Папата заяви, че НЯМА АД

В интервю с атеиста и негов дългогодишен приятел Еудженио Скалфари Папа Франциск твърди, че ад не съществува и осъдените души просто „изчезват“. Това е отричане на 2000-годишното учение на католическата църква за реалността на ада и вечното съществуване на душата. Интервюто между Скалафи и папата беше публикувано на 28 март 2018 г. в „Ла Република“, съобщи CNSnews . Интервюто е със заглавие „Папата: Чест е да те нарекат революционер“. Скалфари казва на папата: „Ваше светейшество, на предишната ни среща ми казахте, че нашият вид ще изчезне в определен момент и че Бог ще създаде нови видове. Никога не сте ми говорили за души, които умират в грях и ще отидат в ада, за да страдат във вечността, но ми говорихте за добрите души, допуснати до съзерцанието на Бога. Но какво ще кажете за лошите души? Къде биват наказвани те?“ Папа Франциск казва: „Те не са наказани, онези, които се покаят, получават Божията прошка и влизат в ранга на душите, които го очакват, но онези, които не се покаят и затова не могат да бъдат простени, изчезват. Няма ад, има изчезване на грешните души.“ Катехизисът на католическата църква гласи: „Учението на Църквата потвърждава съществуването на ада и вечността му. Непосредствено след смъртта душите на онези, които умират в състояние на смъртен грях, слизат в ада, където страдат от наказанията на ада, „вечния огън“. Главното наказание на ада е вечното отделяне от Бога“, предаде БГНЕС. Катехизисът освен това заявява: „Утвържденията на Светото Писание и ученията на Църквата по въпроса за ада са призив към отговорността, която носи човека да използва свободата си с оглед на своята вечна съдба. В същото време те са призовани да се превърнат: „Влезте през тясната порта; защото през широката порта пътят е лесен, това води до разрушение, а онези, които влизат през нея, са много. През тясната порта пътят е труден, което води до живот, а тези, които го намират, са малцина“. В публикация по този случай CNSnews припомня, че в интервю през 2007 г. папа Бенедикт XVI казва: „Исус дойде, за да ни каже, че иска всички да отидем в рая и че ада, за който е казано толкова малко в наше време, съществува и е вечен за тези, които затворят сърцата си за неговата любов“.

Папата: Първата фалшива новина е казана от змията на Ева Папа Франциск се обяви срещу фалшивите новини и направи паралел между етично компрометираната журналистика и библейския разказ на Адам…

5 comments for “Папата заяви, че НЯМА АД

 1. После се очаква да каже че няма и рай ето от къде ще излезне Антихриста

 2. от толкова тълкуване на Библията му се е объркала главата ! Очаквайте да каже че след като няма ад, и покаянието няма значение !

 3. Въпросът е не дали папата казва истината или не, а дали е истина това, което е публикувано тук. Иначе Библията е ясна: „мъртвите не знаят нищо“ (Еслисиаст 9:5). Думата „ад“ означава „гроб“. Всички починали отиват в гроба и ще бъдат възкресени. Ако имаше задгробен живот възкресението е безсмислено.

  1 Сол. 4:14. Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе ЗАЕДНО С НЕГО
  15. Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
  16. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и МЪРТВИТЕ В ХРРИСТА ЩЕ ВЪЗКРЪСНАТ ПО-НАПРЕД;
  17. после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати ЗАЕДНО С ТЯХ в облаците ДА ПОСРЕЩНЕМ Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

  Ако праведните бяха в Рая, няма смисъл нито да бъдат възкресени, нито да посрещат Исус, защото са при Него.

 4. Как дявола ще вкара в ада нечестивите и невярващи човеци?
  Много просто!
  Като ги излъже че няма ад!
  А от там вече излизане няма!
  И защо вземате какви ли не стихове да доказавате недоказуемото?
  Ад значело гроб!
  Да се смееш ли или да плачеш от изящни глупости?
  А това дето сам Господ Исус Христос казва-…дето червея не умира и огънят не угасва…и там ще бъде плач и скърцане със зъби…!
  Ако чакаш да преминеш в отвъдното и тогава да разбереш кое как стои ужасно много ще съжаляваш!
  …днес е спасителен ден!
  Днес покай се пред Господ Исус Христос и посвети останалата част от живота си на Господ Исус Христос!
  И кой е папата та да променя стихове от Библията и да казва че няма ад!
  И на човек ли ще вярваме или на Библията?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *