Апел за молитвена подкрепа

и информация за развитие на случая с “24 часа” и Християнски Център София :

ХРИСТИЯНСКИ ЦЕНТЪР СОФИЯ: Кв. “Красна поляна”, бул. “Възкресение” 64, тел. 920 41 45,

Здравейте братя в Господа,
Toва са документи и публикации свързани с отговора ни на медийната кампания на вестник “24 часа” срещу Християнски Център София и евангелските протестантски общества.

Ще откриете отговори на въпроси свързани с църквата и дейноста ни, които най-вероятно са ви вълнували още от неотдавнашното ни минало, от времето на демократичните промени и напредъка на евангелизма малко преди 1989 и след това.

На 20.10. тази година пуснахме жалба до Комисия по Дискриминацията. Toва е
комисия със специална юрисдикция в ролята на върховен съд. Мотивът ми за това е не непременно “24 часа” да бъде осъден, но задължително да има реакция от наша страна отнасяйки се към една високопоставена институция арбитър в случая това е гореспоменатата комисия.

Вярвам, че аз лично и като ръководител на местна църква Християнски Център София и национална структура Християнски Църкви на Вяра към Национален Алианс Обединени Божии Църкви, уважавайки себе си и вярата си, трябва да уважавам и законите на страната, в която живея! Затова, не мога да подмина в бездействие разюздаността на един вестник, макар и да е един от най-популярните национални ежедневници.

Апостол Павел каза: “аз съм римски гражданин, отнасям се до Кесаря”. Той не очакваше защита и оправдание от Кесаря. Той знаеше, че това е светска институция, която може и да не постанови решения в полза на правдата. Той обаче се отнесе до най-високата институция в Римската империя, защото познаваше правилата, държеше да изпълни това , което е право и имаше призив да проповядва в Рим.

Аз се чувствам отговорен да изпълня правилата на закона и в същото време по-големият и сериозен мотив е запозная властимащите с истината за това кои и какви са евангелските протестантски общества в съвременна България и да я архивирам в институциите на държавата!

Вярвам, че това ще е изиграе полезна роля в близкото бъдеще при подготовката и приемането на нов закон по вероизповеданията или промени в настоящия.

Вероятно е да се проведат срещи с държавни комисии и отговорните им представители. Имаме нужда от вашата молитвена помощ!
Нека Бог да даде мъдрост, водителство и правилните слова в устата ни. Вярвам, че личният контакт и личното представяне на случая са от ключово значение в създаване на правилна представа за нас във властопредставляващите и като следствие в отношението и решенията им.

Ако прочетете жалбата, вие ще разберете, че това не е някакво оплакване от моя страна, защото считам тези клевети и преследване са за благословение: Матея 5:10 Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство. 11 Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене; 12 радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас., но използвам случая да представя не само евангелизаторската дейност на църквата, но също така и социално-образователната дейност, полезна за отделните личности и за цялото общество днес.

Използвам момента също, да представя пред властите ползата от протестанството и мисионерите в България, още по време на Освобождението и в изграждането на младата Трета българска държава. Компилацията от научните изследвания, издадени в книга от “Мисия Възможност” в резултат на проведена научна конференция в Софийски Университет “Свети Климент Охридски” е също много полезно четиво за депутати, съдии, комисионери и високопоставени началства, за да разберат, че вярващите протестанти са истински патриоти, допринесли с живота и служението си за националното достойнство, а не обратно.

Ние днес също милеем, молим се и отдаваме силата и живота си за добруването на България и за всички, които живеят в нашата страна.

Надявам се, че тези материали ще ви помогнат да разберете и подкрепите нашата позиция и действия!

Разчитаме на вашата молитва и подкрепа!
Ефесяни 6: 18 молещи се в Духа на всяко време с всякаква молитва и молба, бидейки бодри в това с неуморно постоянство и моление за всичките светии, 19 и за мене, да ми се даде израз да отворя устата си, за да оповестя дръзновено тайната на благовестието, 20 за което съм посланик в окови, да говоря за него с дръзновение, както прилича да говоря.
Вярвам, че заедно можем да помогнем за съживлението, реформацията и благословението на България!

Благодатта на нашия Господ Исус Христос да бъде с всеки от вас!

Пастор Иван

4 comments for “Апел за молитвена подкрепа

  1. S tebe sme bratko i te darjim v molitva.
    Uspeh i Toj da bade s ustata ti.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *