Принцип №6 Няма заместител за единството

ПРИНЦИП №6 НЯМА ЗАМЕСТИТЕЛ ЗА ЕДИНСТВОТО

Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Моя Отец, Който е на небесата. (Матей 18:19)

Една от най-големите трагедии, дошли вследствие на грехопадението на човека, беше, че на земята проникна духът на разделението.

Първото основно проявление на греха беше убийството на Авел от Каин.

И когато бяха на полето, Каин стана против брат си Авел и го уби.(Битие 4:8)

Когато станем последователи на Христос, трябва да реформираме нашето мислене по отношение на единството. Защо? Защото няма заместител за единството!

Ти може и да си спасен, но това не означава, че автоматично започваш да разбираш идеята на Бог за единството. Може да се научиш как да се молиш, но това не заменя единството. Може да започнеш да просперираш финансово, но накрая да се окажеш изолиран и без да има човек в живота ти, който да застане в съгласие с теб.

Когато говоря за единство, нямам предвид религиозната идея за единство, при която веднъж в годината 10 църкви в града се събират да се молят за града си.

Ето какъв е проблемът: в повечето случаи единството се изразява в това, една деноминация или един религиозен лидер да кара всички останали да правят онова, което той мисли, че другите трябва да бъдат и да правят. Причината да няма единство в църквите е, че няма единство между лидерите ни. Причината да няма единство между лидерите е защото твърде много лидери са егоисти и всеки, който е постигнал някакъв успех се опитва да моделира всички останали по своя образ и подобие. Аз обаче трябва да бъда човекът, който Бог е имал предвид за мен, а не който религиозните традиции мислят, че трябва да бъда!

Истински зрелите лидери са свободни да бъдат такива каквито са и позволяват на другите да бъдат такива каквито са. Ние трябва да изритаме религиозното чародейство от църквата!

Единството в царството е основано върху Христос, а не върху религиозни политики.
Скъпи братя и сестри, когато умрем към егоизма си, можем да съучастваме в силата на единството. Това е валидно за брака, валидно е за сферата на бизнеса, валидно е и за обществото като цяло.
Ти не можеш да се справиш сам, без да имаш човек до себе си, с когото да застанеш в съгласие. Само ТИ можеш да знаеш от Бог какъв се предполага да бъдеш, каква е твоята мисия, къде е твоето място и кога е твоето време. Но ДОРИ да си разбрал всички тези неща, ти все още не можеш да изпълниш Божията цел за живота си без хората, които Бог е приготвил да стоят в съгласие с теб.

Толкова много хора преследват „възможности”, когато трябва да преследват Бог. Когато преследваш Бог, Той желае да те позиционира в Царството по такъв начин, че да имаш поне две или три значими заветни взаимоотношения, които ще ти помогнат да успееш. Ти трябва да направиш същото за тях!

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:
Господи посвещавам себе си на единството! Използвай ме да изграждам мостове, да се свързвам и да говоря добро за хората, които изпращаш в живота ми. Осъзнавам, че има сила в единството и когато подходящите хора се съберат заедно, се случват велики неща. Направи ме „подходящия човек” за нещата, които Си запазил за мен в Божието Царство. Направи ме благонадежден, уверен и способен да работя заедно с другите. Амин!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com

превод от английски: В. Петрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *