Папата промени молитвата „Отче наш“

 

https://vivi.bg7.eu/263936/?fbclid=IwAR27U6d6DDz5QCPG3E7NwJxvtyTvD0a6vyWbO5jDboo1Ksemo-LjbHIwTYw

Папа Франциск одобри промяна в текста на молитвата „Отче наш“, съобщи радио „Свободна Европа“ с позоваване на uCatholic. В новия текст на италиански език вместо „не в…

31 comments for “Папата промени молитвата „Отче наш“

 1. Може ли такова нещо,да се промени писаното в Библията -молитвата.Писано е какво го очаква всеки ако промени,добави или извади/промени/нещо писано в Библията.

 2. Реално Бог не води хората в изкушения според Яков-1:13,а и да не забравяме,че новият завет на Господ все още не е влязъл в сила когато Исус говори на евреите да се молят по този начин.Реално това е молитва за хора живеещи под закона на Мойсеи,а не за новородени от Духа на Бога Иисуса Христа хора.

 3. Щом Христос го е казал, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПО КОЕ ВРЕМЕ, ТО Е ВАЛИДНО!!!!
  НЯМА СЗ И НЗ !!! ИМА БОЖИЕ СЛОВО – БИБЛИЯ, КОЕТО СТАНА ПЛЪТ И ПРЕБИВАВАШЕ МЕЖДУ НАС И ПАК ЩЕ ДОЙДЕ И ЩЕ ПРЕБИВАВА

 4. Боян Цоков За тази молитва няма време минало,сегашно ,бъдеще,не е казал Бог ,че когато възкръсне тогава да се молят така,нали?А вие се молете така:Според Святото Евангелие на Матей гл 6 ст. 9….Според човешката логика може да се мисли така,но Божията не е като човешката,нали?

 5. Не се изненадвам,той показа истинското си лице под тази не блага а хитричка усмивка,мисля че те познахме.

 6. Супер,значи Бог си противоречи.Божието Слово се „чете“ с очите на сърцето и се разбира с ума на Христос който ние имаме в духа си.

 7. Боян Цоков
  Нищо не си противоречи. Едно да не бъдеш въведен в нещо, друго е да бъдеш изкушен. Бог НЕ ИЗКУШАВА, НО МОЖЕ ДА НИ ПРЕДПАЗИ ОТ ВЪВЕЖДАНЕ КЪМ ИЗКУШЕНИЕ
  Едно е да си изкушен, друго е да си предпазен от това да тръгнеш по пътя на изкушението

 8. Така е,но я прочети как е преведено,узглежда така сякаш Бог ни води в изкушение.

 9. Ти може и така да го разбираш,и според мен е така,но масово се разбира обратното

 10. Ако знаеш само колко неточно преведени думи има в българските преводи на библията,буквално се променя смисъла на Божиите думи

 11. Ние сме хора, Той е Бог!
  Чии думи са силни?!
  Нека ти кажа нещо.
  Всички евреи са ЗНАЕЛИ как да се молят и постоянно са го правели.
  НО
  Представи си КАК СЕ Е МОЛИЛ ХРИСТОС , че чак учениците Му са били изумени и затова са Го накарали да им каже КАК ДА СЕ МОЛЯТ!
  Неговата молитва е била СЪС СИЛА, С ДУХ, РАЗЛИЧНА!!!
  Затова и евреите са искали да узнаят КАК СЕ МОЛИ ТОЙ!!!!

 12. Тази молитва е ХРИСТОВИЯТ / СИНОВНИЯТ ГЛАС КЪМ ОТЕЦ!
  Нима някой човек трябва да го променя?!

 13. Как една молитва, дадена за целия свят , я определяш САМО ЗА ЕВРЕИТЕ?! НИЕ КЪМ КОГО СМЕ ПРИКРЕПЕНИ?! КЪМ ЧИИ КЛОНИ?!

 14. Евреите са частично заслепени,ДОКАТО СЕ ИЗПЪЛНИ ЧИСЛОТО НА ЕЗИЧНИЦИТЕ!!!

 15. Боян Цоков
  Той не изкушава, но ни предпазва от ВЪВЕЖДАНЕ към изкушение!!!

 16. А за папата ……

  Откровение 22:18-20
  18 Аз свидетелствам на всеки, който слуша думите на пророчеството в тази книга: Ако някой прибави нещо към тях, Бог ще прибави върху него язвите, описани в тази книга,
  19 и ако някой отнеме от думите на тази пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от святия град, които са описани в тази книга.

 17. Много ми е интересно защо така хитро папата отбягна да даде мнение за хомосексуалистите,а смело и безотговорно е решил да промени Библията.
  Още в Бит.1:27 …и рече им Бог: Плодете се и размножавайте се…!
  Повече от сигурен съм че ако всички деноминации се обединят и започнат публично разяснителна кампания между хомосексуалисти, какво е отношението на Бог и Библията към тях и ако ясно им заявят какви неописуемо ужасни мъки ги чакат когато преминат в отвъдното много от тях ще се покаят пред Господ Исус Христос и спасят!

 18. Ама хора вие четете ли? Променил е стих, който е по-близък до оригинала. Аз не защитавам папата, но така поднесено звучи сякаш си го е преиначил и е скандално! Недейте така…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *