ПРОТИВОРЕЧИЯ при ГОЛЯМАТА СКРЪБ

Когато се говори, че ще има спасени по време на божия гняв (приравняваме го с голямата скръб). Тогава кога е времето на затварянето на вратата, след който момент няма да има спасени? Лука 13:23 И някой си Му рече: Господи, малцина ли са, които се спасяват? А той им каза:
13:24 Подвизавайте се да влезете през тесните врата; защото ви казвам, мнозина ще се стараят да влязат, и не ще могат,
13:25 след като стане домакинът и затвори вратата, и вие като останете вън, почнете да хлопате на вратата и да казвате: Господи отвори; а Той в отговор ви каже: Не ви зная откъде сте.

Кога става затварянето? Отговор – Исая 26:19 Твоите умрели ще оживеят; Моите мъртви тела ще възкръснат. Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, Защото росата Ти е като росата по тревите, И земята ще предаде {Еврейски: Изхвърли.} мъртвите.
26:20 Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи, И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът.
Тоест затварянето е след възкресението и преди гневът. Възниква въпросът: Тогава кои са тези , които идват от голямата скръб, защото тя е заради гневът на Агнето?

Ето отговорът: Гневът на Агнето и Божият гняв са различни събитие във времето. Гневът на Агнето е заради кръвта му. Мт.27:25 И целият народ в отговор рече: Кръвта Му да бъде на нас и на чадата ни. … За това в Откр. 6/12-17 са същите събития за които Христос казва като го водят към кръста в Лк.23:28 А Исус се обърна към тях и рече: Дъщери ерусалимски, недейте плака за Мене, но плачете за себе си и за чадата си;
23:29 защото, ето идат дни, когато ще рекат: Блажени неплодните, и утробите, които не са раждали, и съсците, които не са кърмили.
23:30 Тогава ще почнат да казват на планините: Паднете върху нас, и на хълмовете: Покрийте ни.
Както и в Мт.24:29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
Ето сравнение със събитията при гневът на Агнето – Откр.6:12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв;
6:13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини;
6:14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си.
6:15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините;
6:16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето;
Това не е всичко. Въпросът е кога във времето е голямата скръб? Отговорът е когато е времето на 144 000. Защото те са описани там при голямата скръб в Откр.7/4. Пише , че това са ПЪРВИТЕ плодове на Бога и Агнето. По-първи от тях няма в човешката история. Ето: Откр.14:3 И пееха като че ли нова песен пред престола и пред четирите живи същества и старците; и никой не можеше да научи песента освен сто и четиридесет и четирите хиляди, които са били изкупени от земята.
14:4 Те са ония, които не са се осквернили с жени, защото са девственици; те са които следват Агнето, където и да отива; те са били изкупени измежду човеците за първи плодове на Бога и на Агнето.

Божият гняв е след възкресението според както цитирах Исая 26/19,20. Подобно прочитаме и в Откр.14/14-10. Първо е жътвата и след това гневът на Бог.

2 comments for “ПРОТИВОРЕЧИЯ при ГОЛЯМАТА СКРЪБ

  1. много стихове нафърлило тука братчето без особено разбиране

  2. ДОСТА ПЛОСКО И БЕЗ НИКАКВА ЛОГИКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *