – Съвременен превод)

Без  значение дали ще е чрез пристрастявания, алчност, любов към властта или нещо друго, Сатана знае с какво да ни изкуши, вземайки предвид семейните духове, които са работили в поколенията преди нас.
Ето защо може да се проследи проявата на определени пристрастявания в семействата в няколко поколения подред. Тези демони просто следват семейството и се възползват от отворените врати на потомствения грях, за да влязат в живота ни.

Ето защо в Библията има молитви за покаяние поради наследствен грях.

Който показва любов към хиляди поколения, прощава беззаконие, престъпление и грях, но не оневинява виновния, въздава беззаконието на бащите върху децата и върху внуците им, до третото и до четвъртото поколение. (Изход 34:7)

…дано ухото Ти сега бъде внимателно и очите Ти отворени, за да слушаш молитвата на Твоя служител, която принасям сега пред Теб ден и нощ за Твоите служители, израелците, и като изповядвам греховете на израелците, с които сме съгрешили пред Теб. И аз, и бащиният ми дом сме съгрешили. (Неемия 1:6)

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:

Господи, покажи ми дали имам нужда да изкореня алчност от сърцето и ума си. Искам да бъда способен да мисля ясно и да приемам от Теб мъдрост за преуспяване! Веднъж щом я получа, продължавай да изкореняваш всичко, което врагът може да е посадил междувременно. Не искам никога да се превърна в поредната жертва на алчността! Аз съм свободен чрез Исус Христос!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.