Телевизия или промиване на мозъци?

Телевизия или промиване на мозъци? Американски патент разкрива смущаваща истина
Концепцията за телевизията като средство за пропаганда отдавна се обсъжда. Въпреки това, наскоро открит американски патент потвърди, че телевизията всъщност е инструмент за промиване на мозъци, използван за манипулиране на зрителите.
Патентът на САЩ US-6506148-B2 очертава система за манипулиране на човешката нервна система чрез електромагнитни полета от монитори. Патентът е присъден на група изобретатели, които твърдят, че изобретението им може да намери приложение в рекламата, игрите и дори военните оръжия. Патентът описва как телевизионните монитори излъчват електромагнитни полета, които могат да повлияят на нервната система на зрителите. Чрез внимателно контролиране на честотата и амплитудата на тези полета е възможно да се предизвикат определени емоционални състояния и дори да се промени поведението.
Това разкритие поражда сериозни опасения относно властта на медиите да манипулират общественото мнение. Години наред медийните критици го обвиняват, че е инструмент за пропаганда и манипулация. С потвърждението на този патент става ясно, че тези опасения не са били неоснователни. Мнозина твърдят, че тази технология вече е била използвана за манипулиране на общественото мнение по различни начини. Например политиците са използвали телевизията, за да повлияят на избирателите, докато рекламодателите са я използвали, за да продават продукти. Линк към патента: https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/patent/US-6506148-B2?fbclid=IwAR3FTsypKuzWKc0miLSmaILB9OtSHktQKt6JcJVfZOPaziOogxW8sPQuuNI&mibextid=Zxz2cZ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *