Съдът не можа да обвини пастир Анатолий

Съдът не можа да обвини пастир Анатолий за водене на „незаконно поклонение“!

Съдът в т.нар. Луганска народна република не можа да обвини 82 годишен пастор. На 21 март се проведе поредното дело срещу пастор Анатолий Толстенко, на което съдията не можа да издаде обвинителен акт, като приключи делото поради липса на състав на престъпление.

Пастор Анатолий бе обвинен в нелегално провеждане на богослужения и съхраняване на религиозна литература, което властите в републиката считат за екстремистка дейност.

Членовете на църквата се страхуват, но все пак продължават да се събират за молитва и четене на Свещеното Писание, като сменят времето и мястото на всяко събрание. Те са благодарни за молитвите за тях и вярват, че съдебното решение идва поради Божията намеса и милост към тях. Провеждането на молитвени събрания в подобни на луганската република държави и региони винаги може да бъде забранено и да се счете за криминално деяние, което пък кара вярващите да преминат към полулегално провеждане на събранията. Да продължаваме да се молим за братята и сестрите ни, които живеят в условията на фронтова линия!

Молим ви, молете се за нашите братя и сестри в Украйна, докато те ще могат да се събират.
Баптистките ръководители казват, че спазват забраната, защото се страхуват, че службите им ще бъдат нападнати или те ще бъдат арестувани. Други църкви също са затворени и някои пастори са напуснали региона. Местните християни вярват, че са под наблюдение. Вече някои баптистки ръководители са били обект на преследване. Пастир Анатолий изправен пред съда за водене на „незаконно поклонение“, след като бунтовническите бойци нахлули миналия месец в църквата „Път на спасението“ в Луганск. Бойци казват, че са открили забранена „екстремистка“ литература в църквата – местните християни казват, че е била подхвърлена.

Поддържаните от Русия бунтовници контролират около една трета от украйнската област Луганск и около половината от съседния Донецк.

* Помолете Бог да даде мъдрост и сила на църковните ръководители в Луганската област.
* Молете се християните в района да намерят алтернативни начини да се срещнат и да имат общение.
* Благодарете на Бога, че управлението на този регион – и на целия свят – е на Неговите рамене и че „във всичко Бог съдейства за доброто на онези, които Го обичат“ (Римляни 8:28).

(Източник: Форум 18)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *