Премахване на жилото

Премахване на жилото
Били ли сте някога ужилени от пчела? Това не е забавно преживяване. Но въпреки че е болезнено за ужиления човек, то е фатално за пчелата.

 

Когато медоносна пчела ужили човек, тя не може да извади малкото си бодливо жило. Това е еднократно преживяване за тях. По-добре да помислят добре кого ще ужилят, защото щом го направят, няма да оцелеят.

 

Когато ви ужили пчела, във вас остава не само жилото на пчелата, но и част от корема и храносмилателния тракт, както и нерви и мускули. Това масивно разкъсване на корема убива пчелата малко след като ви ужили.

 

Това се случи, когато Исус умря на кръста. В своята трайна омраза към Божия Син, Сатана смяташе, че би било страхотна идея Исус да бъде предаден, арестуван, бит почти до смърт и след това разпнат и умъртвен на римски кръст. Дяволът каза: „Това е моят момент. Ще Го ужиля. Ще имам роля в смъртта Му. Когато Той умре, това е неговият край.” Всичко вървеше според плана на Сатаната и той като пчела отлетя с мисълта, че е успял.

 

Но всичко вървеше и според Божия план и жилото на смъртта беше нейното собствено поражение. Както се казва в 1 Коринтяни 15:54–55, „Смъртта е погълната от победата. О, смърт, къде е твоята победа? О, смърт, къде е твоето жило?

 

Къде е жилото на смъртта за вярващия? То е изтръгнато, защото на кръста Исус извади жилото на смъртта. Това е велика истина. Като християни вече не трябва да се страхуваме от смъртта, защото нашите души ще живеят вечно с Христос.

 

Източник: Harvest ORG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *