Разпити заради брошури срещу линията за деца

БРЦК: Разпитват ни заради брошури срещу линията за деца
Има НПО-та, чиято дейност са децата ни заради финансов интерес, твърдят те

Родители излязоха на протестни шествия срещу Националната стратегия за детето в няколко града в страната. В София те се събраха при НДК и тръгнаха към Министерски съвет, а след това към пл. „Народно събрание“ и скандираха „Долу ръцете от нашите деца“.

Христо Лафчиев, един от говорителите на протеста заяви, че българите винаги са се идентифицирали образованието, науката, читалищата и армията. Те са против „джендър идеологиите“. Лафчиев предложи на участниците в шествието да бъдат създадени „комитети по места“, които да се отзовават при сигнали за незаконно отнемане на деца. Той посочи, че на 9 юни ще се проведе нов протест. Тогава се очаква недоволните граждани да преминат пред сградите на норвежкото и на холандското посолство в София. Поводът е историята, разказана от телевизионен водещ за българско дете, настанено при гей двойка в Холандия.

6 души са викани на разпит в МВР като свидетели заради сигнал за действия срещу създадената Национална телефонна линия за деца 116 111 към Държавна агенция „Закрила на детето“ и социалните политики. Подаденият сигнал все още бил на етап „проверка“.

Това стана ясно на пресконференция, дадена от представители на Български родителски централен комитет (БРЦК) „Разбунена София“ и други граждански организации. Групата в социалната мрежа е създадена от граждани срещу Проекта за Национална стратегия за детето 2019 – 2030 г., чрез която се цели у нас да се въведе ювенален закон за детето. В основата му стои ювеналната юстиция, която е насочена срещу традиционното семейство, обясняват от БРЦК.

На пресконференцията в БТА представители на Комитета заявиха, че са загрижени за антисемейната същност на приети напоследък законодателни промени и политики, повдигнаха въпроса за радикалното вмешателство на някои НПО-та и държавата в личния и семейния живот на българите и техните деца.

Христо Лафчиев, един от привиканите за разпит във връзка с разпространени информационни листовки, постави въпроса – дали по разследването има дадено разрешение и се експлоатират 24 СРС-та и дали по случая работи Специализираната прокуратура.

По думите му той е разпитван за нарушаване доброто име на социалната система за закрила на детето, призоваване към убийство, насилствено сваляне на конституционния ред и за изповядване на антидемократични идеологии. Той отрече всички обвинения, но потвърди, че е автор на част от текстовете в брошурите.

Лафчиев каза, че чрез привикването на разпит се отнема спокойствието на гражданите и тези действия са „добре изчислен тормоз“. По думите на адвокат Виктор Костов се прави опит да бъде „смразено“ правото на мисъл на гражданите и се нарушават техни законови права, уредени и в Конституцията. Според гражданските организации срещу тях действат част от НПО-тата, чиито обект на дейност са правата на децата заради голям финансов интерес. По думите на участниците въведената правна категория „права на детето“ третира децата като отделени от естествената семейна среда и родителска грижа. По този начин се противопоставят децата на техните родители, което е пагубно за функционирането на едно семейство.

По публикацията работи: Анисия Иванова

На 07 Септември 2019 година ще се проведе: НАЦИОНАЛЕН И МЕЖДУНАРОДЕН ПРОТЕСТ под надслов „СТОП!“ НА БАРНЕВЕРН ИДЕОЛОГИЯТА! Очаквайте информация…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *