Християните в отчайваща криза

## Ирак: Християните в Багдад в отчайваща криза

*Източник: Release International*
*
*Канън Андрю Уайт, познат като „пастора на Багдад“, призовава към молитва за Църквата в Ирак, която е в разгара на голямо гонение. Честите бомбардировки и престрелки в градове като Багдад и Мосул са увеличили смъртните случаи напоследък. През януари са били оповестени 1000 жертви, чийто брой е най-високия за последните 6 години. Канън Андрю, който е партньор на Release International, е заявил, че сред убитите има млади хора от църквата. Негови приятели са заминали и умоляват и той да направи същото. „Стотици от нашите хора не са в църквата, защото напуснаха страната.“ – казва той. „Стотиците, които останаха нямаха необходимите финанси за да заминат, така че бедността и нуждите са по-големи от всякога. Аз, честно казано, не мога да кажа колко зле са нещата. Ние сме в повече от безнадеждна криза. Имаме нужда от молитвите ви.“ Той остава твърдо решен: „Няма да изоставя хората си тук, колкото и да е зле положението. Аз няма да замина, нито пък Бог.“

* Да се молим Бог да защити и укрепи християните в Ирак, които живеят сред усилващо се насилие. Благодарим на Бог за вярата на Канън Андрю и се молим Бог да го пази, да му дава мъдрост, и да подновява силите му.
* Молим ви за вашите молитви за спирането на кръвопролитието в Ирак и за край на борбата, която е предимно между сунитските активисти и правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *