Демокрация без демократи

17.05.2013

Редакционен анализ

„За първи път от демократичните промени в България една партия успя да спечели за втори път първенство на парламентарни избори …. Излезлите в навечерието на изборите компрометиращи записи на лидера на ГЕРБ биха го лишили от победа във всяка една европейска държава. В България това обаче не е така… Не е ли това едно подготвяне на почвата за идване на новия Живков, отново от недрата на простия народ, говорещ неговия език и имащ неговите навици?” Кой докара ГЕРБ, Петър Калпакчиев (16 май 2013, WebCafe)

Партии в парламента след ИЗБОРИ 2013:

ПП „ГЕРБ“ (97 мандата): партия на бивши милиционери и настоящи полицаи ползващи милиционерски методи

КП „Коалиция за България“ (84 мандата): партия на бивши комунисти и настоящи социалисти с атеистична идеология

ПП „ДПС“ (36 мандата): партия ползваща етническия вот за капитализация на политически баланс

ПП „Атака“ (23 мандата): партия на екстремно крайни националисти

КЪДЕ ОСТАНА СИНЯТА ИДЕЯ?

Мартин Димитров: Нова дясна партия

Няма да има десен избор, не може да се случи при манталитета на българското население

Десните вляво, левите – вдясно

Едвин Сугарев: Новият преход, който ни очаква

Събуждане, а не събиране вдясно

Победените победители

Къде отиде ромският вот?

Едвин Сугарев: Оперативното мероприятие “Избори 2013”

Новият депутат Ахмед Башев от ДПС бута с багер евангелска църква в с. Марчево, 270 вярващи гласували за ГЕРБ, стотици се изправиха с телата си пред тежката машина

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to Демокрация без демократи

 1. stefan on 18.05.2013 at 12:26

  Мисля, че християните най-малко трябва да говорим за политика! не казвам че не трябва да мислим, но да не спорим и да не умуваме много! Бог да ни благослови!

 2. free.europa@mail.com on 18.05.2013 at 13:38

  Християнството няма нищо със света.Политиката за политикарите. Всеки ,който е тръгнал по пътят на политиката се е провалил. Добър пример са ни католиците,и фарисейте добре е да си гледаме духовната работа. Мисля,че си спомните,когато ОЕЦ е водил политическа пропаганда в църквите,да гласуваме за СДС , а после за Християнска коалиция,после имахме за БСП и т.н.
  Добре е и време е,да оставим политическите възгледи и да следваме Исус .
  Моя препоръка следваш политика върви след тях , следваш Исус гледай към небето.
  Добре е всичките да се покаем за грешките и политическите си възгледи , гдето заблудихме народа , та оставиха пътят на правдата и следват нашите стъпки на позора.
  Най-страшното,че църквата се е превърна в политическа арена , но не и духовна.
  ДА СЕ ВЪРНЕМ ПРИ ГОСПОДА , ПОКАЯНИЕТО Е ЗА НАС ВОДАЧИТЕ,А НЕ ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЦЪРКВАТА !!!

 3. Георги Грозев on 18.05.2013 at 13:51

  Точно така драги Стефчо. Вижте само как правилно сте хванали нишката. Нека християните дори да не говорят за политика докато политиците играят мръсните си игри и купуват ромския вот на евангелските църкви. И само така ще придобием светло бъдеще!
  Представете си какво би станало ако преди десетина години всички евангелисти се бяха включили в политиката и направили един парламент с мнозинство на спасени новородени евангелски християни. Представете си го само! И после пак пишете за политиката.
  Ако не можете да си го представите сами прочетете статията най-долу. Тя е дело на християни като Стефчо и непокаяните водачи като подписалия се с радио Свободна Европа които отказват да говорят за правдата !!! когато християните не искат да си представят бъдещето и мечтите си за една по-добра България кръвожадните политици си го представят вместо тях. Отказът да мечтаем и говорим за по-добро бъдеще е предателство към живота на децата ни.

 4. рени on 20.05.2013 at 12:39

  „За първи път от демократичните промени в България една партия успя да спечели за втори път първенство на парламентарни избори …. Излезлите в навечерието на изборите компрометиращи записи на лидера на ГЕРБ биха го лишили от победа във всяка една европейска държава. В България това обаче не е така… Не е ли това едно подготвяне на почвата за идване на новия Живков, отново от недрата на простия народ, говорещ неговия език и имащ неговите навици?” Кой докара ГЕРБ, Петър Калпакчиев (16 май 2013, WebCafe)“

  Този анализ,за мен лично е погрешен! Анализът е неточен,защото не показва,че вотът беше манипулиран в деня на размисъл,че имаше разкрития за купуване на гласове;за грозната кампания,целяща да окаля и очерни пред избирателите само една партия!Всичко говори за едно задкулисие.Това не убегна на хората.Молих се Бог да открие истината на хората! От всичко това е ясно и сигурно,че единствено Бог е справедлив и наистина събитията в последно време показват,че светът се движи към своя край!
  Бог да ни дава мъдрост и сила да ни води до край!

 5. WebCafe on 23.05.2013 at 23:05

  Синята идея още тлее в мен, но Няма да има десен избор, не може да се случи при манталитета на българското население http://www.webcafe.bg/id_576566248_Sinyata_ideya_oshte_tlee_v_men_no

 6. Колио Атанасов
  Колио Атанасов on 13.03.2015 at 20:41

  Amin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.