Християни и евреи празнуваха заедно Шатроразпъване

Християни и евреи празнуваха заедно Шатроразпъване
Международното християнско посолство в Ерусалим (ICEJ) беше домакин на събиране в Израел за празника на шатрите, който също е известен като "Сукот" на еврейски.

 

ICEJ, което е основано през 1980 г., празнува този празник повече от 40 години.

 

„Празникът на шатрите е празник на есенната жътва в библейския календар. Той също има пророческа цел, скрита в него, и това е второто пришествие на Господ Исус Христос. Така че ние сме тук и празнуваме всяка година в очакване на идването на Исус тук в Еерусалим. Това е славен празник за християните, Тялото Христово от цял ​​свят“, обясни Дейвид Парсънс, вицепрезидент на ICEJ.

 

Шарен Хаскел, член на парламента на Израел, приветства повече от 2000 християни, които пътуваха от цял ​​свят за събитието и обясни защо тяхното присъствие има значение.

 

„Еврейският народ през цялата история не е имал много приятели. Огромна радост е да видя хиляди хора, християнски лидери и вярващи, които идват тук, за да празнуват с нас – хора, които се застъпват за Израел – които носят това послание, че Израел е светлина в Близкия изток“, каза Хаскел. „Ние носим споделените юдео-християнски ценности на свобода и равенство. И за мен е важно да им покажа, че това не се приема за даденост.“

 

В съобщение до поклонниците Хаске отбеляза, че тяхното събиране в Ерусалим представлява пророческо изпълнение.

 

„Пророк Захария говори за момент в бъдещето, когато всички народи ще дойдат в Ерусалим, за да празнуват празника Сукот“, каза тя. „Огледайте се сега. Ние сме живото доказателство за точността на Библията и истинността на Божието Слово.“

 

„Пророчеството говори за събиране на хора от всички страни, по целия свят от различни нации, от различни религии, които да празнуват тук в Ерусалим“, добави тя. „Можете да го усетите във въздуха. Можете да видите тези хора, колко е важно за тях и колко е важно за нас да изпълним това пророчество и да празнуваме заедно.“

 

Християните, които празнуваха празника миналата седмица, трябваше да участват в ежегодния Ерусалимски марш заедно с израелците.

 

"Как да пропуснем да минем по улиците на Ерусалим с останалия свят?! Точно така! Хиляди поклонници от целия свят маршируваха в знак на солидарност с нацията на Израел в този специален ден Сукот", публикува ICEJ във Facebook.

 

Няколко поклонници споделиха, че са били благословени да празнуват празника в Ерусалим.

 

„Това е Обетованата земя. Толкова съм щастлива, че съм тук“, каза Андреа от Боливия.

 

„Трудно е да се опише. Това наистина е нещо, което трябва да преживееш, а да си тук лично във вечната столица на нацията е просто дълбоко“, добави Ашли от Зимбабве.

 

Празникът приключи в неделя, когато ICEJ пътува до пустинята Негев в Южен Израел „и се срещна с приятели, които представляват местните общности, засегнати най-вече от конфликта в региона.

 

„Това беше толкова вълнуваща церемония за признаване на помощта, която ICEJ осигурява и как световната църква може да бъде част от нея“, казаха от групата.

 

Източник: Christian Headlines

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *