Пакистан: Християни скърбят за смъртта

## Пакистан: Християни скърбят за смъртта на техен брат

*Източник: Release International*

Приятели на известен пакистански проповедник, който е бил прегазен от кола предполагат, че убийството му е свързано с обръщането му от исляма. Рашид Мехмуд, 33 годишен, е роден в богато и влиятелно мюсюлманско семейство, и се обръща към Христос през 2005 г. Макар, че е учил за адвокат, той решава да стане пастор и да проповядва благовестието независимо от това, че неговите роднини са се опитали многократно да му попречат.

Докато пътувал заедно със свой приятел пастор с мотоциклет, една кола започнала да ги гони, след което умишлено завила към Рашид. Той се е измъчвал от множество наранявания по главата си и по-късно починал в болница, малко след операцията.

Два дни по-рано, Рашид проповядвал, че Исус е единственият истински и жив Бог и въплъщение на Божията любов, цитирайки в някои отношения и Корана. Сътрудници на Release International споделят, че Рашид е бил модел за подражание на други християни с мюсюлманско минало, и че неговата смърт „съкрушила много сърца”.

* Да се молим Бог да утеши църквата, в която Рашид е служел и да усили вярата им, така че да продължават да достигат до хората около тях със своята любов и смелост. Благодарим на Бог, че Рашид го е последвал от цялото си сърце, като със своето свидетелство е променил други животи.

* Да се молим семейството на Рашид да познае Христос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *