25 comments for “п-р Христо КУЛИЧЕВ: Tрябва ли да се отворят досиетата на българските пастори

 1. Краткия отговор е: да, трябва да се отворят досиетата, за да стане ясно кои са тези, които са предавали както Бог, така и хората, на които са служили. Комунистическата система беше сатанинска такава и то установен чрез насилие. Да не се правят на патриоти разни доносници, които заради кариерата и егото си, са нямали проблем да чуруликат по разните Районни. Хора като пастор Куличев са ясно доказателство, че са имали избор тези малодушници. Бог може да им прости, но се съмнявам, че някои от тях искрено са се покаяли. Ако бяха, до сега да бяха излезли начисто.

  Дългия отговор е: ако се бяха отворили досиетата много по-рано, в началото на 90те, историята на българския евангелизъм щеше да е различна. Нямаше хората по църквите сляпо да вярват и да следват комприметирани фигури, щеше естествено да бъде направено място за лидери от нов тип. Навместо това, през 90те години много от пасторите-агенти, направиха каквото можеха, за да компрометират и неутрализират своята „конкуренция“, дори с цената на още повече лъжи и предателства!

 2. п-р Христо КУЛИЧЕВ: Любезни братя, отговорът е само един -ДА! Всички други приказки са празни, а коментарите напълно излишни и са в угода на агентите на ДС и техните началници. „Царството Божие не се състои в думи, а в сила.“

 3. АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОТВОРЯТ И ПРИСЪДИТЕ,ЗА ДА СЕ ВИДИ КОЙ ЗА КАКВО Е ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА.ЗНАМ ОТ СВИДЕТЕЛИ,ЧЕ П-Р ХРИСТО КУЛИЧЕВ Е РАЗБИЛ С БРАДВА ВРАТАТА НА ОФИСА НА ЦЪРКВАТА И СЕ Е ОПИТАЛ ДА СЕ САМОРАЗПРАВИ С ПАСТОРА,ДОШЛИ СА МИЛИЦИОНЕРИ И СА ГО ЗАДЪРЖАЛИ,И СПОРЕД ИЗДАДЕНАТА ПРИСЪДА Е ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА ЗА ХУЛИГАНСТВО,А НЕ ЗАРАДИ ВЯРАТА СИ.ОСТАВЕТЕ ГО СТАРЕЦА НА МИРА И НЕ ГО ПРАВЕТЕ КАКЪВТО НЕ Е.А ВИЕ,КОИТО НАЙ-МНОГО РОВИТЕ ДА СЕ ОТВОРЯТ ДОСИЕТАТА,ПОВЯРВАХТЕЯХТЕ И БЯХТЕ ИЗГРАДЕНИ КАТО ЛИДЕРИ ТОЧНО ОТ ТЕЗИ ПАСТОРИ,КОИТО ИСКАТЕ ДА БЪДАТ ОПОЗОРЕНИ КАТО АГЕНТИ НА ДС.

 4. Отзад се виждат столовете, които църквата на Еленков му беше подарила. Георги Бакалов, ти преди 15 години се появи, с една група младежи, дето и вие не знаехте какво от къде, тогава тия които сега плюете ви подадоха ръка.

 5. Янко, точно ти ли се намери да да плюеш против п-р Куличев? Цялото Ви ръководство на ОБЦ публично видяхте лъжите и измамите на Пълномощника Ви и застанехте зад него в подкрепа и удобрение за това, което е правил. Срам и позор!

 6. Сашо Петков, тези столове сме ги купили 80 бр. по 29.00 лв. и имаме фактура, така че спести си невежите коментари. От г-на Еленков не сме получавали дарение можеш да бъдеш сигурен!!!

 7. Г-н Янко Добрев, ап. Павел учи против служител да не се нанася обвинение, освен ако не се потвърди от двама или трима свидетели. (1 Тим. 5:19). В началото на този година аз и група служители само зададохме въпроси към епископа на твоята организация ОБЦ за това дали са вярни неговите твърдения и как е възможно да е лежал в затвора 36 пъти и да е бил арестуван и същевременно да е живял живота на привилегирован, вкл. със собствен автомобил от комунистическата система. (http://j.mp/tFcK3U) Ти скочи в защита на г-н епископа Еленков, без дори той самия да е отговорил на нашите въроси и да ни обясни как така са възможни тези неща, които разправя из Америка.

  Но сега Янко Добрев, ти не се посвени да скочиш с обвинения към пастор Куличев, и то позовавайки се на някакви „свидетели“. Е, къде са тези твои „свидетели“? Що не излязат да им видим лицата и да им научим имената, а после и доказателствата да си извадят?

  Как не те досрамя да обвиниш п-р Христо Куличев в хулиганство, а патологичния и доказан лъжец Еленков хукна да защитаваш с видео клипове и неграмотно написаните ви писма, твоите и на „епископа“ от Русе?

  Нека Бог да има милост на ченгета като теб (за теб поне занем със сигурност, че си бил, нали?), които са се самозабравили и си мислят, че никога няма да ги застигне Божията справедливост!

 8. Аз също подкрепям тази кауза.В едно демократично общество, каквото претендираме че сме, трябва да има абсолютна прозрачност. При най-малкото съмнение за подобни злодеяния, трябва да се прави разследване, а както виждаме има предостатъчно вече явни факти. Не знам какво още чакат някои хора?

 9. Живеем във време в което всеки който е лъгал,крал или е бил лицемер, ще излезе на яве. В такова време има само два варианта за действия. Първият е: да се покаеш от сърце и да помолиш Бог и църквата да ти прости, още преди някой да е трябвало да разкрива мръсните ти дела, а вторият е да изиграеш цирка на живота си. За жалост това което се вижда не е покаяние, а цирк или театър който продължава. Виждал съм всякакви постановки, но циркаджиите които имаме сега, надминават всичките ми очаквания. Разбуташ ли гнездото на змиите, те почват да хапят. Наистина съм отвратен от държанието и лицемерието на така наречените „водачи“ Гнус ме е от такива хора.
  Дошло е време да се приготви пътя на Господа, защото Той се връща за църквата си. Неговите пророци викат днес и дано има кой да ги разпознае и чуе. Те не са в лъскави колесници или облечени със скъпи дрехи, те викат днес към всички и дано някой чуе гласът им:

  Матей 23:33. Змии! рожби ехиднини! как ще избегнете от осъждането в пъкъла?

  Матей 12:34. Рожби ехиднини! Как можахте да говорите добро, като сте зли? Защото от онова, което препълва сърцето, говорят устата. Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща. И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.

 10. Абе, хора, как не ви досрамя да нападате п-р Куличев и да ми изкарвате някакави неща, че бил в затвора за хулиганство? За вас нещо свидно и свято остана ли на този свят?

  Това, че вие не можете да се похвалите с такъв живот и свидетелство по време на комунизма, а сте избрали другият, да сте част от системата и да й служите, а след промените и да оглавите църквата е трагедията на българското протестанство.

  Днес, вместо да се учим от хора като п-р Куличев, вие гледаме и тях да омаскарим. Само така ще се почувствате по-добре, нали?

  Нямам думи! Срам и позор!

 11. Г-н Добрев, промените, които се случиха в България и църквата не станаха благодарение НА, а ВЪПРЕКИ вас. При повярвалите положението е същото. И понеже процесите излязоха от вашия контрол си спретнахте една задруга с лакеите на Беров и Виденов и подрязахте крилете на мечтателите, дръзнали да вярват в Името на Исус, а не просто в черковната система, която контролирате.
  А що се отнася до „хулигана“ п-р Куличев – дай Боже повече такива. И моля се в хулиганството си да отидат до край – да сплетат бич от въжета, както го направи техния „Шеф“, и да изгонят всички търговци от дома на Бог.
  Абе, хора, в ДС ли ви оперираха от срам и ви имплантираха безочие?

 12. УВАЖАЕМИ П-Р АНГЕЛ ПИЛЕВ И П-Р ГЕОРГИ БАКАЛОВ,МОГА И АЗ КАТО ВАС ДА ИЗВАДЯ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРОПОВЕДИТЕ НА П-Р КУЛИЧЕВ ,КЪДЕТО НА ПЕТДЕСЯТНИЦА ТОЙ ПРОПОВЯДВА,ЧЕ ГОВОРЕНЕТО НА ЕЗИЦИ Е ОТ ДЯВОЛА,И МНОГО ДРУГИ ПОДОБНИ СРЕЩУ ДАРБИТЕ НА СВЯТИЯ ДУХ,НО ИМА КОЙ ДА ГО СЪДИ ЗА ТОВА.НАПРЕВЕТЕ КАКТО НИЕ НАПРАВИХМЕ С ЕП. ЕЛЕНКОВ-ПИТАЙТЕ ЛИЧНО П-Р КУЛИЧЕВ ДАЛИ ПРИСЪДАТА МУ Е ЗА ХУЛИГАНСТВО,И ДАЛИ ТОЙ Е КРЪСТЕН В СВЯТИЯ ДУХ И МНЕНИЕТО МУ ЗА КРЪСТЕНИТЕ В СВЯТИЯ ДУХ ПЕТДЕСЯТНО ВЯРВАЩИ.
  P.S. И НЕ ДЪРЖА ДА МИ СЕ ИЗВИНЯВАТЕ!

 13. Нека да се отворят досиетата, по-добре ще е!
  Но тия младоци дето се навъдиха, Ангел Пилев, Георги Бакалов – те се появиха жадни за власт, за внимание, като никой не им обръща такова и взеха да нападат онез, на чиито персони до някаква степен дължат днешното си статукво, понеже ако ги е нямало тез, които най-много им бъркат в очите, едва ли да ги има и тях. Живели ли сте вие през онова време, или се пръкнахте през последните 20 години на свободии? Живяли ли сте вие на страх, че могат да ви приберат и да не видите повече семейството си, децата си. Пребивани ли сте вие от милицията, за да ви изкара информация за вярващите, от къде имате Библия, от къде имате Песнарка. Отваряли ли сте домът си за събрания, за братя и сестри, гонени от Държавна Сигурност? Идвали ли са вкъщи да ви арестуват и да се гаврят с вас? Печатали ли сте нелегално песнарки и преписвали ли сте ги тайно. Прекарвали ли сте през граница Божието слово нелегално на страх? Избивали ли са ви зъбите в стаите за разпити? Носили ли сте синините си до другия разпит? Плакала ли е за вас църквата денонощно докато сте вие някъде, откъдето милостта Божия може единствено да ви спаси? Заплашвани ли сте били да идете вие и целия ви дом в Белене, да ви ядат прасетата. Или и вие сте част от оная система, не е правилно братя, не е – да се нахвърляте по такъв вулгарен начин. Библейско е другояче да се постъпва. Вие учите хората, така че го знаете. Защо такава злоба и ненавист у хора, служители на нивата Господна! Бог да ви благославя и да ви помогне!

 14. Сашо Петков, нещо не разбирам за кои арести и затвори говориш? За тези на Васил Еленков ли? 36 пъти в затвора и над 300 пъти арестуван и едновременно с това с държавна кола и на държавна служба? Наистина трябва да му е било трудно. А относно истниските мъченици знайни и незнайни те имат моят респект и уважение.

 15. Пастор Янко Добрев, не разбрах какво сте направили лично с Васил Еленков, какво сте го питали и какво ви е отговорил?

 16. Сега мога да видя милостта на византийският император заповядал да оставят по един на хиляда с едно око та все пак да се движат в правилна посока. Явно ерестта в НАОБЦ е ослепила всички а не знам дали ножа не е държал самият г-н Еленков. Да говорите против пастири предали живота си в изграждането на църквата и да ги сравнявате с доказани ЛЪЖЦИ само по себе си е нелепо. А това, че Еленков е бил едно с ДС ще стане явно … но съжалявам тези, които с чисто сърце са оставили да бъдат нежно ослепени.

 17. г-н Янко Добрев, във връзка с обвиненията ви срещу пастор Куличев, че той е осъден за „хулигански прояви“ ви качвам линк с филм, в който ще видите, че по директна заповед на Тодор Живков и решение на ЦК на БКП се дава абсолютна власт на силовите структури на ДС и МВР, за „акция срещу ХУЛИГАНИТЕ“ при която много инакомислещи завършват хвърлени във лагерите.

  http://www.youtube.com/watch?v=1ZnV7VxICYo&feature=related

 18. Янко Добрев е не само доносник, но и бивш служител на ДС. Да се надяваме че вече не е…
  Нека си говори – трябва да знаем каква е позицията на ДС.

 19. Като ви четох коментарите ми приличате на тези кучешки боеве с питбули точно това се вижда в Духа.
  Спрете!!!Словото казва „Всички сгрешиха“ „Оставете ги да растът до жетва“ Вие които така ревностно „защитавате“правдата вижте си тайните грехове и скритите мотиви и ще разберете, че не сте подбудени от Светия Дух.Ако се ровехте по Словото толкова колкото в сайтовете щяхте вече да сте научени от Бога как се възкресяват мъртвите и изцеляват болните.Маи тази кампания е стани да седнем аз. Не разбирате ли че това което правите е само в услуга на дявола.Този проблем се решава в молитвената стая.Като сам ходил на пасторски „закуски“,а не молитви немогът да се молят и половин час ,а ядене в изобилие.Имам право като потърпевш от онова време да говоря повече от вас и знам повече подробности или и на мен сте ми намерите кусурите.Маи не Божието дело, а кариерата е по важна,защото ако е Божието дело шяхте да оставите Бог да си свърши работата а вие щехте да се молите скришно и нямаше да търсите тази публичност за да бъде цялата слава за Него.Вашите ли пророчества се изпълняват или Неговите?!Вие ли съборихте комунизма и вие ли ще спрете това което идва а спрете го де.Бог да ви благослови всичките и предатели и кандидат такива и нека Духът на Живия Бог да ни напомни за Себе си!!!!

 20. Az mislq 4e nanqkoi koito si otvorixa i 6te si otvorqt dosietata nqma da se razbere dali sa agenti dori i pi6e 4e sa s 4isto minalo

 21. Пастор Куличев е човек достоен за уважение останалите са долни наемници на ДС слуги на мамона

 22. АНГЕЛ ПИЛЕВ:

  Сашо Петков, нещо не разбирам за кои арести и затвори говориш? За тези на Васил Еленков ли? 36 пъти в затвора и над 300 пъти арестуван и едновременно с това с държавна кола и на държавна служба? Наистина трябва да му е било трудно. А относно истниските мъченици знайни и незнайни те имат моят респект и уважение.

  Това, което ти знаеш или си мислиш, че знаеш, не значи, че наистина знаеш.
  Станал си марионетка в ръцете на същата тая държавна власт, която плюеш, надявайки се да те издигне и да стъпиш на мястото на „очернените“ и да разполагаш с власт или дума, каквато се вижда още от сегашното ти състояние, че не можеш да използваш в положителна посока, а си тръгнал да разграбваш, да вземеш мира и доверието на обикновените хора, кажи си, отиде ли насаме, отиде ли с други братя да си оправите взаимоотношенията или каквото и да е там с набедените от тебе… много добре се знае, че това не си го направил. Действаш като вълк грабител, който убива вярата на хората и гледаш едностранно на нещата, вкарвайки неща, които на тебе единствено ти изнасят заради твоето собствено добруване!

 23. Нека започна така: аз съм един обикновен вярващ в Божия Син Исус Христос(Помазаника), който досега не е влизал в дискусии относно агентите на ДС в църквата. Никога не съм бил пастор и може би никога няма да бъда, тъй като не се стремя към това и бих го направил само ако бъда директно призован от Бога. По тази причина нямам желание и амбиции да сядам на ничие място (разбирай: на пасторите-агенти). Затова се радвам, че няма да може да бъда обвинен в користни подбуди относно мнението, което ще застъпя. Това, което виждам, е че служителите на ДС внедрени църквата (а досиетата вече са наяве) не само не са се покаяли, но продължават да поддържат своите дела, идеи и страхове. Страхове, че ще бъдат изместени от постовете, на които се намират в момента – история добре позната от българската политика. Идеи, че те не само не са предатели, а дори герои, устояли в трудното време на тоталитаризма. Дела, с които твърдят, че не са навредили на църквата, а даже са я спасили. Наистина, впечатлен съм от безчинното лицемерие на тези душици, дръзнали да застанат пред вярващите след всичкото безчестие и скверност на предателския си животец и, вместо да се покаят и да помолят за прошка Бога и братята си, те най-нагло заявяват, че не са съгрешили и няма за какво да се покайват!; че са спасили църквата по време на комунистическите гонения, предавайки я!; че са били принудени насила да сътрудничат под страх за живота си и на близките си и това автоматично ги оневинява!; нададоха истеричен вой, че хора като Георги Бакалов и Ангел Пилев искат да заемат местата им и поради това са вълци-грабители, пояждащи църквата!; че както било станало на пастирските процеси през тоталитаризма, когато са „обезглавили“ църквата като са пратили църковните водачи по лагери и затвори, така и сега това било със същата цел – като ги дискредитират като агенти на ДС, така силите на тъмнината щели да, повтарям, „обезглавят“ църквата (а глава на църквата е сам Христос, а не те) и да създадат вътрешни напрежения в нея с цел да бъде разрушена и обезсилена; че самото отваряне на досиетата(според изказване на един от тях, агент Христо, в едно ТВ предаване) е, цитирам: „негативно явление“ (!) в българския евангелизъм…и какви ли не още безумни и безочливи оправдания – прах в очите на хората. Всеки проницателен човек може да види, че тези личности (агентите на ДС) нямат ни най-малко намерение да се покаят! 23 години след политическата промяна в България, те са крили, че са били сътрудници на Държавна Сигурност – институцията, която е преследвала църквата и е имала за крайна цел да я унищожи – и не са разкрили тайната си дейност, докато самите им досиета не бяха разсекретени от държавата. Не е ли съвсем ясно, че те изобщо не са имали намерение да се разкриват и да се покайват, и ако досиетата не бяха отворени, те никога нямаше да си признаят? Повече от очевидно е! Но ако те не са вършили нищо лошо и съвестта им е чиста, то от какво са се бояли и/или срамували да се отворят досиетата им? От праведните си дела ли? Мисля, че на всички ни е ясно…
  Братя и сестри, свидетели сме на едно уникално събитие в нашия живот и съвремие, а именно отварянето на досиетата на ДС и разкриването на всички тайни агенти внедрени в църквата в България! Това е време, в което всеки може да види със собствените си очи кои са били предателите и доносниците сред Божието стадо. Именно сега е моментът всеки за себе си да прецени кое е по-угодно на Бога – да се потули историята с агентите и да се правим, че те не съществуват, или да се изобличат остро и според Божието слово да бъдат отлъчени от църквата, докато се покаят и да не могат да заемат повече отговорни постове в нея. Ако някой е крал от касата, не може повече да бъде касиер, не е ли така? Защо тогава трябва още да ги търпим и да не правим нищо? Докога ще проявяваме типичното за българина овчедушие и безразличие към този сериозен проблем? Бездействието по този въпрос няма да донесе нищо добро на църквата, а само ще я отдалечи от духовната чистота и непорочност, които Бог изисква от нея! Тази духовна гангрена породена от духовните водачи-предатели ще разяжда цялото стадо и ще продължава да спира благословението и съживлението в страната ни, в домовете ни и в нашите души! Нека станем като един и да кажем НЕ на духовните шарлатани и лицемери в Божието стадо! НЕ на предателите и лъжебратята сред нас! НЕ на лъжите и оправданията!ПОКАЙТЕ СЕ всички разкрити и неразкрити ДС-сти! И тогава за вас ще има прошка – ДА на покаянието, ДА на прощението, ДА на реабилитирането ви сред нас, църквата на Бога!!! Амин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *