10 comments for “Чиповете ограничават правото на личен живот

 1. Чиповете са едно нещо , а „белегът на звярът“ , май е нещо съвсем различно. Виждал съм коментари които слагат знак на равенство м-ду тях. Също съм виждал и терминът „печат на антихрист“. Но това които съм чел в Словото е само и единствено „белег на звяра“.

 2. Petio Nikolov,“белег на звяра“ е неправилният български превод.А в гръцкият оригинал е използван термина „ИМПЛАНТ“-нещо което се поставя под кожата,или в превод на български е „импланта на звяра“.Ти си направи извода дали има нещо общо между чиповете и „импланта на звяра“ .А по този въпрос има много информация и то от много отдавна :
  http://www.youtube.com/watch?v=mGJuTQiAcig&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=amwDCh4AF84&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=0clXw15OXpk&feature=related
  http://worldtodaybg.com/2013/02/01/%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE-%D1%87%D0%B8%D0%BF/

 3. Думата е „харагма“ . Коренът на думата е гравирам , врязвам. Също означава образ или изображение от метал или камък , скулптура.
  Става въпрос , че това е белега на звяра. Е , кой е звярът , че да познаеме белегът му ?

 4. Пастор Луис Фенгос, който е грък и поради това считам, че по-добре от всички нас познава гръцкия език, каза, че „белегът“ е гравиран чертичен знак. През 2002 г. в Ямбол той проповядваше, че Антихрист ще постави баркодове и именно това е т.нар. „белег“. Идеята за чиповете и имплантите е съвсем нова. По всяка вероятност когато е писал Откровението, евангелистът Йоан едва ли е имал представа какво е това имплант. За това според мен не е редно да се влага съвременно значение и звучене на термини, употребени в Библията. А ако трябва да бъдем още по-точни, ние имаме идеален уникален знак, който съдържа всички наши данни и единственото, което трябва да се направи е тези данни да бъдат вкарани в компютър. И този знак е пръстовия отпечатък. Няма никаква нужда нито от баркод, нито от имплантиран чип (който организма може да изхвърли като чуждо тяло). Действителността може да се окаже много по-страшна отколкото си я представяме. Докато чакаме някой да ни имплантираме чипове, звяра ще си постави белега без изобщо да го усетим. А всичко, което е изписано за чиповете по-скоро ми прилича на зле написан научно-фантастичен разказ отколкото реалност.

 5. И за това има информация отдавна :
  http://www.biblefriends.net/viewtopic.php?f=40&t=1023

  Преди няколко месеца говорих с един брат от Добрич,който е мисионер във Филипините.Той разказа,че миналата година там са започнали да чипират хората-първо са започнали от по-бедните райони.Давали им провизии за 6 месеца, за да приемат чиповете.Които не се съгласявали,минавала друга група,която ги разстрелвала.

 6. Всеки старогръцки или новозаветен речник може да ни даде значението на думата „харагма“. Въпросът е съвсем друг: дали да приемем смисъла й буквално (като белег, черта, знак, образ и т. н.) или да го разбираме в преносен смисъл (като принадлежност към някого и нещо).

  Не знам защо в много християнски среди продължава склонността да се тълкуват такива понятия предимно буквално. Когато въведоха бар кодовете, те бяха обявени за „белега на звяра“. Сега излизат на мода чиповете – хайде, и те са „белег на звяра“. Факт е, че „харагма“ се споменава ПРЕДИМНО в Откровението (13:16-17; 14:9,11; 16:2; 19:20; 20:4). Другото единствено място е Деян. 17:29, където терминът неправилно е преведен с „изработен“. Това означава, че „харагма“ трябва да се разбира КАТО СИМВОЛ, а не като буквално „врязване“ или „имплантиране“. Терминът символизира ПРИНАДЛЕЖНОСТ, РОБСТВО, ЗАВИСИМОСТ. Въпросът не е дали ще ми „имплантират чип“ в тялото, а дали ще си отвърна сърцето от Христа и ще стана негов предател и хулител. Ако ще цялата ми кожа да покрива „импланти“, това не означава, че ще нося „белезите на звяра“, щом съм останал верен на Христа!

  Тъй че правилният начин на тълкуване на този символ, както и на всеки друг, е преносният, а не буквалният. Иначе смесваме апокалиптичната стилистика с разказвателната.

 7. Белег , белязване чрез чипосване … може и така някак да се случи. Но ако аз съм робовладелец и сложа белег на моите роби , значи ли , че това е белега на звяра ? Отговора очевидно е – не ! Следователно важно е да знаем кой е звярът. Тук съм срещал много версии : папата , Европейският съюз , сега се чува нещо и за мюсулманството , и още много , много … Обаче в Словото аз прочетох , че като дойде времето , тези чието име е записано в книгата на живота ще знаят много добре кой ще е звярът. Така , че по-важният въпрос е кой е звярът ?

 8. В моята библия пише печат.
  Втори звяр от земята. Печатa на антихрист

 9. Ами , това което пише във вашата библия , го пише и в доста библии за съжеление. Какво имам в предвид? Ето какво :
  1. Забелязах, че в новият превод на библията за телефон , а и на хартиен носител в Откровение 13 глава има добавен изразът „ПЕЧАТЪТ НА АНТИХРИСТ“. Обаче никъде в главата не прочетох да става въпрос за печат , а само за белег. Печат няма !!! И защо пише за антихрист ? Никъде не прочетох в главата за антихрист , а само за 2 звяра – от морето и от земята. Също така прочетох, че значението на звяр е царство в Данаил.
  2.Реших да разгледам въпросът – дали някой от зверовете в Откр.13 е антихрист. Ето какво установих:
  – Антихрист според 2Сол.2гл. иска поклонение на себе си. Това означава, че не е вторият звяр от земята , защото той принуждава живеещите по земята да се поклонят на първият звяр – Откр. 13/11-до края.
  – Антихрист според 2Сол. 2 глава , ще бъде изтребен при пришествието. Според 1 Сол. 4 гл. при пришествието става и грабването и възкресението от мъртвите. Според Исая 26/19-21 гневът на Господ е след възкресението на праведните, тоест след пришествието. Обаче този звяр действа и по времето на Божият гняв -Откр.16/10-14 , тоест той действа след като антихрист е изтребен.
  Изводът е, че нито първият , нито вторият звяр са антихрист.
  Но към тези които са добавили и са съдействали за добавянето на този пасаж в книгата Откровение , ще се изпълни следното слово което е записано в Откровение 22/18,19 :
  22:18 Аз заявявам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга,
  22:19 и ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела в дървото на живота и в светия град, които са описани в тая книга.

 10. молим модераторити да позволят записа много поздрави в стралжа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *