Татко е мъж, а мама – жена

Преди дни Унгария промени Конституцията си, като забрани гей браковете и гей осиновяванията. Изрично се записа, че татко е мъж, а мама – жена.

Също преди дни унгарският Парламент, с огромно мнозинство над 2/3, прие Закон срещу педофилията, който забранява в училищата да се проповядва джендър идеологията и третия пол. Родителите отговарят за възпитанието на децата си до 18 г. (текст, който го има и в българската Конституция). Законът за защита на децата от джендър идеологията разтревожи някои другари в Брюксел. Съвсем нормално, първата реакция дойде от Люксембург, където премиерът е женен за мъж. Именно страните от Бенелюкс внесоха в съвета на ЕС резолюция, осъждаща унгарския закон.

Само 13 страни обаче, подкрепиха резолюцията, между които Франция и Германия, а 14 подкрепиха Унгария и унгарския закон. Така Виктор Орбан победи с 14:13. Очевидно Франция и Германия няма да могат да командват в ЕС във всичко. Михаел Рот, министър в кабинета на Меркел по въпросите за евро-ценности, критикува Унгария с думите, че ЕС е не само икономически и финансов съюз, но и съюз на ценности. Пропусна обаче да каже за християнските ценности, нали уж канцлерката е християндемократ?

Унгария постигна и втора победа срещу брюкселските неолиберални комунисти,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *