Учени доказаха, че основният постулат на гей общностите „така съм роден“ е лъжа

Американското издание The New Atlantis публикува важен доклад на тема „Сексуалност и Пол: Констатации от биологични, психологични и социални науки“. Докладът се фокусира върху по-високите нива и причини за психически проблеми сред ЛГБТ общността като същевременно дава научно обяснение на най-разпространените твърдения относно сексуалността и пола.

Авторите, Л. Майер и П. Макхю (от университета “Джонс Хопкинс”) са проучили повече от 200 рецензирани изследвания от различни научни области, включително епидемиология, генетика, ендокринология, психиатрия, неврологията, ембриологията и педиатрия. Те констатират, че:

  • Убеждението, че сексуалната ориентация е фиксирано “вродено” биологически определено състояние
    “хората са родени така” не почива на научи доказателства.
  • Твърдението, че половата идентичност е фиксирана и вродена у индивида, независимо от биологичният му пол не е подкрепена от научни доказателства.
  • Само малка част от децата, които са почувствали идентификация с противоположния пол, ще продължат да го правят в юношеството или зряла възраст. Малко са и научните доказателства за терапевтичният ефект от медицинските интервенции, забавящи пубертета или променящи вторичните полови характеристики на юношите.
  • При не-хетеросексуалните и транссексуалните субпопулации се наблюдават по-високи нива на психически проблеми (тревожност, депресия, самоубийство), както и поведенчески и социални проблеми (злоупотреба с наркотични вещества, насилие над интимния партньор), в сравнение с общата популация.

Според д-р Майер: “Докладът е за науката и медицината, нищо повече и нищо по-малко. Културните и политически тенденции не трябва да влияят на реалното значението при справянето с тези трудни и лични въпроси. Ние трябва да се ръководим преди всичко от нуждите на пациентите, да им помогнем да водят смислен и достоен живот.”

Той посвещава работата си върху доклада на децата, който се борят и страдат поради своята сексуалност и пол, с надежда да се намерят начини за облекчаване на страданията им.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *