12-13-ти ФЕВРУАРИ – ДНИ ЗА ПОСТ И МОЛИТВА

НАЦИОНАЛНА ХОДАТАЙСТВЕНА МРЕЖА

12-13-ти ФЕВРУАРИ – ДНИ ЗА ПОСТ И МОЛИТВА
гр. Пловдив църква “Живот чрез Христа”

2010 – ГОДИНА НА НОВО НАЧАЛО, ПРОБИВ И ЗАВЛАДЯВАНЕ ЗА БОЖИЯ НАРОД
Изминалата 2009 година беше година на позициониране за Божия народ, по повод на множеството промени и нови неща, които Бог изпраща върху църквата Си, в това последно време. Видяхме много неща да се случват в църквата, но основното, което се случваше беше наистина позициониране. Бог разместваше хора, представи, църкви и взаимоотношения, по начин който да Му позволи да продължи напред с избраните Си – с тези, които са водени от Духа Му, а не от човешки учения, амбиции и контрол. В навечерието на новата година Бог разкри и Своите намерения за новата 2010 година, като едно начало на влизане в земята на обещания. Разбира се това, което е необходимо да се случи преди всичко е подготовката на нашите сърца за да сме в състояние да разберем и познаем какъв е умът на Бога за времето в което живеем. Именно поради тази причина Бог прогласи време на пост още в самото начало на тази година. Мнозина, които са будни отреагираха мигновено на призива – едни за 21, други за 40 дневен пост. Между 3-ти и 6-ти януари различни църкви в страната ни се предадоха на пост и молитва за лично, църковно и национално съживление. Успоредно с това, Бог изпрати и един Свой пророк от Канада, който понастоящем живее в Норвегия, за да пости също така и да се моли за съживлението на България за 40 дни в Родопите, които са и една от основните крепости на исляма в страната ни. Благодатта, която хората усещат по време на този пост е невероятна. Хората не постят просто по 1-2 дни. Мнозина (дори и децата) се предават на пост по 5, 7, 10, 15 и 20 дни, а някои са взели решение и за 40 дни. В момента е 17-тия ден от началото на поста в нашата църква, но всички тези които са се предали на тези продължителни пости не усещат нито глад, нито слабост.

Защо е толкова важно това време на пост и молитва? Както казахме тази година е време на ново начало за църквата. По време на една конференция в Израел, на Елеонския хъм, през септевври 2009, Рик Райдингс, който има 24 часов молитвен дом в Ерусалим говори за това, което Бог му е разкрил за новото 10-тилетие, което започва за църквата в световен мащаб. И именно попради тази причина ние сме отговорни да застанем пред Бог и да му позволим да ни разкрие своите планове и цели, зачевайки в сърцата ни волята Си за следващите 10 години за нашия живот и служение. Със навлизането на апостолкото помазание и служение в църквата, настъпва и едно ясно разделение и разграничение между светлината и тъмнината. Това разбира се ще доведе до доста допълнителни сътресения и разделения в църквата, но това винаги е нещо естествено, когато Бог изпраща Своите вълни на съживление върху църквата Си. Именно за това ние се нуждаем да смирим сърцата си, и да позволим на Бог да ни изчисти, освети и екипира със откровението и силата необходими ни за новото време, което предстои. Само и единствено по този начин ние ще бъдем в състояние да устоим и на множеството атаки от много наши “братя и сестри”, които ще решат да си останат в старите неща. Това разбира се не означава, че няма да ги зидигаме и да стоиме в пролома за тях. Именно за това Бог ми говори да завършим този 40 дневен пост със едно общо молитвено събрание, на което заедно да издигнем в молитва църквата в страната ни, за да може максимално лесно и безболезнено да посрещнем като Тяло Христово промените и новите неща, които идват върху нас като църква в тази нация.

На12-ти февруари се навършват 40 дена от началото на поста, който стартирахме на 4-ти януари. Нека се съберем като един човек в този ден, и да издигнем гласът си към Бога за съживление в страната ни. Събранието ще продължи също така и на 13-ти февруари от 10.00ч. до следобяд. На молитвените събрания ще присъстват също така пророк Дъглас Лили, който пости в момента за страната ни в Родопите, а също и апостол Джордж Маркакис. Ще имаме възможност да чуем какво говори Духът към църквата както чрез външните пророчески гласове, така и чрез тези от нашата страна, които също са се предавали на пост и молитва през това време. Ще имаме удоволствието и да се потапяме в хваление и поклонение със хвалители като Илия Панов и др. Събранията ще се проведат в сградата на църква “Живот чрез Христа”, гр. Пловдив, ул. “Мостова” N3 от 18.30ч. на 12-ти февруари и от 10:00ч. на 13-ти февруари. Тел. 032-649435; 0887-516099.

Успоредно с тази покана искам да отправя и още една към всички тези, които искат да посетят Израел през тази година. Това ще бъде 4-та поредна група (между 15-20 души) от България, която ще ходим на обиколка из святите места, плюс участие в пророческа конференция на Елеонския хълм, от 5-ти до 12-ти септември. Цената на екскурзията ще бъде около 800 евро. Желаещите да участвуват е хубаво да се запишат от сега, за да знаем да договорим точните бройки за хотела. Също така е важно да се закупят и самолетните билети предварително с цел по-ниски цени и едновременно с това да има места в един полет за цялата група. На този етап са необходими само парите за самолетните билети, която е около 300 евро. Необходимо ми е да зная първо бройката на участниците за да можем да договорим и точна цена с авиокомпанията. За записвания можете да ми се обадите на тел.0887-516099 или 0896-817951.

С любов
Ангел Пелтеков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *