Двадесет и пети признак: СВЕТОВНОТО САМОУБИЙСТВО

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

От текста в Данаил 12:1 (разгледан понапред) се разбира, че “ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува”. Исус говори за тази ужасна перспектива на света, декларирайки, че ако Бог разреши на човека да продължи своя курс по своему, светът ще приключи съществуванието си с масово самоубийство. “И ако не се съкратяха ония дни, не би се избавило нито едно същество; но заради избраните ония дни ще се съкратят” (Матей 24:22).

Това е пророчество, което като че ли изглежда невъзможно за изпълнение, като се има предвид, че никоя от световните войни, с всичкия си ужас, не бе успяла да помете цялото население на земята. Дори Втората световна война и войната във Виетнам не можаха да причинят намаляване на населението в света. Как тогава щеше да се изпълни пророчеството на Исус? Невярващият се подиграва и сочи тези Исусови думи като явно доказателство, че Той е сбъркал и Библията е невалидна. Но след като Втората световна война приключи, стана събитие, което накара хората да примират от ужас: откриването и употребата на атомната сила. Хирошима и Нагазаки се стопиха в огнената пещ, напълно унищожени от атомната бомба.

И все пак, след като Втората световна война свърши, САЩ самодоволно се отпуснаха, уверени, че само те притежават тайната на бомбата. Но изминаха четири години и Русия, подпомогната от предатели на САЩ, открадна тази тайна от нацията и се научи как да изработва атомната бомба. На 20 август 1953 г. дойде съдбоносното обявление, че Русия е извършила експлозия с водородна бомба! Смята се, че това адско оръжие притежава хиляда пъти поголяма сила от атомната бомба и може да унищожи всичко в радиус от 10 мили! Водородната бомба има потенциал да разруши в един момент найголемите градове в света. Малцина са вече тези, които се съмняват, че светът може да бъде доведен до световно самоубийство. Изглежда, че човешката раса е склонна да се самоунищожи. Исус каза, че това би станало, ако нямаше Божествена намеса, но заради Божиите избраници тази върховна трагедия ще се възпре.

Появата на атомната и водородната бомба с техния огромен потенциал за масово унищожение показва със сигурност скорошното връщане на Господ Исус Христос.

1 comment for “Двадесет и пети признак: СВЕТОВНОТО САМОУБИЙСТВО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *