Атентатите в Париж и оръжието срещу тероризма

7 comments for “Атентатите в Париж и оръжието срещу тероризма

 1. Заподозреният за убийствата в Париж, а след това самовзривил се Ахмад Алмохамад, е преминал границите на Европа без никакъв проблем от Сирия, като бежанец. След атентатите във Френската столица се заговори по въпроса как един терорист преминава границите на едни от най-големите държави, кои са лицата, допуснали това и кой е отговорен. Французите не са потвърдили връзката с бежанец, но министърът на миграцията в Гърция, Янис Моазалас, каза снощи, че Алмохамад е предполагаемият терорист. Повече от 500 души в момента са в базата на Лерос, което е на няколко километра от Турция и от където е тръгнал терористът. Според служителите всеки може да получи документи и може да отиде до Атина, а от там и в Европа, като бежанец. На 3-ти октомври Алмохамад е пристигнал с лодка заедно с още имигранти. Там той е пропуснат, арестуван от властите, каквато е процедурата в такива случаи, а след това е получил документи за бежанец, даден му е билет за ферибот, преминал е Сърбия и Хърватия.

 2. В Брюксел е страшно! През няколко часа оценяват ситуацията, но засега тук е като военно положение! Това заяви бургазлийка, която живее в белгийската столица с децата си.
  Тя изпраща и снимка от центъра на Брюксел, на която се вижда конвой от военна техника по улиците на града.
  Припомняме, че Белгия е получила данни, че може да очаква атентати, сходни с нападенията в Париж. Равнището на терористична заплаха в Брюксел бе повишено до максимална степен. Става дума за едновременни удари на няколко отделни места от терористи, въоръжени с огнестрелно оръжие и взривни вещества. Целите на атентаторите са обществени места – търговски центрове, общественият транспорт, прояви с висока посещаемост. Всички публични събития в Брюксел са отменени.

  „В момента всичко е затворено, дори басейнът, в който ходят децата ми. Последно изтече информация, че терористите готвели атентати срещу училищата и болниците в Белгия. Не знам как ще пусна децата си на училище в понеделник“я пише разтревожената майка. Тя определи положението като „масова психоза“
  Положението в белгийската столица действително е далеч от обичайното. Това става ясно и от кадри, разпространени от Нова телевизия. На тях е запечатана сватбена церемония, която се охранява от войници с автомати. Църквите са в списъка с рискови обекти и младоженците в града имаха неканени гости.

 3. От потока в новините искам да акцентирам върху две: „Ислямска държава заплашва да взриви Белия дом във Вашингтон“ и „Руската авиация е бомбардирала 140 обекта на ИД“ Понеже не съм млад човек, затова съм свикнал да се замислям и да анализирам всяка новина. Например, че ИД понася огромни загуби от руските бомбардировки всеки ден – по няколко десетки обекта.
  Първи въпрос, който възниква: Излиза, че ИД е организацията с най-развита инфраструктура, по-добра от тази, в самата Русия, щом толкова обекти са успели да настроят? Втори въпрос: Ако ИД понася всеки ден толкова загуби, то защо те заплашват Белия дом във Вашингтон, а не Кремъл в Москва? Имам оскъдни познания в областта на мениджмънта при появявата на многобройните терористични организации, но ИД ме заинтересува заради няколко детайла. Cтранното съвпадение e че почти 1/3 от бойците на ИД са рускоговорящи Означава ли това, че те искат да построят свой „руски свят“ върху отломките на Сирийското християнство, за което така често говори Путин и неговият идеологически съюзник Кирил Гундяев???

 4. Руската авиация е нарушила турското въздушно пространство, въпреки предупрежденията към руския посланик в Анкара и към руското военно аташе. Местан допълни току що каза в парламента че дори държавите от НАТО искат разрешение помежду си, за да преминат през въздушните си пространства. И подчерта, че никакви военни действия не могат да се извършват без съгласието на страните членки на пакта и в разрез с международното право.

 5. Няколко кратки и логични изречения все във връзка и по повод сваления от турските ислямисти руски самолет. Турция е член на НАТО. България е член на НАТО. Турция е партньор на България, като членове на НАТО. Турция свали без причина руския самолет. Извън НАТО Турция не разполага с друга армия. Следователно самолета бе свален от НАТО. НАТО вчера спешно се събра и защити Турция, сиреч себе си. България няма друга армия освен тази, която е в НАТО. Това означава ли, че имаме нещо общо със свалянето на руския боен самолет? Логично имаме, защото вече казахме, че България е член на НАТО. Изненадата обаче, гвоздея на програмата вчера и днес е, че българския народ не е член на НАТО, съдейки по реакцията на милиони българи по повод сваления руски самолет. Въпросът е- След като българския народ не е член на НАТО, кой е член на Пакта от името и за сметка на България?

 6. Не е вярно, че културите са равностойни. Истината е, че има няколко култури, които са генерилали прогреса на човечеството и мюсюлманската култура не е доказала, че е една от тях. Да търсят целия принос на халифата на Омаядите в миналото става въпрос за кражба от Източната Римска империя, на Византия. Османският халифат има нищожен принос – културен и исторически, във времената на хуманизма, книгопечатането, Галилей, Леонардо да Винчи… Не може да се сравнява с това, което са направили Великите географски открития, банките на Европа. Така че културите не са равностойни.

 7. добро утро Пенке ле ! ЦРУ и ФБР отдавна го правят а руснаците сега се били сетили ??? Сега остана и нашите да се „сетят“ и сме направили откритието на века. Китайците отдавна бяха пуснали 10 000 разузнавача по света , те пък много по рано от другите се бяха сетили, насъбраха достатъчно информация и затова сега икономиката им е по напред от другите.Вземете да прочетете малко книги на тази тематика от американски , немски и френски журналисти и ще се обогатите на тази тематика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *