Всички училища са задължени да включат ЛГБТ материали в учебнитe програми за деца

От този месец всички училища в Англия трябва да преподават учебна програма, включваща ЛГБТ материали.

Гимназиите ще обучават учениците за сексуална ориентация, полова идентичност и „здравословни“ сексуални взаимоотношения, а началните училища ще учат децата за различните видове съжителства – включително ЛГБТ.

Според властите в Англия, актуализираната учебна програма ще позволи на учениците да постигнат „психическо благосъстояние“ и „ще знаят как да бъдат безопасни и здрави“.

„Ето защо ние направихме в задължителното обучението по връзки във всички начални училища в Англия. Връзките и сексуалното образование са задължителни и във всички средни училища, въвежда се задължително здравно образование във всички видове учебни заведения, финансирани от държавата“, се казва в официалното изявление.

Реакцията на ЛГБТ организациите на острова не закъсня. Сидони Бертранд-Шелтън, водещата британска про-ЛГБТК организация,отпразнува решението, като каза: „ЛГБТ-приобщаващото образование е свързано с преподаването на това, че някои деца ще имат две майки или двама бащи. Ученето за различни видове семейства от най-ранна детска възраст помага да се създаде приобщаваща среда.“

Но новите мерки не бяха добре приети от всички родители.

Миналия ноември родители в Бирмингам протестираха срещу това децата им да бъдат индоктринирани с ЛГБТ идеите. Родителите заявиха, че уроците по еднополови връзки противоречат с техните вярвания и разбирания.

Родителите държаха плакати с надписи „Моето дете, моите избори“, „Нека децата да бъдат деца“ и „Кажете не на сексуализацията на децата“.

Ето така миналата година общинското училище „Parkfield“ в Бирмингам спря програмата си за преподаване на ЛГБТ, за да се консултира с родителите. Това стана след протести и демонстрации от страна на родителите.

Въпреки протестите в Бирмингам, членовете на английския парламент гласуваха 538-21 за новата учебна програма, която да започне през септември 2020 г.

Родителите, чиито деца са в началните класове, имат право да поискат децата им да бъде оттеглени от някои или всички уроци, преподавани като част от сексуалното възпитание, но на гимназиалните ученици не е позволено да отказват часовете по „Връзки и здравно образование“.

Новата наредба гласи: „Очакваме всички ученици да бъдат обучавани своевременно в ЛГБТ идеите като част от новата учебната програма.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *