Р.У. Шамбак премина в слава

Р.У. Шамбак премина в слава на 17 януари 2012 (Св. Антонов ден по стар стил) в следствие сърдечна недостатъчност на 85 годишна възраст.

Шамбак започва служението си след лична среща с Бога на борда на военен самолетоносач край бреговете на Япония през втората световна война. Както много други известни служители от ерата на изцелителните служения, Шамбак проповядва като водач на хвалене под менторството на А.А. Алън. Въпреки че със служението си проповядва на шест континента, Шамбак е известен най-вече за палатковите си съживителни служби, които държи десетилетия наред.

Той е добре познат и в България с посещението си през май 1997г., когато проповядва в Националния дворец на културата в София. Конференцията е широко опонирана в медиите, които отказват предварително подписаните договори за реклама, а събитието става новина номер едно по всички ТВ канали. На едно от богослуженията с многохилядна посещаемост, неизвестни залагат скрит бомбен механизъм. Повече от 15г. по-късно, към извършителите на този терористичен акт на територията на Р България не е повдигнато съдебно обвинение.

Последните години на служението си, Шамбак прекарва в предаване на вярата на следващо поколение. В проповедите си, той често казва: „Искам да издигна армия. Не е достатъчно да има само един голям проповедник. Нужна е група от хора, които вярват, че живеем с последните времена и всичко което правим за Господ Исус Христос е много, много важно.”

1 comment for “Р.У. Шамбак премина в слава

  1. gospodi blagodarq ti che ni podari tvoqta blagodat chrez slyjiteli kato shanbak.pochivai v mir boji slyjitelu.preklanqm se pred svqtiq dyx na tvoeto bojie delo . amin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *