Сектантство на учителка се оказа кьорфишек

02.12.09 автор: Юлия Кунева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=300620

Учителката по немски от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ Марияна Жекова не е виновна. Това е становището на образователния инспекторат във Варна след направената проверка по скандалния сигнал от ВМРО.

Според войводите на 31 октомври тя завела класа си на религиозно сборище, при това в храма на Обединени Божии църкви. Класната била с децата на 2-часова служба в съботния ден. Тя ги склонила да отидат с нея, след като в петък ги освободила от час на класа. По този повод от ВМРО скочиха с протестна декларация до РИМОН и настояха учителката да бъде санкционирана.

Оказало се обаче, че бъркат. „Проверката приключи. Въпросния петък класът е имал урок по немски език. В гимназията на тази дата не са били в грипна ваканция. Час на класа учениците провеждат в понеделник“, уточни шефката на РИМОН Николинка Даскалова.

В съботата – 31 октомври, бил Денят на Реформацията в Германия, който се отбелязва от евангелските и протестантските църкви. Във Варна те обявиха предварително ден на отворени врати. Посещението на осмокласниците не е било в цитираната от ВМРО църква, а в Евангелската петдесятна църква.

С писмено разрешение от родителите 12 ученици са влезли вътре и са изслушали беседа за влиянието на Реформацията върху културно-историческите процеси в Германия, обясни инспектор Галя Петрова, извършила проверка по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *