1 comment for “Проектозакон за детето с адв. Виктор Костов

 1. Уважаеми

  Центърът за култура и дебат „Червената къща“ ви кани на 5 юни (вторник) от 19.00 ч. в Червена зала на дългоочакван дебат на тема:

  Опасен ли е новият закон за детето?

  Ако попитате някоя майка за проектозакона за детето, вероятно би ви отнело много време, за да чуете всички аргументи и те биха били по-скоро „против”. Защото според родителски организации законът „на практика предвижда национализация на децата у нас”, както и че не е съобразен с българската народопсихология и борави с неясни формулировки, които създават риск от твърде свободни тълкувания. Така се определят предвидените там санкции срещу родителите и възможността за извеждане на деца от семейството при определени ситуации като тежки случаи на насилие или неглижиране. Проектът е подготвен от работна група към Министерството на труда и социалната политика, в която участват и представители на Агенцията за закрила на детето, както и множество родителски организации. Текстът беше представен за обществено обсъждане в края на миналата година и беше публично подкрепен от организации като УНИЦЕФ. Срещу документа се обявиха консервативни християнски организации като „Свобода за всеки“, Асоциация „Общество и ценности“ и други. Имаше и няколко протеста. Какво всъщност предвиждат промените и опасни ли са наистина? С участието на Гери Николова (представител младежката организация СДС), Василена Доткова (журналист, вестник „Дневник“), Теодора Пиралкова (Национален алианс „Усмихни се с мен“), представители на „Уницеф“, Агенцията за закрила за детето и Министерството на труда и социалната политика (очаква се потвърждение)
  На български език.
  Вход: 2/1 лв.

  Входът за журналисти е свободен, но молим да представяте журналистическите си карти.

  За резервация на билет/и, или заплащане чрез Epay моля посетете моля посетете http://www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=8280, или позвънете на тел. 02/ 988 81 88, (+ 359) 885 82 85 32 – за мобилни телефони, или пишете на office@redhouse-sofia.org.

  За повече информация и контакти: Стефан Кръстев, 02/9888188, stefankrastev@gmail.com

  Заповядайте!

  Юлиана Наскова
  Мениджър „Информация и комуникации“
  Център за култура и дебат „Червената къща“
  ул. „Любен Каравелов“ № 15, 1142 София, България
  tel./fax (+ 359 2) 988 81 88 / 986 44 16
  e-mail: ynascova@redhouse-sofia.org
  http://www.redhouse-sofia.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *