Второто идване на Христос

Второто идване на Христос
Според Библията има поколение, което няма да види смърт. Вместо това Господ ще ги вземе от лицето на земята в това, което наричаме грабване на Църквата.

 

Именно това имаше предвид Исус, когато каза: „Тогава двама мъже ще бъдат на полето: единият ще бъде взет, а другият оставен. Две жени ще мелят в мелницата: едната ще бъде взета, а другата оставена” (Матей 24: 40–41).

 

Мигновено милиони вярващи от цял ​​свят ще бъдат грабнати и ще се намерят в Божието присъствие.

 

Библията говори за това събитие и в други пасажи, включително 1 Коринтяни 15: „Ето, казвам ви една тайна: Не всички ще заспим, но всички ще се променим – за миг, в миг на око, в последната тръба. Защото тръбата ще звучи и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се променим” (стихове 51–52).

 

Говорейки за същото това събитие, в 1 Йоан 3:2 апостолът на любовта казва следното: „Възлюбени, сега сме деца на Бог; и все още не е разкрито какви ще бъдем, но знаем, че когато Той бъде разкрит, ние ще бъдем като Него, защото ще Го видим такъв, какъвто е ”.

 

Има обаче разлика между Грабването и Второто пришествие. Грабването слага началото на Голямата скръб, която води до Сватбената вечеря на Църквата и завършва с Второто пришествие.

 

Ето още един начин да го кажем: При грабването Исус ще се върне за Своята Църква. При Второто пришествие Той ще се върне със Своята църква. Ще срещнем Господа във въздуха и тогава, когато Той се върне на Земята, ще се върнем с Него.

 

Христос идва за Своята Църква и когато настъпи моментът, Той ще се върне отново на тази земя.

 

Източник: Harvest ORG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *