Варовикова плоча разкрива къде е възкръснал Христос

Нешънъл географик за първи път показа снимка на плоча варовик, където е било поставено тялото на Христос

Миналата седмица за първи път бе отворен гробът, където се смята, че е поставено тялото на Христос и беше даден достъп на учени за 60 часа да изследват мястото, след което беше запечатан отново. След отварянето на мраморната плоча, която стои над гроба, учените от Университета в Атина и „National Geographic“ били буквално зашеметени, когато намерили парче варовик и втора мраморна плоча на която е издълбан кръст.

На изследователи бил даден безпрецедентен достъп. Те останали поразени, че всяка една част от гроба била абсолютно непокътната и оцеляла векове наред без нито една щета. Когато работата по отварянето започва, екипът от Националния технически университет в Атина открива само един слой от материал под мраморната плоча. Изследователите обаче продължават своята работа и се стараят да оползотворят всяка една минута от часовете, които са им дадени. Така се натъкнали на въпросната плоча с издълбания кръст, което ги поразило

„Аз съм абсолютно изумен. Коленете ми треперят, защото аз не очаквах това“, заяви Фредрик Хеиберт, археолог към „National Geographic“. „Учените заявиха, че не могат да потвърдят на 100 процента, но според тях и след направените проучвания местополжението на гробницата не е измествано през годините.“ Гробницата ще бъде запечатана отново и вероятно няма да бъде отворена в продължение на стотици, а може би дори хиляди години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *