Бил Хайбълс с неморални изяви, глобалният му форум продължава…

Докато Бил Хайбълс е уволнен дисциплинарно за множество неморални изяви преди 2018г., глобалният му форум продължава да се продава у нас и до днес. На въпрос за коментар, запознатите и отговорните отговарят:

Уилоу Крийк е била вдъхновение и дори символ за цяло поколение християни. Казаното по-горе не означава отворен форум за дискусия!

А ЗАЩО НЕ? самият Хайбълс обявява именно в БЪЛГАРИЯ:

Хората няма да следват дълго лидер с морални несъответствия. Всеки път, когато компрометирате характера, компрометирате лидерството. Основата на твърдото лидерство е характерът. – цитат: Бил Хайбълс

 

Дейвид Мъроу, автор на Защо мъжете мразят да ходят на църква , казва, че повече от 60 процента от посещаващите седмично богослужение са жени. Той казва, че църквата не е приятелска за мъжете от десетилетия, като се позовава на романтични песни за поклонение. Наличието на повече мъже в църквата обаче не е въпрос само на балансиране на съотношението между половете. Мъроу каза, че семействата се достигат най -добре, когато човек бъде включен в църквата, което прави въпроса ключов компонент на евангелизацията. Мъроу цитира примерите на двама пастори на мегацърквите, Бил Хайбълс от църква Уилоу Крийк, която започна през 1975 г. близо до Чикаго, и Църквата на Рид Уорън в Одридж Каунти, Калифорния, през 1980 г., като нови събрания. И двамата пастори, казва той, стигнаха до независимото заключение, че ако успеят да вкарат мъже в църквата, съпрузите и децата ще ги последват.

Oще в края на 2017., точно преди да се проведе т.нар ГЛОБАЛЕН ЛИДЕРСКИ ФОРУМ в България, Бил Хайбълс обяви предстоящото си пенсиониране след множество обвинения в сексуално посегателство върху жени от църквата, вкл. жени-пастири. Обвиненията са поставени още през 2014 но предизвикват широко медийно отражение едва когато  броят на жените свидетели срещу Хайбълс нараства геометрично.

Всичко това се случва само месеци преди Глобалния лидерския семинар провеждан ежегодно от църквата Уилоу Крийк и от организаторите му в БЪЛГАРИЯ. Петима от основните говорители все от ранга на актьора Дензъл Уошингтън се отказват публично от идеята за форума и неговите организатори. Локациите на излъчване е намален почти на половина, като над 300 църкви по света отказват участие. 

Бордът на директорите скоро признава своята вина в свидетелствата срещу Хайбълс,но не спира продажби на билети за свои бъдещи събития. Един от софийските пастори присъствал на всички семинари от самото начало заявява: „Аз от тук не мърдам!“ И докато Бил Хайбълс е вече само една много лоша история, глобалният му лидерски форум продължава да продава билети и в БЪЛГАРИЯ…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *