ХОЛОКОСТ

Скъпи приятели,

През последните няколко години ние – християнските църкви и общности в Европа – заедно отбелязвахме Международния ден в памет на Холокоста, посвещавайки на това неделята, която е най-близо до този ден, 27 януари. Европейска коалиция за Израел разполага с информация за хиляди църкви из цяла Европа, които са участвали в тази инициатива, целяща да почетем паметта на жертвите на Холокоста и да се поучим от историята.

Тази година бихме искали да направим още една крачка напред, като послужим на оцелелите от Холокоста, живеещи в Израел. В тази връзка се обръщаме към вас с молба за финансова подкрепа за тези хора.

В Израел общият брой на оцелелите от Холокоста е 200 000 души. Наскоро ние разбрахме, че днес, 66 години след освобождението на лагера на смъртта в Аушвиц, една трета от тези хора живеят в бедност. Всички те са в много напреднала възраст и не малко от тях са болни. За много от тях 2011-а може да се окаже тяхната последна година.

За нас, последователите на Исус Христос, това може би е последният ни шанс да достигнем тези хора с любов и състрадание. Бихте ли ни помогнали да докоснем сърцата им чрез дарение от името на християните в Европа? Заедно ние можем да направим така, че тази тъмна глава в европейската история да завърши в дух на изкупление.

Моля помогнете ни да разпространим това писмо до всички ваши партньорски общности, за да можем да мобилизираме  за участие колкото е възможно повече църкви. Може да използвате нашия 12-минутен видеоклип, за да почетете оцелелите хора от Холокоста в неделята на 30 януари, 2011 г.

На страницата ни скоро ще може да намерите и бележки за поучение по темата.

При заявено желание, можем да изпратим отделно DVD на видеоклипа на всяка църква, която участва в събирането на средства.

30 януари, 2011 г. е централната дата за тази инициатива, но ви молим да разпространите тази информация също преди и след тази дата.

Важно е да отбележим, че кампанията се провежда в сътрудничество с три от официално признатите организации в Израел, подпомагащи оцелелите от Холокоста. Така можем да сме сигурни, че финансовата помощ ще отиде при онези, които най-много се нуждаят от нея.

Благодарим ви за вашето партньорство с нас и през тази година. За тези от вас, които желаят, можем да ви изпратим лична покана за събитието по повод на Международния ден в памет на Холокоста, организирано от ЕКИ в Европейския парламент в Брюксел. То ще се състои на 25 януари, 2011 г. и главен говорител ще бъде Председателят на Европейския парламент, г-н Йежи Бузек.

Ваши в Господа
и от името на Европейска коалиция за Израел,

Харалд Екерт                              Томас Сандел
Председател                                 Директор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *