Конференция „Наука, медицина и духовност“

“Вяра без наука е сляпа, но наука без вяра е саката” /А. Айнщайн/

Първа Балканска Конференция “ Наука, Медицина и Духовност” 25-28 април, 2013, София, България

Скъпи възлюбени в Христа братя и сестри,
С голямо удоволствие и радост искам да ви поканя на Първата Балканска Конференция, организирана от Международната организация на медици- християни (МОМХ) в България. Ние вярваме че единството и мира, както и ефективното сътрудничество на Балканите са възможни САМО и единствено когато ходим в искрена и истинска любов в Месия, нашия скъп Господ Исус Христос. Нашата цел е да обединим Християнски професионалисти от различни области на медицинската наука и практика, като ги мотивираме да започнат работа заедно в общи съвместни проекти (изследователски, медицински, социални и др.) и в практични Християнски мисии на Балканите. Поканени са медицински лица, изследователи в медико-биологичната област, студенти и докторанти с обща Християнска вяра, морал и етика основани на Библията, от различни Християнски деноминации.

Всички са много добре дошли!
До скоро в София!
С изобилни благословения в Христа:
Доц. Любка Танчева, PhD (фармакология)
Директор на МОМХ- България

Партньори:
Християнски Център София, п-р Иван Хазърбасанов
Сдружение „Добро бъдеще и надежда”

Събитието ще бъде под патронажа на Министъра на Здравеопазването на Република България.

Лице за контакти:
Доц. Любка Танчева, PhD, Директор WCDN- Bulgaria
е-mail: lyubkatancheva@gmail.com
Краен срок за регистрация: 25 януари 2013

АНОТАЦИЯ
МОМХ- WCDN (www.wcdn.org) е уникално движение с ВИЗИЯТА да снабдява сериозни медицински доказателства за суверенната изцелителна сила на Бога в медицинската практика, съпроводена с перфектна медицинска документация. Организацията има клонове в различни страни по целия свят и на всички континенти. МОМХ в България започва през април 2012 с Първа Национална Конференция в гр. София. Като част от Европа България има многовековно Християнско наследство и тази здрава основа дава добри възможности за развитие на служението у нас, както и възможността то да бъде предадено и в другите Балкански страни. Първата Балканска Конференция идва непосредствено след Конференция на МОМХ в София през април 2012. Ние желаем да споделим своите благословения с нашите братя и сестри от Балканите, като им разкажем за целите и стратегиите на МОМХ.

Основа и ВИДЕНИЕ за Балканите
От векове Балканските страни са били арена на жестоки войни, нестихващи конфликти и безсмислени кръвопролития. Ние вярваме, че единствената надежда и единствения възможен начин за стабилен мир и истинско единство в региона е чрез помирение на християните в Тялото на Месия- нашия Господ Исус Христос, Княза на Мира.

В сравнение с някои мюсюлмански Балкански страни (Турция, Косово, Албания) където има повече затруднения в развиването на Християнско движение, по-голямата част от Балканските страни (Гърция, България, Сърбия, Румъния, Македония, Словения и др.) имат Християнско (традиционно Източно-православно) наследство и свободата да вярват и споделят вярата си. Днес в съвременните общества на Балканите има толкова много и разнообразни предизвикателства, които повдигат важни въпроси, свързани с медицинската етика, евтаназията, абортите, клонирането, новите технологии, живото-поддържащите съвременни техники и др. Затова ролята и позицията на Християнските учени, лекари, медицински лица и специалисти в тази област става наистина изключително важна и необходима.

ВИДЕНИЕТО: Отговорност и духовен дълг на медицинските Християнски професионалисти е да бъдат СОЛ и СВЕТЛИНА в научните, медицински и образователни области, за да донесат свобода, изцеление, възстановление и истинска трансформация на обществото, в което живеем.

ЦЕЛИ: Да насърчим християнски специалисти с висок професионализъм от Балканите да упражняват своята активна позиция и роля в обществото. Възможността те да обменят помежду си и да координират своите практични знания, опитности и умения ще ги мотивира да служат по-ефективно за Божието Царство в своите страни. Вярваме също, че ще бъдат инициирани нови проекти и мисии, които ще трансформират напълно обществата на Балканите.

Очаквани резултати:
• Конференцията ще помогне да осъзнаем колко важен е духовния дълг на служителя в бяла престилка- лекаря, фармацевта, зъболекаря, учения изследовател, социалния работник, докторанта.
• Този форум ще снабди широка платформа за свободен обмен и живи контакти между специалисти от различни области на медицинската наука и практика, които ходят в любовта на Исус Христос. Ние вярваме, че Балканите ще станат различно място в резултат на съвместните ни усилия, стратегии и работа в хода на Конференцията.
• Ще бъдат предложени нови съвместни проекти (социални, хуманитарни, изследователски, образователни и медицински). Вярваме, че нови съвместни мисии на Балканите ще бъдат стартирани.
• Живият Християнски пример и посветена работа в обществото ще привлече много скъпоценни души към спасение и ще послужи за жив модел на следващото поколение- младите ни колеги, студенти и докторанти.

Предварителна програма:
• Пленарни доклади
• Постерна сесия
• Презентации на скорошни изцелителни случаи от практиката на лекуващи медицински лица.
• Представяне на значими Християнски служения и мисии в областта на медицината и науката
• Изцелителни служби
• Специална вечер на прошка и помирение между вярващите от Балканските страни
• Среща та Балкански Приятели на Израел
• Кръгла маса за бъдещи съвместни инициативи на Балканите –мисии и проекти
• Музика и танци на Балканските народи
• Кафе паузи, дискусии, общение, Q&A
• Презентации на фармацевтични фирми
• Книжарница, библиотека, снимки, видео записи
• Туристическа обиколка- разглеждане забележителностите на антична и съвременна София, на стария Пловдив и планината Витоша.
• Медийно отразяване- TВ, радио и вестници, пресконференция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *