Принцип № 30: Не усложнявай нещата

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: ПРИНЦИП № 30 НЕ УСЛОЖНЯВАЙ НЕЩАТА

Скъпи приятелю, ако си следвал 30-те дни на молитва и мощни принципи, това е последният от тях. Надявам се всеки ден, в продължение на 30 дни, всяка сутрин, преди да е започнал денят ти, че си отделял време, което да прекараш с Господ в молитва, да четеш кратките послания и да изучаваш тези мощни принципи. Причината да ги нарека Мощни принципи е, защото те са практични, а не абстрактни и ако ги прилагаш, в края на деня, нивото на Божията сила в живота ти ще се е покачило.

Последното послание за този 30-дневен период е много просто – то само по себе си е Мощен принцип. Отнася се за това да не усложняваме нещата.

Може би си повярвал в Исус по време на трудна и сложна ситуация в живота ти. Или пък това е било цял период, изпълнен с трудности. Какъвто и да е бил случаят, ти си достигнал до място, на което всичката тази сложност изведнъж е стигнала до опростяване и това е оставило дълбок, но простичък отпечатък в живота ти: ти си се новородил!

Проблемът при нас, новородените християни, е че докато се стремим да опознаем Бог по-добре, често позволяваме на знанието да ни възгордее.

А относно идоложертвеното: Знаем, че ние всички уж имаме знание да разрешим въпроса! Но знанието възгордява, а любовта назидава.(1 Коринтяни 8:1)

Толкова много хора приемат и виждат нещата много усложнено. Нещата са много по-прости, отколкото повечето от нас вярваме. Всичко е основано на Божията благодат, а ние сме призвани да търсим първо Бог и Неговото царство. Бог желае да имаме органичен (жив, цялостен) духовен живот с Него и да бъдем толкова пристрастени към Неговото присъствие, че да не можем да си представим живота без да пребъдваме в Него.

Простичкото нещо, което искам да ви предам е следното: изключително важно е на какво ще изложиш ума и духа си щом се събудиш сутрин. Ако съумееш да изградиш този простичък навик да обучиш ума  и цялото си същество да се свързва с Бог веднага щом отвориш очи сутрин и да прекарва поне 30 минути до един час в молитва, ти ще станеш толкова силен духовно, че Сатана ще мрази да се занимава с теб.

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:
Боже, аз Те обичам! Искам да ходя в тази „органична”(цялостна, жива) духовност всеки ден и час от живота си. Помогни ми да мога да превключвам, да подчиня плътското си естество и да следвам Духа. Амин!

БЕЛЕЖКА: Ако тази поредица от послания за молитва те е благословила, моля те да споделиш по какъв начин и с какво точно. Ще се радвам да го чуя. Сърцето ми се благославя, когато хора ми споделят как нещо, което Господ е вложил в сърцето ми, резонира в тях. Ако си бил благословен, сподели това и с някой друг, който има нужда да настрои духовния си живот – изискват се 30 дни на целенасочена молитва и търсене на Господ за поне 30 минути всяка сутрин, преди да направиш КАКВОТО И ДА БИЛО ДРУГО НЕЩО! Благодаря ти!

автор: Георги Бакалов

източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *