Принцип №1: Истината е по-важна от удобството

30 дни на мощни принципи: №1 Истината е по-важна от удобството

Покайте се, защото Небесното царство наближи! (Матей 4:17)

Исус можеше да започне служението си с по-приятно послание. Призивът към покаяние не е най-доброто средство за привличане на последователи. Но успехът на Исус не зависеше от това да угажда на човешкия стремеж за удобство. Той призоваваше онези, които търсеха истината. Това са хора, готови да излязат извън комфортната си зона. Много проповедници днес се опитват да съберат хора, които само да „ходят” след тях. Исус дойде, за да ни призове да започнем да живеем в истината.

Един от най-важните принципи, върху които бихме могли да изградим живота, служението или бизнеса си е следният: Истината е по-важна от удобството! Оста, около която се върти твоят живот, е или истината или удобството. Но не и двете едновременно!

Уверявам те, че да живееш в светлината на Божията истина, не означава да нямаш мир, радост и самочувствие. Това означава, че ти никога не позволяваш на някое от тези неща да ти попречат да отидеш по-надълбоко, по-нашироко и по-нависоко!

Ако толерираш в себе си лош навик, не се затваряй към Бог – потърси избавление от Него! Ако не можеш да проумееш някои неща – не се преструвай, че ги разбираш, а вместо това положи усилия да се научиш! Без значение с какво се бориш – потърси обективната истина на Бог за това!

Царството е свързано много повече с истината, отколкото с удобството, ако изобщо има такова нещо в Царсвото!

МОЛИ СЕ СЪС СЛЕДНАТА МОЛИТВА:

„Боже, направи ме човек на истината. Ти Си истината и аз разбирам, че ако искам да Те познавам отблизо, трябва да стана като Теб. Ти изпрати Твоя Дух, Утешителя, за да ме доведе до място, на което да знам, че ме обичаш.  Но аз осъзнавам, че истината и любовта са едно цяло в Теб, така както аз трябва да бъда едно с Теб. Аз приемам Твоята истина и знам, че нейната цел е да ме освободи, а не да ме нарани или да ме омаловажи. Изчисти ме сега от всяка заблуда и ми помогни да спра да търпя лъжите на врага в ума и сърцето си. Покажи ми области в моя живот, които са били повлияни от лъжите на този свят – лъжи за мен, за хората около мен и за това кой си Ти. Докато приемам това освобождение, покажи ми истината, която ще ме държи свободен и силен! Благодаря Ти, Татко! Амин”

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com

превод от английски: В. Петрова
редакция: М. Джоргова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *