СВЕТОВЕН МОЛИТВЕН ДЕН 2010

17:00 ч. НДК – Зала 1, София

20:00 ч. на площад “Александър Невски”, София

БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА МОЛИТВА

На 23 май, 2010 г. от 20:00 ч. на площад “Александър Невски” в София ще се проведе обща молитва за България.

На събитето са поканени високо уважавани личности от България, Европа и Америка – Господин Филип Димитров, Господин Петър Стоянов, Господин Пол Петрий, Господин Лео Ван Дуесбърг и др.

Отец Иван от Нови Хан ще поднесе специална молитва за България. Също така ще адресира и проблема с дома за сираци.

Организатори на събитието e фондация “Мисия Възстановяване“ официален представител на Световен Молитвен Ден в България.

Инициативата е част от най-мащабното молитвено движение в историята до сега, привлякло президенти, политици, бизнесмени и хора от всяка сфера на обществото от цялото земно кълбо, с цел да ги обедини за по-добро и по-морално бъдеще.

Своят принос в подкрепа ще дадът и известните български изпълнители – Ваня Костова, заедно със сина си Боян, Дичо Христов, част от 101 каба гайди и др.

Статистиките показват, че много страни днес са засегнати от световната икономическа криза. Нарастващата безработица води хората към отчаяние и безизходица. Желанието на организаторите е ежегодното провеждане на световния молитвен ден да призове хората към размисъл, към преосмисляне на стойностите в живота и да вдъхне надежда в поколенията.

Тази година на 23 май 2010 г. хора от всяка нация отново ще издигнат единодушно глас, търсейки от Бога благополучието за страните си.

Призивът за обща молитва започва през март 2001 г. в Кейптаун, ЮАР, когато 45 000 души се събират на един стадион и се молят за възстановяване и промяна на обществото. Четири години по-късно през май 2005 г., хора от всеки континент се обединяват на първия СВЕТОВЕН МОЛИТВЕН ДЕН. Тогава повече от 200 милиона души от цял свят отправят молитва към Бога.

Миналата година на 31 май, 220 държави, с около 500 милиона души, се включиха в молитвата за благоденствие на народите.

В Лондон през 2008 г., заедно с кмета на града, 11 000 души се събрират за обща молитва. След събитието, на проведена среща с организаторите на молитвения ден, премиерът Гордън Браун, предлага да се молят и занапред за държавата и решенията на парламента.

България участва за първи път в СВЕТОВЕНИЯ МОЛИТВЕН ДЕН през 2008 година. Отзоваха се над 82 населени места и повече от 26 000 дyши.

За първи път историята е свидетел на толкова мащабно молитвено движение, обединяващо хора от цял свят за благословение на нациите.

За повече информация: Филип Рашев
Главен координатор на СВЕТОВЕНИЯ МОЛИТВЕН ДЕН за България
Телеона за връзка: 0898 25 97 91 | е-майл: office@gdop.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *