6 comments for “ДЕНОМИНАЦИИТЕ

  1. От тази опростена схема не стават ясно много неща, които са важни. Можете да погледнете подробната схема >>>

  2. Проблема е усложняването на схемата. От реформацията до днес опростените схеми са имено работещите схеми. Това което п-р Петков-Италия защитават с Петьо Никойов са неработещи „схеми”. Конгрегистите принадлежат в миналото и модела им е отживял и неработещ. Pазделението на българското СЕПЦ което става сега показва че и техния модел не работи. За анаболните апостолски опити да се окупират евангелските църкви с ултра фалшиви послания и офшорни ментилни схеми няма какво да говорим. Други пък прилагат нови корейски модели като домашни групи или западни органически църкви които закрепят болестното състояние на църквата но не я изцеляват. Църквата е Христова, не ислямска или икуменичска.

  3. не можем да погледнем , няма линк

  4. Какъв точно е смисълът на това проучване, при положение, че постепенно думата „вярващи“ става синоним на нещо нечисто. (Продажни цигански пастори, български пастори принадлежащи на ДС , и т.н.т.) Което ме навежда на мисълта за един от признаците на последното време – „имащи вид на благочестие, но отречени от силата му“.
    Може ли пастирското общество да промени това състояние? Мисля, че не, защото са изградени множество икономически връзки помежду им. Което ме навежда на оже нещо писано в Библията – „сребролюбието е корен на всяко зло“ и това, че сребролюбието е идолопоклонство.
    И така. Какъв пример ще давате от тук на там на вярващите? Може ли някой да отговори? Ами ако днешният ден е последният за някой от нас?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *