Унгария защитава библейските принципи

Унгария защитава библейските принципи и помага на преследваните християни по света: „Унгария е християнска нация“

 

В Унгария опазването на християнските ценности е приоритет на правителството, а оказването на помощ на преследваните християни се счита за морално задължение.

„Унгария е християнска нация“, заяви Тристан Азбеж пред CBN News.

Той заема позицията държавен секретар за помощ на преследваните християни.

„Опитваме се на практика да приложим това, което Библията и християнството ни учи в нашите политики. Част от това е защитата на човешкото достойнство, човешката свобода, но също така и защитата на святостта на семейството и брака“, казва той по време на скорошно интервю във Вашингтон.

Неговата позиция в унгарското правителство, еквивалентна на тази на заместник -секретар в САЩ, има една цел: да помогне на преследваните християни по целия свят чрез програма, наречена „Унгария помага“.

„Християните са най -преследваната религиозна група в света“, обяснява Азбеж.

„Има 340 милиона души, които са дискриминирани или застрашени или претърпели геноцидни атаки поради вярата си в Христос“, продължава още той.

За четири години Унгария подкрепи четвърт милион преследвани християни, помогна за възстановяването на 67 църкви в Ливан и напълно възстанови християнския град Телскуф в Ирак, след като беше унищожен от ИДИЛ.

„900 сгради бяха повредени. Църквата там беше използвана за целева практика от джихадистите“, обяснява той.

От 1300 християнски семейства, които са избягали, 1000 са се завърнали и сега с любов наричат селото си „Дъщерята на Унгария“.

Подходът на Унгария е прост. Азбей и неговият екип пътуват до мястото, където християните са преследвани и помaгат с каквото могат.

„Те са наистина шокирани в добрия смисъл, че на света има някой, който всъщност се грижи за вярата им.“

През последните няколко месеца той е посетил седем държави на четири континента.

Защита на семейството

Това лято в Европейския съюз се появи напрежението срещу страната, когато парламентът на Унгария и Народното събрание, прие закон за защита на децата от излагане на неподходящо сексуално съдържание, включително ЛГБТИК съдържание. Унгарските власти защитиха правата на родителите да контролират сексуалното образование на децата си.

Изпълнителната власт на Европейския съюз започна съдебни действия срещу този унгарски закон, като заяви, че дискриминирал ЛГБТИК.

„Унгария не успя да обясни защо излагането на деца на ЛГБТИК съдържание като такова би било в ущърб на тяхното благосъстояние и защо това не е в съответствие с най-добрия интерес на детето“, се аргументират от ЕС.

„Виждаме много силно лоби в Европейския съюз за прокарване на ЛГБТИК пропагандата чрез директивите и законодателството на Европейския съюз. Това е толкова силна инициатива, че в крайна сметка държавите – членки на Европейския съюз ще бъдат задължени да променят законодателстват си. Ние предприехме мерки, чрез които да защитим цялата ни правна система от това лоби, което е напълно, чуждо и доста враждебно настроено към ценностите на унгарския народ “, казва Азбеж.

Конституцията на неговата нация, приета през 2011 г., е в съответствие с християнските учения.

„Ние потвърдихме в нашата конституция, че бракът е съюз между един мъж и една жена, и че животът трябва да бъде защитен още от самото зачеване.“

Наскоро Унгария направи промени в основния си закон, с които утвърди, че майката е жена, а бащата е мъж.

„За мен е много странно, че в момента света се намираме в ситуация, в която е необходимо нещо такова да трябва да бъде пояснено в конституцията“, каза още Азбеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *