ОСТАВЕНАТА ЦЪРКВА

 

Лаодикийскат църква (Откровение 3:14-22): Църквата, изгубила ревността

Антиох Сирийски основал този град и го нарекъл на името на жена си. Това бил богат банков и финансов център. Въпреки, че е бил разрушен от земетресение през 60 г., жителите му го изградили сами отново. Градът имал производство на дрехи, използващо черна вълна, която продавали по целия свят. В храма на Асклепий имало също и медицински център, който произвеждал мехлем за очи много полезен за очни заболявания, типични за Средния изток.

Църквата в Лаодикея (Откровение 3:15-17):

Те не били нито горещи, нито студени. Лаодикия се намирала между Kолос, който имал най-студените извори и Хирополис, който имал горещи извори. Едните освежавали, другите били използвани за медицински цели (Откровение 3:15). Горещата вода била прекарвана през тръбопровод от Хирополис, но дакато пристигнела, ставала хладка.

Църквата била хладка, като стайна температура, незабележима, неутрална и безразлична. Тази дума „хладка“ предизвиква асоциация за храна, съхранявана при стайна температура, почти развалена. Тя е отвратителна и би могла да те разболее, да превръщаш, ако я изядеш (Откровение 3:16).

Мнението на града за себе си беше „Аз съм богат“, но християните забравиха, че благословенията идват от Бога. Веднъж загубим ли своя плам и сила, ние започваме да действаме на своя глава. Те бяха „забогатели“ или само презадоволени хора. Мислеха, че „нямат нужда от нищо“. Това отношение на независимост е отвратително към Бог (Откровение 3:17). Бог им показа, че те бяха „окаяни“ – като просяци; „нещастни“ – достойни за съжаление; „сиромаси“ – бедни; „слепи“ – за истината; и „голи“ – опозорени ,засрамени.

 

 

 

Kак да променим ситуацията? Вижте единственото, от което се нуждаем! (Откровение 3:18,19). Исус казва: „Съветвам те“ [sunballw – сумбалло], рисувайки картината на двама приятели, които седят и разговарят откровено. Те са прями и директни (Откровение 3:18). „Да купиш“ идете на Божия духовен пазар, изразходвайте всичко, което имате, като признавате, че без Него не можете нищо да правете. Така купите истинско злато (пречистена вяра) направо от Исус. Исус е правил първата крачка да приблизи към нас като добър приятел, сега трябва ние да влизаме в интимно общение с Него.

 

 

 

За основата си Лаодикия беше заложила на бизнеса, богатството, разчиташе на себе си и т.н., но всичко се крепи и дължи на Канарата Исус – единствената основа (I Kоринтяни 3:6-11). Приближете се до Бога, позволете Му да ви очисти напълно. Осъзнайте, че сте голи и се облечете. Вижте своята бедност и забогатейте. Разберете слепотата си и бъдете изцерен. Kолкото по-вече се приближавате до Бога и Hеговата слава, толкова повече нечистите мотиви са разкрити. Оставете ги да изгорят в Неговото присъствие (Откровение 3:18).

 

 

 

Ония, които Исус „люби“ [filiw – филео – да чустваш някого скъп като приятел], Той ги „изобличава“ – показва им грешките и „наказва“ [paideuw – паидеуо – както се наказва дете]. „Бъди ревностен“ – отхвърлете равнодушие към нещата на Бога „и да се покаеш“ [вземи решение в ума си да се промениш] (Откровение 3:19).

 

Исус иска да „вечеря“ с нас, в една любяща семейна атмосфера. Той търси близко общение с нас (Откровение 3:20).

 

 

 

Обещанието да седим на Hеговия трон остава. Ориенталски трон от древността съдържал много места за сядане. Hие сме поканени за царуване и истински богатства (Откровение 3:21). Само слушайте (Откровение 3:22). Той хлопа на вратата. Ще Му я отворете за да влезе в по-интимно общение? Той идва скоро!

 

 

 

 

 

СЕДМИ  ПЕРИОД НА ЦЪРКВАТА
ЛАОДИКИЯ

Проповядвано на 11.12.1960 в Джеферсонвил, САЩ

 

Той не довърши. Аз казах: „Закъснях за сватбата си. Малко съм закъснял с идването си на този свят и  на сватбата си също закъснях. Да можех така и на погребението си да закъснея. Наистина бих искал да  стане колкото се може по-късно.“

Имах много телефонии разговори и затова се задържах в къщи. Жена ми и децата излязоха, а аз имах  още много неща, които трябваше да свърша; трябваше да се моля за хора от разни места. И точно влязох  въгре, дойде откровение от Господа за един брат и една сестра, които са болни.

Така че разбирате ме за какво говоря. Това е едно непрекъснато бързане.

Още не съм поздравил някои от мойте приятели от Джорджия и от други места.

Кьде е Фред Согман? Фреде, спомняш ли си гогава в Канада, когаго ми се обади, че искаш да

дойдеш? Казах ти да не идваш с кола. Но ти не ме послуша и имаше авария. Колата ти беше почти  разбита, жена ти и децата ти без малко да бъдат убити. Твоят нос беше счупен и всички бяхте отведени  в болницата….

А когато кратко преди обяд исках да изляза, дойде брат Бен и после дойде и сестра Роселла и каза:  „Отивам си в къщи.“

Аз казах: „Роселла!“ Тя ме попита: „Какво има брат Бранхам?“ Казах и: „Имам някакво странно  усещане.“  Тя  попита:  „Нещо  има  да  се  случи  ли?“  Отговорих:  „Не  знам.  Като  че  ли  нещо  ме  предупреждава.“

И преди няколко минути ми се обади. Почти катастрофирала. Никой не бил ранен. Но гам била  ръката  на  Господа.  Колата  се  подхлъзнала,  защото  на  север  е  заледено.  При  Индианаполис  се  подхлъзнала и с голяма скорост се отзовала на другата страна на шосето. Гя извикала: „О, Господи,  помогни ми!“ Колата отново се върнала в дясната страна на шосето. После продължила нормално и  сестра Роселла казала: „О, колко съм благодарна, че се отървах“, защото от другата страна с голяма  скорост се приближавала кола. Тя минала през шосето напреко и спряла, защото искала да изпие чаша  кафе да се успокой. Но още преди да слезе от колата, друга кола се блъснала в нейната, а следваща пък  се блъснапа в другата и още една трета се блъснала във втората. И всички се закачили една за друга. Тя  каза, че била леко потресена, но не много.

Искаше да благодари на Господа и помоли и ние да My благодарим, че не и се случило нищо. Помоли  да се молим за нея да стигне до къщи нормално. Тя е начинают шофьор. Току що си взе шофьорска  книжка. Толкова съм благодарен.

Винаги е добре да взимаме сериозно предупрежденията на Господа. Тя не искаше да загуби един  работен ден. Какво е един работен ден? Поправката на колата струва повече. Иай-добре да оставаме с  Господа. Не е ли така? Когато Той каже нещо, би трябвало да го приемем и да се съобразяваме с това,  защото Той винаги говори истината. Нали? Той винаги е прав.

Тази седмица беше превъзходна. Не знам как бих могьл да го опиша пред Бога и пред хората. Това  бяха най-щастливите осем дни в моя живот като проповедник. Това е истина. Толкова много неща  научих за Господа и за Неговото милосърдие и за всичко, което е направил за нас. Отново можах да  видя Святия Дух да действа в църквата. Толкова съм радостен да видя, че даровете са отново в действие.

Когато човек е далеч от тук, като че ли наистина идва някой, който като че замърсява като прави  разни работи. Ако злоупотребите с гози дар, Бог ще се отнесе пренебрежително кьм вас. Така е. Трябва  да го използвате по правилния начин. Искаме да се г овори на езици, но да е по правилния начин и да  има ред; не, да се цитират места от Библията, а да са пророкува и предсказва нещо, което ще се случи.  Ако останете в дълбоко смирение спрямо тези неща, тогава начапото е направено. Ако някой в църквата  не е наред, тогава Святия Дух го открива и казва кой е този човек. Те ще се почустват изобличени и ще  дойдат при олтара. Даровете са дадени за това.

Тук виждаме брат Невил, нашия проповедник. Той беше много нерешителен и все стоеше нащрек. И
мога да ви кажа, че изглеждаше, че никога няма да разбере какво е станало на петдесятница. Но днес го

 

 

 

 

виждаме как става, тълкува езици и пророкува. Казвам ви, той вече мина дьлъг път. Трябва да се молим  за своя проповедник.

Виждате ли, даровете започват да идват в църквата. Тук някъде трябва да седи още един покорен  брат. Мисля, че той винаги присъства тук. Много смирен мъж, беше един от старшите в църквата. Брат  Higginbotham, ценен, посветен на Бога мъж. Виждаме, че е получил дар говорене на езици – кой би си  помислил, че това ще стане с този брат. Срамежлив, въздържан, обикновен мъж, който не искаше да е  известен. Все стоеше настрана.

Обаче виждате ли. Бог може да вземе такъв мъж и да го използва, защото той от самото начало нищо  не искаше да прави. Ако искаше, щеше да стане само един господин „Важен“. Но понеже остава в  позицията на неправещ нищо, Бог може да го използва.

Искам да кажа следното: слушал съм много хора да говорят на езици. Мисля, че всичко идва от Бога,  защото не можете да издадете и един звук, който за някого да не значи нещо. Библията казва, че нищо  не се случва без да има някакъв смисъл. Няма нито един звук, който да е без значение. Не можете да  изкажете нищо, което да няма някакъв смисъл.

Юниор Джексън е затворен, въздържан, провинциален проповедник в методистка църква. Понякога,  когато го гледам ми идва да го хвана за раменете и да го разтърся, за да каже нещо. Той сега седи тихо  там и ме гледа.

Понякога сме заедно в гората, седим на някакъв пън и той каже: „Е,….аз….вярвам…., че всичко е  наред.“ А пък аз му казвам: „Юниоре, имам чуството, че аз трябва да говоря вместо геб. Мною си бавен  за мен.“ Бог му е дал дар говорене на езици. Никога не съм чувал по-ясно говорене. Обърнете внимание,  когато говори в църквата.

Виждате ли онази малка жена, която говори днес сутринта, без да познава другата. Те не се познават,  но гласовете и на двете звучаха в една тоналност. Тълкуването беше в същия регистьр на гласа, същите  гласни, точки и запетаи. Беше поднесено по един и същи начин. Известието за църквата беше поднесено  съвършено. Виждате ли как става. Трябва да благодарим на Бог. Не се хвапете с тези неща. Ако го  направите, ще паднете. Дявола ще ви хване. Бъдете смирени и кажете: „Господи, задържай ме. Не ми  позволявай никога да говоря ненавреме.“ Той никога няма да ви позволи да сте извън порядъка.

Но дори и да ви се случи, не се притеснявайге, пастора ще ви каже. Вижге, даровете не би трябвало  да  се  проявяват  по  време  на  проповедта.  Ако  духовните  дарове  са  в  църквата,  тогава  хората  обикновенно се събират много преди да започне служението. Тогава оставете Господ да действа чрез  вас. И после няма да прекъсва ге проповедта. Когато сме в събранието трябва малко да се въздържаме,  но ако Бог има някакво известие, Той ще го даде по някакъв начин. Оставете това на Него, но нека  всичко да става според учението в Библията. Може би брат Невил ще поучава за тези неща. Ще се  опитаме. Аз ще му помагам до колкото мога. Заедно ще изследваме и ще ви покажем как трябва да се  използват тези дарове.

Добре ли се чустваш мой полски приятелю? О, как го благослови Г оспод. Преди осем години му  казах какво ще стане. Той беше напълно объркан, истински, строг защитник на Троицата.

Няколко дни преди това Господ ми каза: „Ще дойде един пълен мъж с тъмна коса и кафяви очи. Не  го отпращай, защото Аз го пращам при теб.“ Написах си местото от Библията и го сложих настрана.  След няколко дена жена ми ми каза: „Един мъж иска да говори с теб.“ Аз и казах: „Това е той, покани го  да влезе.“ Той ми каза какво му било казано под инспирацията на Святия Дух и че винаги е вярвал на  това известие. И въпреки, че остро го критиковали. оставал твърдо върху това. Каза ми, че преди време  съм говорел с него в събранието и че съм го бил нарекъл по име. Не знам как съм успял да изговоря това  име. Гжой ми каза, че съм го изговорил на срички. Тогава държал на ръце дете, което имало цирей на  лицето си и че било наггьлно очистено.

Казах му: „Сега ти трябва да отидеш и да се покръстиш на името на Исус Христос.“ Той се покръсти.  Сега щастлив се връща у дома. Надявам се един ден да ми превежда в Полша, в Германия и на други  места. Бог да те благослови брате мой.

Нашият Господ прави много големи, превъзходни неща. Само като гледаме милосърдието Му, с  коего Той притегля децата Си от запад, изток, север и юг, събира ги заедно и ги кара да Го следват.  Толкова много би могло да се говори за това.

И да не забравите. Ако даде Господ, в неделя ще имаме изцелително събрание

В сряда вечер има молитвено събрание. Вие, който сте от тук, елате в часа на молитвата. Не го

пропускайте. Молете се, зада се приближите повече към Бога. Не допускайте никакъв фанатизъм. Има

 

 

 

 

достатъчно от истинското, не приемайте фалшофикати. Не заставайте на обратната страна. Стойте по  правилния начин.

Чух едно познато Амин, което слушам дълги години от брат Ръссел Крийч. Някой ми каза, че Нетти  е говорела на езици преди няколко дена. Петти, къде си? Тук ли си? Няма да я позная. Спомням си, че я  държах като дете и я посветих на Господа. Меда ми каза, че сега е хубаво младо момиче. Силата на  Святия Дух е върху нея и тя говори на езици. Ръссел, ги си истински мъж. Да.

Кьде е сестра Крийч? Там отзад. Толкова съм благодарен, сестро Крийч. Тя е във възраста, когато  младите девойки се смеят и правят най- различни глупости и с момчетата. Правят си разни фризури и  т.н. Но гова манко момиче под силата на Святия Дух говори на езици. О, колко много петдесятни  проповедници биха дали и живота си да може това да стане и с техните млади дъщери, който ходят по  разни рокенролови забави. Бъди благодарен за това, брате.

Бог да те благослови, Петти. Не бих те познал, ако те срещна. Никога не напускай правия път. Да не  позволит на дявола да вложи в теб нещо, като те лъже, че е златна ябълка, а пък то е лимон. Стой  настрана и недей да имаш нищо общо с него. Съсредоточи погледа си върху Исус на кръста. Върви  напред, защото часа е близко.

Не бях в състояние да посетя много хора. Тази седмица се молих за около петдесет души. Идваха и  си отиваха. Докараха и спешни случаи. Но аз се задълбочих в четене.

Аз май изобщо няма да започна с този период, защото знам, че е последния. В него ще са обхванаги  всичките седем. Сега, в края ще повторя това, което вече съм говорил. За много от нещата може да  имате коренно противоположно мнение, затова не ми се сърдете. Обичайте ме въпреки това. Каквото и  да кажете, или направите, пак ще ви уважавам, защото ви обичам. Бог го знае.

Обичам всеки човек, който призовава името на Исус Христос. Не бих искал между нас да има  никаква  горчивина,  или  равнодушие,  независимо  дали  сме  единомислени  във  всичко.  Точно  както,  когато при една и съща маса едни ядат един сладкиш, а други – друг. Когато става въпрос за общение  между нас, трябва да се обичаме. Ако още не го правим, трябва да го правим.

Не  го  забравяйте!  Не  забравяйте,  че  най-ценния  от  всичките  дарове  е  любовта.  „Ако  говоря  с  човешки и ангелски езици, ако раздам целия си имот и ако премествам планини и имам знание и т.н., не  бих бил нищо. Но ако нямаме това, което е съвършенно – любов…“ Ако даровете на Духа не са свързани  с любовта, не могат да издържат. Любовта никога не престава. Така е написано в 1 Коринтяни 13.

Тази вечер ще започнем с този велик период на църквата. Може да продължи и до 21.15 часа.  Съжалявам, че няма достатъчно места за седене. Но един ден може би ще имаме. Бих искал да ви  помоля  за  нещо.  Вие  знаете  моето  мнение  и  знаете  какво  ще  ми  струва  го  един  ден.  Този  час  се  преближава. Бих искал да се молите за мен. Винаги съм бил откровен. Вече не съм млад. На 51 година  сьм. Не мога да си отида преди Бог да ме повика. Ще си отида така, както го иска Той. Но трябва да  бъда откровен и да говоря истината без да се съобразявам с никого. Знам, че много пъти това е самотен  път, но когато Той е с мен всичко е добре.

Сега, преди да започнем, бих искал да станем за кратка молитва. Колко от вас биха искали да се  молим за тях. Вдигнете ръцете си към Бога. Помни ме, о, Господи в края на периода и ако живота ми се  приближава към края си. Помни ме.

Наш небесни Отче, ние нямаме достатъчно езици да Ти изкажем благодарноста за присъствието на  живия Бог през тази седмица в тези събрания и за нещата, който научихме от Теб. Благодарим Ти, че Ти  си се открил в това последно време пред нас и ни обясняваш Словото Си. Ние Те очаквахме и се  опитахме да Ти изявим любовта си, защото си ни спасил и си ни дал глад по Теб. Не можем да го  направим, защото човешкия език не е способен на това. В Словото се казва: „Блажени гладните…“ тези,  който са гладни и жадни са справедливост. Ти си дал мощно обещание: „Те ще бъдат наситени.“ Ние  вярваме  на  това,  Г  осподи.  Прости  нашата  неспособност.  Когато  днес  навлизаме  в  този  последен  Лаодикийски период и като виждаме как събитията в историята съответстват на Писанието, можем да  разберем великото пророчество за гова последно време. Всичко върви към изпълнението си, както и в  предишните векове. Отче, молим Те, нека Свягия Дух да дойде днес вечерта тук и ни благослови,  докъто ние Те очакваме. В Исусовото име. Амин.

Може да седнете.

Ако Бог иска, скоро ще имаме това като книга. Брат Jleo стенографира от звукозаписа. После ще се

преиише и ще се издаде като книга. Освен това искам да съобщя, че Росела вече довьршва книгата  „Спасения алкохолик“. Всички вие знаете нейния случай. Святия Дух я извика в събранието. Четирите

 

 

 

 

най.известии болници за апкохолици и болницата в Чикаго са я считали за неспасяем случай. Обаче  Господ Исус я освободи в един миг. Днес ходи в затвора и на други места да свидетелства на хората, че  Бог може да освобождава. Разговаря и с алкохолици. Със свидетелството си тя вече е спечелила много  хора за Христос.

Кой от вас може да ми каже кой беше първия период на църквата? Ефес. Втория? Смирна. Третия?  Пергам. Чегвъртия? Тиагир. Петия? Сардис. Шестия? Филаделфия. И седмия? Лаодикия.

Първия период, Ефес, е бил от 55г. до 170г. Смирна, от 170г. до 312г. Пергам, от 312г. до 606г.  Тиатир от 606г. до 1 520г. Сардис, от 1520г. до 1750г. Филаделфия, от 1750г. до 1906г. Там е започнап  периода на Лоадикия, преминало е в него. Снощи разглеждахме тези преходи. Тази вечер ще говорим за  края на Лоадикия.

Ние вярваме, че периода на Лаодикия е започнал в 1906г. Предсказвам, моля ви, особенно тези,  който ще слушате този запис: не казвам, че така ще стане, само предсказвам, че ще свърши до 1977  година. Църквата ще стигне до пълно отпадане и ще бъде изплюта от Божиите уста. Второто идване на  Христос и грабването може да стане когато и да е. Може да сбъркам с година, двадесет, или сто години.  Не знам, аз само предсказвам. Говоря това въз основа на виденията, който Той ми е дал. Впредвид на  напредналото време, казвам, че това ще бъде между годините 1933 и 1977. Във всеки случай този велик  народ ще бъде засегнат от война, в която ще бъде разбит на парчета. Всичко е много близко. Може и да  бъркам. Аз само исказвам предположение. Всички ли ме разбрахте? Тогава потвърдете го с едно Амин.  (Събранието казва Амин.)

През 1933 година Господ ми показа във видение една голяма, мощна жена. Беше написано каква  роля ще изиграе Рузвелт и ще сгане причина света да започне война. Как Мусолини ще осъществи  инвазия в Етиопия, как ще я превземе, но това ще бъде краят му. И че ще възникнат три системи:  нацизъм, фашизъм и комунизъм и ще свършат в комунизма.

Колко от вас си спомнят как ви накарах да станете и да повтаряте: Обърни внимание на Русия!  Обърни внимание на Русия, краля на севера. Пази се от Русия, краля на севера!

Колко от вас са ме чули тогава как отново и отново го повтарях. Вие, по-възрастните, който сте от  началото тук. Стоях тук и повтарях отново и отново: Наблюдавайте Русия, краля на севера. Гледайте  какво ще правят, защото всички тези системи ще се обединят в Русия. После казах: Този народ накрая  ще влезе във война с Германия. Германия ще изгради бетонова крепост – Зигфридовата линия.

Това стана единадесет години преди да я построят. Казах: Американците там ще претърпяг голямо  поражение. Някой от братята бяхатам. Попитайте ги. Брат Рой Робертсон и други. ГТопитайте ги какво  ставаше тогава там. Всички го преживяваха. Казах още : Но накрая ще ги победим и ще бъдем на  страната на победителите над Германия.

По-нататък казах: „Науката ще направи голяма крачка напред.“ И я направи. Направиха атомната бомба  и всякакви неща. Още казах: „Ще конструират кола във формата на яйце.“ Спомняте ли си колите от  1933 година? Формата на каросерията и задната част с резервното колело? Погледнете колите днес,  облите линии като на яйцага. Казах: „Накрая ще конструират кола, която няма да има волант.“ Във  видението видях една кола, която имаше стъклен покрив и в нея пътуваше семейство и колата вървеше  по нещо като автострада. Голяма, хубава автострада и красива кола. Колата вървеше сама и чудесно  взимаше  завойте.  Те  вече  са  конструирали  такава  кола.  Тогава  казах  какъв  прогрес  ще  отбележи  науката.

Още казах, че жените ще получат право на гласуване и един ден ще изберат неправилния мъж. Точно  това  направиха  при  последните  избори.  Жените  избраха  Кенеди.  Това  стана  чрез  манипулация  на  машините. Хората от ФБР го откриха. Защо никой не предприе нищо срещу това? Защо никой нищо не  каза? Страхуват се, че ще си загубят работата. Виждате ли, това е до крайност развратена политика.  Нищо повече. Нито за този народ, нито за който и да било народ има спасение. Спасението е единствено  и само в Исус Христос. Така е. Аз съм благодарен за Америка. Предпочитам да живея тук, отколкото  където и да е другаде, освен в Канада. Канада и Америка са близнаци. Гова го знаем. Съседски народи.  Прекрасни места. Предпочитам да живея тук, а не кой знай къде другаде. Тук съм у дома. Радвам се, че  съм американец и съм благодарен за това. Обаче казвам, че е необходимо анти-съживление. Само че те  няма да нриемат. Не, те повече няма да станат. Свършено е.

Спомняте ли си какво казах в Чикаго преди пет години? „Или ще го приемаг сега, или ще падат все  по-дълбоко.“ Има го записано. Те го направиха. И ще продышат да го правят, докъго стигнат до края.

 

 

 

 

Но гук ще има една силна жена. Помнете го това. Записано е. Силна, мощна жена. Или ще бъде  президентка,  или  представлява  католическата  църква.  Аз  мисля,  че  е  по-скоро  второго.  Един  ден  католическата църква ще вземе връх тук и ще овладее тази земя. Гова е народ на жени. Една женае  направилазнамето с числото 13. Започнало е с тринадесет звезди, тринадесет раета, тринадесет колонии.  Всичко от самого начало е 13. Тринадесет звезди на сребърния ни долар. Всичко е с числото 13 и се  явява в тринадесета глава на Откровение. Все 13. И всичко жена, жена, жена. От началото. Завзеха  всички  учреждения.  Превзеха  Холивуд.  Превзехатози  народ.  Завзеха  позиции.  Превзеха  всичко.  Еманципирани,  гласуват  с  мъжете,  кълнат  като  мъже,  пият  като  мъже  и  всичко  останало.  Просто  примамка за католическата църква за поклонение на жените. Те вече се покланят на жената.

Неморалната жена е най-добрата примамка, която дявола има. Тя е по-лоша от всички кръчми взети  заедно. Може да изпраги в ада повече души от всички кръчми на света. Най-мъдрия мъж на земя га е  казал, че добрата жена е като скъпоценен камък в короната на мъжа. Мъжа би трябвало да уважава  добрите жени, но лошата е като вода в кръвта. Кръвта е живот. Вие, мъжете, конто имате добри жени  даже и не знаете колко трябва да сте благодарни на Бог за тях. Ако Бог имаше нещо по- добро за мъжа,  отколкото помощницата, щеше да му даде. Жената е най.добрата помощница, която Бог е могъл да даде  на мъжа.

И точно нея е избрал сатана в Едемската градина като свой инструмент. Не е избрал мъжа, а нея.  Защо не огишъл при Адам да му предложи страст? Отишъл при жената и го предложил на нея, защото  си избрал нея. Бог си взел мъжа, сатана – жената. Проследете го това до края.

Когато изградили Вавилон – жена. Така е написано в книгата „Двата Вавилона“. Ако това успее и в  днешното  време,  това  ще  е  края  на  народите.  Така  е  започнал  Вавилон  и  така  ще  завърши:  да  се  покланят на жената – Мария в църквата. О, в какъв ден живеем!

Що се отнася до периода на Лаодикия. Тази дума значи „хладък“.

Забогатяла и си мисли, че нищо повече не и е нужно. Но Библията казва, че е окаян, нещастен,

сиромах, сляп и гол. О, какво състояние!

Наградата за победи гелите от този период е, да седнат с 1 оспода на Неговия престол.

Звездата, ангела-вес гител на този период на църквата още не е известен. Кой е бил вестителя в  първия период? Павел в Ефес. В Смирна – Иреней. Пергам – Мартин. В Титатир – Колумба. В Сардис –  Лутер. Филаделфия – Уесли. Лаодикия – не знаем и може и да не узнаем, докъто всичко премине.

Бих искал малко да ви подскажа какъв ще бъде ангела-вестител, когото чакаме. Искате ли? Имаме  малко време и ще се занимаем с това. Написал съм си един цитат. Ангела на Лаодикийската църква ще  дойде да довърши нещата. Според Библията, той ще се появи в края на века на църквата, както е било и  при останалите. Ще бъде тук на края, не в началото, защото ангела идва , за да ги коригира в нещата,  конто не са направили по правилния начин.

До ангела на сардийската църква пиши…

До ангела на лаодикийската църква ниши…

Винаги е адресирано до ангела в края на периода. Павел е дошъл в края на периода. И така е

продължавало нататък до края. Така се осъществява преминаването от един период в следващия. На  ангела е съобщено за какво става въпрос. В края на периода, ангела е получил известие. Виждате ли, тук  е  подчертано.  Всичко  е  така  свързано  като  стълбище,  което  отива  нагоре  –  седем  времена,  седем  периода.

Та ангела, който ще дойде за гози период в тези дни… Искам да ви покажа какво съм си отбелязал.  Ще ви го прочета. Ще се появи в последната част на този период. Тъй като вече сме много близко до  века на светлината, възможно е и да е вече тук. Ние не знаем кой е той. Той ще бъде мощен пророк,  когото целия църковен свят ще отхвърли, защото ще остават в греховете си, докъто Бог ги изплюе от  устата Си, от присъствието Си. Мисля, че това ще бъде някой като Илия. Ще го обясня. Нека да отворим  книгата на Малахия. ще ви обясня защо си мисля, че това ще е някой, който ще бъде помазан с духа на  Илия. Бих искан да бъдете облечени в милоста. Малахия – последната глава. Слушайте внимателно,  докъто чета а и вие четете в своите Библии.

Защото  ето,  иде  денят,  който  ще  гори  като  пещ;  и  всичките  горделивы  и  всички,  който  вършат нечестие, ще бъдат плява. И тоя ден, който иде, ще ги изгори, казва Господ на Сипите, та  няма да им остави ни корен, ни клонче. (ст. 1)

Какво казва Той тук? Г овори за деня, който идва. Съгласни ли сте с гова? Деня на идването на  Господа. Тук внимавайте! Той говори към Израел. Какво казва?

 

 

 

 

Иде денят, който ще гори като пещ…

А на вас, който се Сюите от името Ми, ще изгрее слънцето на правда та с из целение в крипа 

та си; И ще излаете и се раз играете като телци из обора. Ще стьпчете нечестивите; Защото те  ще бъдат пепел под стъпалата на нозете ви, в деня, който определим, Казва Господ на Силите. (В  деня,  в  който  ще  изгори  земята  ние  ще  ходим  по  тяхната  пепел.  Това  ще  стане  в  Хилядолетното  царство.)

Помнете закона на слугата Ми Моисея, който му заповядах в Хор ив за целия Израил, сиреч  повеления та и съдбите. Ето, Аз ще в и изпратя пророк Илия, преди да дойде великият и страшен  ден Господен; И той ще обърне сьрцето на бащите към чадата, и сърцето на чадата към бащите  им. Да не би да дойда и поразя земята с проклетия.

Исус се обосновава на това слово в Мат. 17:10. Всички Евреи очакват идването на Илия. Обърнете  внимание какво казва Исус в Мат. 17:10. Ще четем от девети стих: И като слизаха от планината Исус  им заръча, като каза: Никому не съобщавайте за това видение, докле Човешкия Сип не въскръсне  от мъртвите. (Не говорете за това. Вие видяхте, но оставете го за себе си )Никому не съобщавайте за  това видение, докле Човешкият Син не въскръсне от мъртвите. Учениците Му Го попитаха:  Защо тогава думат книжниците, че Илия трябва първо да дойде? (Не трябваше ли Илия да дойде  преди Христос, Който е Слънцето на справедливоста? Защо са го казали това? Ти вече Си тук, а учените  в Писанието казват, че най-напред трябва да дойде Илия.)

Сега внимавайте!

А Той в отговор рече: Наистина Илия иде и ще въстанови всичко. Но казват ви, че Илия вече е 

дошъл, и не го познаха, (Той не е казал за кого става въпрос), но постъпиха с него както си искаха.  Също така и Човешкия Син ще пострада от тях. Тогава учениците разбраха, че им говореше за  Йоана Кръстителя.

Иоан Кръстител е бил онзи Илия, който е трябвало да дойде там тогава.

Сега ще се върна към последната глава на Малахия. Бъдете внимателни. Помнете, че преди да дойде

онзи велик и страшен ден на Господа, ще ни изпрати пророк Илия.

Ето, Аз ще ви изпратя пророк Илия, преди да дойде великият и страшен ден Господен.

Кога е този ден Господен? В края, когато всичко ще изгори. Помните ли, когато поучавахме за това и  Го  видяхме  с  бялата  глава?  На  гърдите  Му  имаше  златна  лента.  Спомняте  ли  си?  Доказахме  чрез  Библията, че това не е нито събота, нито неделя, а денят Господен. Така ли е? Това е денят, в който Той  ще дойде като Съдия и ще рани земята с проклетия. Нали?

Аз ще ви изпратя пророк Илия преди да дойде великият и страшен ден Господен….

Да проследим идванията на Илия. Ако забелязвате, местата в Библията са с няколко значения, но те

са скрити пред очите на мъдриге и са открити на младенците. Не вярвате ли? Запомнете добре това  слово от Малахия.

Сега да отидем в Лука 2.

Святия Дух дойде върху мен в стаята ми и аз побързах да си го запиша. Беше превъзходно време.

Ще  четем  от  Лука  1  :\4:Той  ще  ти  бъде  за  радост  и  веселие;  и  миозина  ще  се  зарадват  за 

неговото рождение. Защото ще бъде велик пред Господа; вино и спиртно питие няма да пие;

Този мъж, който тогава е излязаъл е бил от рождението си воден към това да не пие и да не върши

такива грехове. Разбрахте ли го това?

и ще се изпълни със Святия Дух още от зачатието си; и ще обърнемнозина от израилтяните към  Господа техния Бог. Той ще предиде пред лицето Му в духа и силата на Илия, за да обърне сърцата  на  бащите  към  чадата  и  непокорните  към  мъдроста  на  праведните,  да  приготви  за  Господа  благоразположен народ.

Ние виждаме, че за него е било пророкувано и че тази личност е Иоан. Иоан Кръстител е бил Илия в  деня, в който е трябвало да дойде.

Ние знаем, че Писанието често има две и повече значения. Например, както вече съм го казвал,  Матей пише: „Из Египет повиках Сипа Си. “ Същото слово можем да намерим и в пророк Осия 11:1,  където под названието „син“ се има впредвид Израел. Така че това има няколко значения и най-голямата  тяжест е при идването на Исус, Който е по- голям от Израел. Можем да установим, че Неговото идване  не е било във връзка с „деня Господен.“ Така ли е?

 

 

 

 

Сега да се върнем пак към Малахия, за да го обясним. Идването на деня Господен. Проследете  Неговите идвания на няколко пъти. Първото и второто идване.

Той ще изпрати Илия преди да дойде великии и страшен ден Господен.

Когато е дошъл Иоан, нито е дошъл деня Господен, нито земята е била изгорена. Така че разбираме,

че това не се отнася за него, а за едно бьдещо идване на Илия. Той е казал: „Аз ще ви изпратя Илия и  след това ще изгоря земята, ще я очистя и вие ще ходите по пепелта.“ Така ще бъде в Хилядолетното  царство. След като я опустошат атомните бомби, отново ще бъде въведена в ред. Това ще бъде един  велик ден на земята. Църквата ще царува заедно с Исус тук на земята хиляда години. Така ли е?

„Но преди онзи велик и страшен ден на Господа, в който земята ще бъде унищожена, ще ви изпратя  Илия.“ Затова тук не може да се има впредвид Иоан Кръстител, защото тогава, когато той е дощъл, не е  настъпил този страшен ден Господен. Бил е далеч две хиляди години.

Сега следете следвагция стих. Надявам се сега наистина да сте в духа. Това е любовно писмо и вие  трябва да четете между редовете, за да го разберете правилно. Спомнете си онзи стих, в който Исус  благодари на Бога, че го е скрил пред мъдрите и го е открил на младенците.

Често илюстрирам тези неща като ги сравнявам с писмата, който ми пише моята жена. Виждам какво  е написано в писмото, но чета между редовете, за да разбера точно какво е искала да ми каже, защото я  обичам. Познавам характера и. Вие трябва да познавате характера на Бога и да Го обичате, за да може да  разберете Писанието по правилния начин. Той го открива. Вижте следвагция стих.

 

за  да  обърне  сърцата  на  бащите  към  чадата,  (сега  внимавайте!)  и  сърцето  на  чадата  към  бащите им.

Иоан е дошъл като Илия и е обърнал сърцата на Израилтяните, който приели известието му, към  децата.  Но  когато  дойде  този  следващ  път,  тог  ава  ще  обърне  сърцето  на  църквата  обратно  към  петдесятните отци. Сега е точно обратното. Разбрахте ли го? Прочетете го:….и ще обърне сърцето на  бащите към чадата…

На старите ортодоксии свещеници казап: „Бог може и от гия камъни да въздигне чада на Авраама “ С  една дума, казал им е да не си мислят, че са способни на нещо.

Той е трябвало да заведе сърцето на тези стари, отъпяли ортодоксии свещенници към вярата на  децата; на тези, конто са се покръстили с водното кръщение и са очаквали идването на Месия.

„Рожби ехиднини! кой ви предупреди да бягате от идещия гняв?“

Виждате ли? обърнал сърцата на бащите към чадата.

Но и сърцата на деца та трябва да бъде обърнато към бащите. Сега, в края на този период, когато

дойде Илия, той ще вземе веста за деня на Нетдесятница и ще обърне сърцата на децата към бащите.  Той ще ги смъмри, защото не се държат крепко за същата вяра както в началото. Амин.

Мисля, че сега вече ни е ясно какъв ще бъде този Илия. Напи? Сега ни е ясно.

Виждате ли, това още не е сганапо. Страшния Господен ден още не е дошъл. Често съм си задавал

въпроса дали този мъж ще бъде само проповедник. Илия е правил чудеса без да проповядва. Когато  същия този Дух бил върху Иоан Кръстител, той само проповядвал, без чудеса. Защо? След него е идвал  Исус – Той е вършел чудесата. Грябвало да изгрее Слънцето на правдата с изцеление в крилата си. Не е  било необходимо Иоан да върши чудеса. Той само е известил идването на Исус Христос.

Не забравяйте, че Илия, който има да дойде ще бъде зле разбран. Той ще бъде толкова мощен мъж  пред Господа, че хората ще си мислят, че той е Месия. И Иоан са го питали: „Ти Месия ли си?“ Той им  отговорил: „Аз не съм достоен да развържа ремъка на обущата Му. Това е Този, Който идва след мен.“  Те са очаквали Месия. Чакали са да Го видят. И когато веред тях се появил този феномен, те помислили,  че това е Месия.

На Иоан отговорил: „Не съм аз. Той идва след мен.“ Разбрахте ли? Неговите приятели ще си мислят,  че той е Месия.

Тогава ще се случи и още едно подобно нещо. Той ще дойде кратко преди Господния ден. По  времето на Иоан земята не е била изгорена. Това е все още в бъдещето. При първото идване той само е  проповядвал.  При  второто  идване  ще  прави  и  двете  –  и  ще  проповядва  и  ще  прави  чудесата  и  знаменията, който Исус е обещал. Можем да се замислим за характера на този пророк, който трябва да  дойде. Какъв ще бъде?

 

 

 

 

Ние сме спокойни, защото ангела на гози период е бил предсказан в Стария Завет. С другите не е  било така. Павел, Иреней, те не са били предсказани. Но този последен период – края, унищожението,  края на света – това е толкова грандиозно време, и е толкова близко пред нас. В Стария Завет е бил  предсказан ангела на това велико време. Това е помазания, мощен Илия. Какъв ще е характера на този  Илия?

Първо на първо ще бъде пророк, който е верен и стой на Божието Слово, точно както Илия и Иоан  Кръстител. Чрез него ще се извършват чудеса и знамения и той ще обърне сърцата на децата към вярата  на петдесятните отци. И той, както Илия ще мрази деноминациите. Ние вече загючнахме с тези неща.  Вече е време той да се появи. Илия е мразел деноминациите. И Иоан ги е мразил.

Иоан казал: „Фарисеи и садукеи, не си мислете: Нашият баща е Авраам, а вие сте змийско племе,  защото ви казвам, че Бог е способен и от камъните да събуди деца на Авраам.“

А Илия казал: „Всички се заблудиха. Останах сам.“

Ще мрази гримираните и натруфени жени. И Илия е мразел Езавел. Така ли е? И Иоан е бил същия.

Иродиада. Тези двама пророка са имапи един и същ дух, Божият Дух. Те са мразели деноминационния  свят,  организиран  от  църквата.  Мразели  са  гримираните  и  неморални  жени.  Нещо  в  духа  им  се  е  противопоставяло  на  тези  неща.  Езавел  е  искала  да  убие  Илия.  Иродиада  е  станала  причина  за  убийството на Иоан.

Този пророк ще обича пустинята, както и Илия, който е живял сам в пустинята. И Иоан е живял сам  в пустинята. Това е пророка, който остава върху Божието Слово. Да, ще остане с цялото Слово. Защо?  За да възвърне онази вяра, която е била в периода на Ефес и която с течение на времето постепенно е  изгаснала – вярата на църквата, пред която е била посгавена отворена врата; но те я отхвърлят.

Този Илия няма да бъде образована личност. Тесвиецът Илия не е бил образован мъж. И Иоан не е бил  обраюван. В Лука 1 от 67 стих се казва какъв ще бъде. Още като дете е отишъл в пустинята и излязъл от  там, когато се е явил на Израил. (Лук. 1:80) „А детенцето растете и крепнете по дух; и беше в  пустините до деня, когато се яви на Израиля.“

Този пророк ще бъде своеобразен в настроенията си. Илия се молил и огън паднал от небето и  изгорил жертвата. След това разчистил сметките с пророците на Ваала и след всичко това избягал в  пустинята и казал: „Стига толкова Г осподи, искам да умра. Не съм по-добър от бащите си.“ След такова  мощно съживление, той седял под един храст и искал да умре.

Когато затворили Иоан Кръстител в затвора заради онази лоша жена, настроението му паднапо. Ако  не  се  лъжа  Пемберман  беше  написал  за  него:  „Върху  орловите  му  очи  в  затвора  паднапа  пелена.“  Изпратил няколко свои ученика. Защо? Та нали той е казал: „Ето Божият Агнец, Който носи греха на  света.“ Иоан е видял Святия Дух да слиза като гълъб и да остава на Него; и той е свидетелсгвал пред  всички: „Това е Божият Агнец.“ И още казал: „Защо Ти идваш при мен, след каго аз трябва да бъда  покръс ген от Геб,?“

Исус му отговорил: „Остави сега да бъде така.“

11о когато го затворили много бързо загубил равновесие. Било трудно да го успокоят. Той казал:

„Идете и попитайге Ти ли си Оия, Който има да дойде, или друг да очакваме?“(Лук.7:19)

И с него се случило подобно нещо, както с Илия. Виждате ли, като че ли неуравновесеност. Ние му

съчустваме, защото познаваме тези състояния.

А как е постъпила църквата ? Предпочитам да не се изказвам по този въпрос. Кагота този велик

Илия, когото Бог ще ни изпраги, дойде и застане на мястото си, църквата ще бъде ли съгласна да се  освободи от ярема на езичничеството? Когато тогава Илия излязъл, той казал: „Нека се изяви истинския  Бог.“ Това е освобождение за църквата. Същото нещо направил и Иоан. Когато видял Исуса, казал: „Той  трябва да расте, а аз да се смалявам.“ Когато Иоан започнал да проповядва, станал популярен. А на края  дошло откровението.

Ние вече разбираме какъв трябва да бъде Илия в нашия период на църквата. Ние искаме да докажем, че  ще е Илия. Илия е донесъл откровение. Той не е умрял. Бил е променен и взет горе. Образ за църквата в  края на времето, когато ще се появи този Илия.; в края на своето време тя ще бъде грабната и взета г оре  без да мине през сянката на смърта. Това ще е грабването. Вярвам, че този Илия, който има да дойде е  помазания Илия, за който е предсказано чрез пророка, че грябва да дойде в това последно време. Убеден  съм, че той ще бъде ангела вестителя на този последен период на църквата, за отхвърления и унизен  народ на Бога. И сега вече църквата на Христа се намира в това състояние. В Библията е предсказано, че  Илия ще дойде. Предсказано е, че ще дойде в тези дни на последния период. Вярвате ли го и вие?

 

 

 

 

Сега ще минем към периода на Лаодикия и ще видим какво иска да ни каже Господ днес.

Поздрав към църквата:

„До ангела на лаодикийската църква пиши: Това казва Амин, верният и истински свидетел, 

начинателят на всичко, което Бог е създал…“

Това би могло да ни стигне за цялата вечер, ако ни го открие Господ, който е този „Амин“, т.е.

„Последен“. Във всички периоди Той се открива различно. Тук, в последния период се казва: „Аз Съм  Последния.“ Това е заключението, края. Той е също така и Първия, този „A3 БЯХ.“ Той е началото на  Божието сътворение. Разбрахте ли го това? Как би могъл Бог да е създаден, след като Той е Дух? След  като е вечен. Той никога не е бил сътворен и не може да бъде сътворен, защото Той е Бог от началото.  Но този Който е началото на Божието създание е Исус Христос, когато Той се е явил и Бог е бил в Него.  Той е Божие създание. Първия и Последния, Амин, начинателя на всичко, което Бог е създач. Бог Сам  Си приготвил гяло. Той дошъл долу и живял в Него. Това е началото на Божието сътворение. О, не е ли  превъзходен?

Виждаме, че най-напред Той ни изявява Своята Божественост. Аз Съм Алфа и Омега, казва Господ,  Бог, Който е, Който е бил, и Който иде, Всемогъщият. „

Това го е казал три пъти на църквата в Ефес. Когато минава в Лаодикия казва: Аз Съм Амин. В  началото бях Първия, а тук Съм Последния. Аз Съм началото на Божието сътворение. В течение на  периодите на църквата вие би трябвало да разберете, че Аз – Бог -Съм Божието създание в човешки  образ. Аз Съм началото на Божието сътворение.“ Амин.

Заради това можем да ликуваме. Само си представете! Началото на Божието сътворение. БОЖИЕТО  СЪЗДАНИЕ – когато Бог е станал тяло в Исус Христос и е живял сред хората.

В следващия стих Той е похвалил първата църква но тази не я хвали. Той я смъмря. Той няма за  какво да хвали църквата в периода на Лаодикия. Въпреки светлината, която са имали са се върнали  назад. Затова не могат да бъдат похвалени, а са порицани. Тази църква има за какво да бъде порицана,  но няма за какво да бъде похвалена.

Сега бих искал да прочета 15 и 16 стих.

„Зная делата ти, че не си студен, нито топъл. Дано да беше ти студен, или топъл. Така, 

понеже си хладък, нито топъл, нито студен, ще те повърна из устата Си.“

Това похвапване ли е? Това е изобличение за безбожния период на Лаодикия, който е най-лош от

всички. 11редишните църкви са били в гонения, мъчения и преследвания. Не са имали нищо. Били са  бедни, ходели са в овчи и кози кожи, нямали са домове, рязали ги с трион. горяли ги, хвърляли ги на  лъвовете, убивали ги… Но те се държали здраво за вярата.

А тази група е богата и от нищо няма нужда. Има всичко. Тя е блудница. Такава е тя. Ще получим  голяма лекция. Вярвам, че Господ ще ни помогне. Той казва: понеже си хладък, нито топъл, нито  студен…

То е каго с млекото. Студеного мляко е вкусно. Горещото мляко сыцо е вкусно и здравословно. Но  ог хладкого ви се повръща. Помня как преди около 25 години там долу при реката се разболях. Живеех  в една малка лодка. Разболях се. Зет ми ме заведе при доктор Ислер и той мс попита какво ми е. Аз му  отговорих, че ми е лошо на сгомаха. А той ми каза да изиия една чаша хладко мляко.

О, брат, като го изпих ми стана толкова лошо, че ми се обьрна сгомаха.

Бог казва: „Дано да беше ти студен, или топъл.“ Кдното, или другото. Но не хладък. Така стой

тази църква пред Бога. Гя Му създава проблеми. Не бъдете хладки. Бъдете топли, горещи, или студени.
Студенината на англиканскага църква накарала Джон Уесли да прави сьбранията извън църквата. И

студенината  на  методистката  църква  накарала  Виллиям  Боот  да  стане  запален  проповедник  на  спасението. Виждате ли, Бог е казал: „Покай се, защото иначе ще дойда и ще вдигна светилника ти от  мястото.“ Методистите приели посвегцението, което е проповядвал Уесли. Веднага след това дошъл  Виллиям Боот с Армията на спасението и продължил напред. Защо? Онези се организирали. Направили  от това организация. Бог казва: „Аз мразя това.“

Виллиям Боот го разбрал и излязъл. И какво направи Армията на спасението? Същото. Организираха  се. След него излязъл Кампбел и просъшествували още известно време. После дошъл Джон Смит с  баптистите. След тях назареите и после петдесятните.

Какво  направиха  назареите?  Направиха  си  организация.  От  това  израстнаха  две  малки  клончета.  Божията църква и т.н. Какво направиха всички? Организации. Оставете ги нека си вървят. И накрая

 

 

 

 

дойдоха петдесятните с благословението на Късния дьжд. И какво направиха? Организираха се и Той ги  остави да си вървят.

А сега се приближаваме към края. След няколко минута ще получите нещо много силно.

Гака, Той иска да ви има или топли, или студени. Не бъдете хладки! Не се правете, че нямате нищо.

Или бъдете горещи за Бога, или се върнете обратно в организациите. Не бъдете хладки.

Същото е и днес. В тази църква. Той иска да бъдете топли, или студени. Не иска да бъдете хладки.

Петдесятните  стигнаха  до  това  хладко  състояние.  Отвреме  навреме  някой  седне  на  пианото.  Имат  барабан, удрят по него и правят доста шум. Може някой да стане и да каже: Слава на Бога! и Алилуя!.  Музиката затихва. Да, на Бог вече Му е омръзнало.

Те дават вид като да стават големи неща, като да има съживление. Те имат структури в тези църкви  на  последното  време.  Виждате  ли?  Богати  са.  Събират  се,  имат  многохилядни  сьбрания.  Те  са  преживели в гази църква и добри времена. Но сега всичко е само механична машинерия.. Там липсва  топлината на Святия Дух.

Вижте какво казва: „Зная делата ти, че не си студен, нито топъл. Дано да беше ти студен, u.iu  топъл. Така, понеже си хладък, нито топъл, нито студен, ще те повърна из устата Си.“

О, да беше студен, или топъл. Но понеже си хладък, трябва да те изхвърля. Ще те изплюя от устата  си. Е, те имат много пари, големи сгради, имат и големи програми. Обаче нямат топлината на Святия  Дух. О, те имат машинерия. Имат събрания с много народ, огромни сгради, обаче нямат Святия Дух.  Точно това, което Бог е изпратил на църквата – Свя гия Дух.

Веднага ще продължим с 16 стих.

Имат най-различни комитета, правят най-различни мероприятия. Общество на стари дами, игри за

млади мъже, петък вечер иматлотария, в неделя сутрин-баскетбол, бейсбол, мъжки клубове за дискусии  и т.н. и т.н. О, имат най-различни работи. Сгьстена програма – общества, събирания и тем подобии, но  топлината  на  Святия  Дух  я  нямат.  Виждате  ли,  машинерията  ви  е  голяма,  но  нямате  с  какво  да  я  стоплите. Вие се разпалвате за света, а не за Бог. Затова са хладки. Естествено, че имате повече членове  от когато и да било.

Баптистите  казват,  че  в  1944  г.  спечелили  един  милион  членове.  Но  какво  имате?  Една  голяма  машинерия.  И  в  същата  тази  църква  трябваше  да  направят  петнадесетминутна  пауза,  за  да  може  проповедника, дяконите и останалите да си изпушат по една цигара. И после пак се върнаха вътре.  Виждате ли го? Тези неща Библията ясно ти осъжда. Който замърсява тялото…

И лекарите го осъждат и казват, че цигарите са пълни с рак. В радиото пък казват: Филтъра на  мислещия човек. (В рекламите за цигари с филтьр)

Както каза Били Грехъм: „Който мисли така е луд.“

„Филтьр на мислещия човек.“ Мислещия човек въобще не пуши. Така е. Мислете преди да правите

нещо. Но на жените им казват, че ще са слаби и ще могат да носят рокли по модата. И после си продават  добре цигарите. Днес жените повече пушат от мъжете. Пушат три пъти повече от мъжете, защото искат  да бъдат слаби. Не разбират, че това предизвиква туберколоза и рак. Съвсем незабележимо влиза в  тялото и после го разяжда и убива. От това не е излязло нищо друго, освен зло. Гака е. А според тях  това трябвало да бъде филтъра на мислещия човек!

Не! Вие може да се противопоставите и да кажете: „Браг Бранхам, не съм сы ласен с това. Ние имаме  големи събрания. Погледни какво имаше Били Грехъм в цялата страна.“

Е, да. Голяма машинерия, платени евангелиста, платени сбормайстори. Те си наемат евангелисти:  „Колко ще ми платите за едно съживление?“ И ако не сте в състояние да съберете толкова и толкова  хиляди долара, няма да дойдат. Това е така. „Кой ще води хвалението?“ „Иди повикай едикой си, той е  известен солист. Покани го. Половината от слушателите ще дойдат заради него.“ Платени солисти,  платени евангелисти. До там се стигна спасението на душите да стане бизнис. Спасението на душите не  е бизнис на църквата. Спасението става чрез силата на Святия Дух в църквата. Спечелването на душите  е Божия работа. Не можете да го купите с пари. Не, всичко това са дела. Бог не иска такива дела. Той  иска във вас да действа Святия Дух.

„Понеже казваш: Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо, а не знаеш, че си окаяният,  нещастен, сиромах, сляп и гол.“

Петдесятните  в  този  последен  период  си  мислят,  че  са  богата.  Външно  са.  Наистина  са  богата.
Спомнете си само какви бяха преди години. Стояха по ъглите на улиците, трябваше непрекъснато да си

 

 

 

 

сменят мястото на събранията. Беше им трудно. Обаче днес имат едни от най-големите сгради, който  съществуват.

Погледнете на Assemblies of God. Техните събрания ставаха в една дървена сграда, подобна на тази, а  сега строят една за шест миллиона долара въпреки, че говорят, че Исус ще дойде скоро. Делата ви  доказват, че не го вярвате. Лицемерие! Сграда за шест милиона и такива неща, а бедни мисионери без  обувки, истински богобоязливи мисионери, боси, който получават две порции ориз на седмица и така  носят евангелието до своите братя в джунглата. А тук се строи сграда за шест милиона долара. С големи  стъкла на прозорците. Понякога имат толкова пари, че си създават общество за даване пари на заем.

Лекар издава бележка за мисионерите, дали са годни, или не за мисийна работа. Ако някой иска да  отиде на мисия, най-напред трябва да отиде да се прегледа на лекар, евентуално и при психиатър, който  да даде оценка за интелигенцията му. Този тест се прави от Святия Дух. За това не е нужен психиатър.

Казват: „Забогатяхме и от нищо не се нуждаем.“ Наистина, имате много пари. Външно сте много  богати.  Имате  големи  сгради,  проповедниците  ви  умеят  да  говорят  превъзходно.  Ще  ви  кажа,  те  наистина са превъзходни оратори. Стоят там, говорят цялата вечер и не казват нищо. Казвам го, защото  те се занимават с неща, за конто изобщо не би трябвало да говорят. Вие знаете как стой въпроса с  платените певци. След това излиза проповедника и ако не е в смокинг с обърната яка, хората са в  недоумение.

А тия певци излизат, жени с подстригани коси и с такъв грим, че могат да боядисат цял плевник. И  щом съблекат униформата на хора, обличат къси панталони, или мъжко облекло, макар, че Библията  казва, че е мерзост пред Бога жена да носи мъжко облекло. Ходят по улицата с вирнат нос. Умни  главички, арогантни, избухливи Езавели. Това е причината, задето нямаме никакво съживление. Имат  една голяма машинерия.

О, те може да имат коси и като на архангели. Бог ще търси отговорност. Гия Елвис Преслиовци,  Ерни Фордови и т.н. Както и да се казват всички тези с хубавите гласове, който са се продали на дявола.  Бог е казал, че ще търси сметка.

Много уважавам сляпата Фани Кросби, защото тя не си продаде таланта на света. Тя го е получила  от Бога. А всички тия проповедници, знаменити оратори, талантливи певци, големи мъже, вместо да  използват таланта си за Бог, дявола ги е излъгал и те работят за него. Големи личности се продават на  света чрез радиото и телевизията, вместо да служат на Бога. Много от тях ходят на църква. Добре  облечени, пеят там, а на следваща вечер пеят рокенрол. Много от популярните певци са членове на  църкви, но се снимат в разни филми.

Там пеят рокенрол. Те са крале на рокенрола, а искат да бъдат набожни. Това е дяволски трик.

Един от тях искаше да е проповедник . Искаше в неделя сутринта да проповядва в църквата, а след

това да пее рокенрол по радиото. Накрая се застреля. Уважавам този човек, но той имаше точно толкова  разум, колкото свинете, в конто са влезли онези демони и се хвърлили в езерото. Някой хора нямат и  толкова разум.

Познавам ви и затова не искам да съм много строг. Но брате, сестро, оставете тези неща дълбоко да  проникнат във вас. Това е денят, в който живеем. Исус беше казал за Ирод, че е стара лисица. Иоан ги  нарече рожби ехиднини.

Да, те имат големите сгради, платените певци, оратори проповедници. Но какво имат вътре? Нищо  от Святия Дух. Стоят там на подиума, пеят в хора, а после ходят по шорти. О, вие, лицемери!

А  ти  проповеднико,  който  отиваш  на  дадено  място,  само  защото  са  ти  платили  там  повече  от  другаде. Ти, негоднико, ти вьобще нямаш право да се качиш на подиума. Пари! „Ако не ми дадете  толкова и толкова хиляди долара, няма да дойдем. Нашите менежери ще ви подминат. Но ако съберете  тази сума, ще дойдем. Трябва да получа гези пари, за да си платя дълговете, иначе няма да дойда.“

Брате, истинския Божи мъж, воден от Святия Дух би огишъл там дори и ако би трябвало да пие вода  от реката. Предпочитам да ям хляб и сол и да пия вода от някой поток. Така е. Такъв е истинския Божи  служител.

Те приемат различии ангажименти с радио и телевизионни предавания и с разни друг и неща от  света. Затова им трябват пари. Това не е от Бога. Той е казал: „Богат си и от нищо нямаш нужда…“

Само че нямаш точно това, от което се нуждаеш. Ти, обаче не го знаеш. „Богати и от нищо нямат  нужда.“ На тях им плащаг, за да правят нещата, конто правят. Те играя г карти. Казвате: „О, ние имаме  голямо общество.“ „Имаме най-голям брой хора в събранията. И при нас ходи и кмета на града. И знаеш  ли, че когато дойде в нашия град едикой си и едикой си, идват в нашата църква.“

 

 

 

 

Обаче, когато при вас дойдат бедните и освегените, вие се срамувате за тях. Изобщо не ги искате при  вас. Страхуват се някой да не каже Амин по време на проповедта.

Един път четох за една жена, която възпитавапа децата си в страхопочитание към Бога, в някаква малка,  старомодна църква някъде  в планинско селце. Един ден дошъл един млад мъж и се оженил с дъщеря и.

В града принадлежал към църква от същата деноминация. Казал на тази майка, че е християнин.  Оженил се с дъщеря и и я взел в града. И след време я отучил от всичко, което имала там в онази малка  църква. Тук била голяма, приятна църква. Само че там в планината имали Святия Дух. Тук нямали  нищо.

Един ден майката решила да отиде на гости на дъщеря си. Те се питали какво да правят с нея и къде  да я заведат. Като дошла там изглеждало като че ли дошла от някаква приказка. Роклята закопчана до  шията, дълги ръкави, гладко вчесани назад коси, чисто лице. Дошла там при тях и казала: Алилуя,  миличка, как живеете?“ После казала: „Утре е неделя. Нали всички отивате на църква?“

Нейния зет казал: „Какво ще правим с нея? В този вид не можем да я вземем там с нас.“

А жена му казала: „Нямам представа какво да правим.“

Той казал: „Майко, бих искал да ти кажа нещо.“ Но тя го прекъснала: „Миличък, аз не мога да остана

без църква в неделя. Със сигурност тук някьде има нещо наблизо.“

Така че на другия ден отишли там. Когато влезли вътре, оставили я да върви напред, защото ги било

срам заради нея. Тя минала там в своята дълга рокля. В ръката си носела Библията. Брате, може би  името и не е било записано в списъка на видните личности, но съм сигурен, че е било записано в  книгата на живота на Агнето. Това е главното.

Тя влезла в запата и седнала. Отворила си Библията и започнала да си чете. Всички започнали да се  оглеждат и да си мислят, че това е много старомодно. Всички били много хубаво облечени, типични  лаодикийски. Гледали тази стара майка да се усмихва и да си чете Библията.

После дошъл проповедника. След всичките други неща, в последните петнадесет минути дошло ред  и на проповедта. Той казал: „Господ е добър.“ Тя казала: „Слава на Бога, това е така. Алилуя!“ Всички  си изтеглили шиите като гъсоци да видят кой го казал.

След кратка пауза той казал: „Във всяко време християните би трябвало да бъдат честни и мили….“  Тя казала: „Слава на Бога, така е.“ Пак почнали да се оглеждат. Проповедника погледнап към дяконите  и те веднага разбрали. Отишли при нея, хванали я за ръка и я извели от там. После и казали: „Ти пречиш  на проповедника.“

Мъртви сте и не го знаете. Какво ще ви помогнат цветните стъкла на прозорците? Какво ще стане с  вашите тапицирани столове, с вашите големи събрания? Те са пряк път към пъкъла. Защото ако сте без  Святия Дух, загубени сте. Само ако сте новородени, иначе не можете да видите Божието царство. Знам,  че това е доста горчи во.

То е както когато майка ни ни даваше рибено масло. Казвах и: „Мамо, аз това не го понасям.“ А тя  ми каза: „Ако не ти стане лошо, няма и да ти помогне.“ Мисля, че и с това е така. О, когато поискате да  отидете  в  техните  големи  сгради  и  да  проповядвате  там,  те  веднага  казват:  „Вие  сте  сигурно  петдесятни.“

„Да, петдесятни сме.“

„Вярвате ли в новораждането?“

„Да.“

„В  такъв  случай  бих  искал  да  ви  покажа  тази  сграда.  Знаете  ли  колко  струваше?  Три  четвърти

милиона долара. Виждате ли? Преди това бяхме на улицата.“

Ако човек се поогледа малко ще види с колко скъпи неща са се снабдили. Само за изгубениге души

няма никаква грижа. Те винаг и ще искат да ви разказват за големите си сгради.

Казва се: „Вижте колко много хора идват на неделното ни училище.“ Какво ги ползва това, като

нямат Святия Дух? Богаги във всичко и от нищо нямат нужда. Това го ка?ва Той. Така си миелите,  обаче не знаете, че сте окаяни, нещастнн, сиромаси, слепи и голи. Не го знаете.

Те казват: „Ти спомняш ли си онази малка църковна сграда, която имахме? Тя сега е голяма.“

Казвам ви, те се грижат за всички тези големи неща, обаче нямат място за изгубениге души. Грижат

се за всичко; да се помогне на жените и подобии неща, но няма кой да се погрижи за изгубените души.  О, хора, до къде е стигнало всичко?

 

 

 

 

Нямали  грижа  за  изгубените  души,  но  се  грижели  за  богатствата.  1  рижата  им  е  изкълчена,  неправилна. Целта им е богатството, а не изгубените души. Писанието казва: „А не знаят, че са окаяни,  сиромаси, нещасгни и слепи.“ Те си мислят, че им трябват пари, за да спасят света.

„О, ако успеем да организираме програма, от която да можем да спечелим много пари, сигурно  бихме могли да спасим света.“ Така казват.

„Ако успеем да привлечем в нашата църква богати хора и ако успеем да ги накараме да се бръкнат  дълбоко в джобовете си, брат Бранхам, тогава бихме могли да създадем едно общество и да обърнем  света  към  Бога.  Бихме  могли  да  наемем  самолети  и  да  хвърлим  върху  Африка  и  на  други  места  литература. Ако имахме пари.“ Така говорят.

Брате,  света  не  можеш  да  го  спасиш  с  пари.  Света  ще  бъде  спасен  чрез  Святия  Дух,  чрез  проповядване на кръста в пълната сила на Святия Дух. Само така може да бъде спасен света.

Божията програма не са парите, а Святия Дух. Това е Божията програма за Лаодикийския период и  за всеки друг период. Необходим им е Святия Дух.

Те казват: „Ние имаме злато.“ Имаг злато, но то не е истинското злато. Затова Исус ги смъмря. „Зная  делата ти и зная, че си богат; мислиш си, че от нищо не се нуждаеш.. Съветвам те да си купит злато от  Мен. Такова злато, което е изпитано в огън.“ То е друг вид злато. Пречистено и изпитано в горящата  пещ, минало през смърт, през Голгота и отишло горе.

Голяма част от златото, което имате днес те се прогизне във вода и ще ръждяса. Ако искаге да  погледнеге какво пише в Яков 5:1-3, ще разберете за какво говоря.

Дойдете сега вне богатите, плачете и ридайте; породи бедствия та, който идат върху вас.  Богатството ви изгни и дрехите ви са изядени от молци. Златото ви и среброто ви ръждясаха; и  ръждата им ще свидетелства против вас и ще пояде месата ви като огън.“

Това злато не е трайно. Но златото, което дава Исус е Святия Дух. Златния елей на Духа се излива в  сърцата ви. Той ви дава съвет: „съветвам те да купит от Мене злато, ако искаш наистина да си богат.“ А  те  били  слепи.  Много  е  лошо  да  си  сляп.  Аз  мисля,  че  тези  християни  не  са  напълно  слепи,  а  са  късогледи.  Единственото,  което  виждат  са  техните  големи  сгради  и  многолюдните  им  събрания.  Измислят как да бъде облечен хора на хвалението. да имат хубава униформа и такива неща. Мисля, че  са  късогледи  и  едвам  виждат  края  на  носа  си.  Не  са  напълно  слепи,  но  виждат  само  своята  си  деноминация, с войте сгради, многого си членове, неделните си училища и т.н. Но Исус е казал, че им е  необходим Святия Дух. Господ им казва: „Очите ви са много лоши, късогледи сте и освен сградите си и  събранията си не сте в състояние да видите нищо друго. Кмета на града идва във вашите събрания, а и  други видни личности, но Мен сте Ме забравили.“

„Но ако ви болят очите, елате и си купете or Мен мехлем за очи (колурий).“

Шокиращо е, обаче тия доктори по теология я нямат. Имат много парфюм и изобилие от геология, но

им трябва очен мехлем- Божия Свят Дух, да намажат очите си, за да могат да започнат да гледат и  очакват  идването  на  Господа.  И  да  видят  това  Слово  в  Библията.  Те  знаят  как  трябва  да  се  каже  правилно „Амин.“

Имат  парфюми,  най-различни  мазила,  обаче  Библията  казва,  че  им  трябва  мехлем  за  очите.  „Нуждаете се от очен мехлем, за да ви се отворят очите.“

Вече съм ви разказвал за детството си. Сега ми идва на ум. Израстъл съм в планините, в Кентаки.  Живеехме в една стара, дървена къща. Горе имаше една малка стаичка със сламенници. Завивахме се с  юрган. Не знам дали знаете за какво става въпрос. Просто бяхме много бедни. Леглото на баща ми и  майка ми беше долу. Ние се качвахме горе по една мъничка стълба. Майка ни премяташе през леглото  брезент  от  палатка.  И  когато  си  лягахме  можехме  да  броим  звездите.  Светеше  ни  месеца.  Защото  покрива беше с големи дупки.

Когато  вапеше,  или  когато  падаше  сняг,  ние  се  криехме  под  брезента,  за  да  не  се  намокрим.  Понякога ставаше течение. Беше ни студено и ни се възпаляваха очите. Сутрин майка ни ни викаше  долу. А когато ми се възпапяваха очите аз казвах: „Мамо, не мога да сляза, защото не мога да си отворя  очите.“ Очите ни гноясваха и не можехме да ги отворим.

Дядо ни слагаше капани за бобри. Маета от бобър се използваше у нас като лекарство за всичко. И  обущата си г и мажехме с нея. Когато ни болеше гърлото, смесваха я с нещо и трябваше да го глътнем.

 

 

 

 

Когато ни гноясваха очите, майка ни взимаше тази мае и казваше: „Изчакай малко, миличко.“ После  я разтопяваше и идваше при нас горе. Мажеше ни очите, докъто започнеше да действа. След някое  време можех да си отворя очите и да прогледам.

Казвам ви, голямо течение има по цялата земя. Баптистите казват: „Дните на чудесата са минапи.  Няма нищо такова като Свят Дух. Никакво говорене на езици, никакво такова кръщение на името на  Исус Христос.“ О, течение. Много очи са затворени заради духовния студ. Братя, нуждаем се от повече  боброва мае, за да се отворят очите. Нуждаем се от пресно кръщение със Святия Дух. С това очите ви  ще  бъдат  помазани  и  изчистени.  Късогледсгвото  ви  ще  бъде  премахнато  и  ще  можете  да  видите  истината в Словото. Така е.

„Съветвам те да си купиш от Мен елей (мехлем за очите).“ Да ви се помажат очите. Докторите по  теология си имат своя теология. Имат си своя парфюм. Обаче е необходимо нещо повече от това.  Необходим ни е Святия Дух, за да имаме духовен поглед и да видим небесната сила в действие. Святия  Дух, елея на Святия Дух.

Маета е топло олио. Това го знаем. Така и Святия Дух е Божието олио. Всичките напарфюмирани  теологии от рода на: „О, скъпи брате, всичко е наред с теб. Няма нищо нередно. Всичко е добре. Нашата  църква е най-голямата в целия град.“ Този парфюм няма да свърши никаква работа. Само ще гледате  пред себе си и ще викате: „Да, нашата църква е най-голямага.“

Какво ще стане, обаче при идващия съд, когато Ног ще търси отговорност от вас, вие членове на  Лаодикийската църква? Не говоря само на вас, конто седите тук. Тези записи ще отидат по целия свят.  Аз говоря на милиони хора в това време.

Така е с Лаодикия. Хладка, отпаднала, късогледа и какво още. Муле. Мулето е кръстоска. От самото  начало му липсва искра (живец). Когато му говорите нещо, той си мьрда тия големи уши и вика: „Иа, иа,  иа.“  Няма  никаква  привлекателност.  Той  е  смесица  между  кон  и  магаре.  Смесете  николаитите  с  лаодикийците и ще получите муле. Нищо не разбират. Говорите им за кръщението на имею на Исус  Христос, или за Божието изцеление, а ге викат: „Иа, иа, иа. Моя проповедник това не го поучава. Ние  ирезвитерианите не го вярваме това.“

Можете да ги наречете неграмотни. Какви са? … Аз не обичам мулетата.

Обаче обичам чистокръвните коне. Тях може да ги научите на мною неща. Може да го вземетс и в

цирка. Той разбира мною. Те са чистокръвни. Мулето не знае каква е майка му и какъв е баща му. Не  може да се размножава. Същото става и с много стари, формални и студени деноминации. Те не могат  повече да се вдигнат. Всяка деноминация е вече мъртва и повече няма да се изправи. Какво е станало?  Кръстоска.

Мартин Лугер е бил наред. Но какво е станало като се организирали?

Методистите и те са били наред. Но какво стана след като се организираха?

И петдесятното движение беше наред. А какво направихте като се организирахте? Смесихте ги и ги

заведохте отново в католико- николаитскага църква. (очно това направихте. Взехте от тях кръщението,  начина по който те действат и както казва Библията, сганахте дъщери на блудницата.

Добрият, чистокръвен кон е приятелски. Обичам ги. Може да си сложи главата на рамото ви. Той е
кротък и мил. Знае кой е дядо му и кой е баща му. Ние можем да проследим родословието му. Той е
чистокръвен.

Обичам  истинския,  чистокръвен  християнин.  Не  такъв,  който  носи  препоръчителните  си  писма  едната седмица при баптистите, следващата при методистите, после пък при петдесятните и т.н. Такъв  не знае ни коя е майка му, ни кой е баща му. Но ще ви кажа – ако някой е роден от Божия Дух, той ще  отиде при първите петдесятни. Ще бъде чистокръвен петдесятен. Амин. Аз бих искал да съм петдесятен  от  главата  до  петите.  Имам  впредвид  истинската  сила  на  въскръснапия  Христос  и  истинските  петдесятни благословения.

Мехлем за очите, за да можем да се върнем назад и да видим от къде идва всичко. Вие гледате каква  е църквата днес, но погледнете назад на началото. И тогава тръгнете, за да се срещнете с Бога и да  избегнете всичко това.

Още нещо забелязах. Те са голи, но не го знаят. Такъв човек е в ужасно състояние. Сиромах, сляп и  гол. Е, ако го знае все някак си ще си помогне. Обаче ако не го знае, значи не е със всичкия си. Той е  загубил разсъдъка си. Не разбира нищо и не може да си помогне.

Ако вървите по улицата и срещнете някого, който е сиромах и гол и му кажете: „Брате, ти си гол.“

 

 

 

 

„О, аз ли? Брате, помогни ми, помогни ми да се облска.“

Обаче отивате и им казвате: „Приехте ли Святия Дух, когато иовярвахте?“

„Кой си ги, светецо? Какво си въобразяваш? Не говори така с мен. защото аз съм презвитериан,

баптист, ходя там и там.“

Гол, а не го знае. Това не съм го казал аз. Това го казва Библията за този период. Голи са, а не го

знаят. „Елате и вземете от Мен облекло – бяла дреха.“

Белите дрехи са на светиите. Това е праведноста на светиите.

Голи! Вие казвате: „Брат Бранхам, ио не нашата църква. Нашата църква е най-добре облечената в  целия град.“ Не се съмнявам в това. Последна мода. Най-скъпи материапи. Носят се като холивудски  звезди, толкова секси, че на улицата всички мъже се обръщат след тях.

Една  дама  ми  беше  казала:  „Защо  ми  го  казваш  това,  брат  Бранхам?  Тия  рокли  ги  куиуваме  в  магазините. Друго не се продава.“

Аз  и  отговорих:  „Да,  но  все  още  се  продават   Платове  и  шевни  машини.  Това  не  е  извинение.“  Библията казва, че когато мъж гледа една жена, той вече прелюбодейства с нея.“ Това е така. Обаче,  когато една жена се облече секси и така се демонстрира пред мъжете, кой е виновния? Тази жена. Точно  така   е.

Вие може да сте чиста като лилия. Верна на мъжа си. Млада девица, която никога не е направила  нищо нечисто. Но ако се обличате по този начин и предизвиквате мъжете да ви гледат по този начин, те  са прелюбодействали с вас в сърцето си. Този грешник ви е заглеждал.

Вие може да се облечете в най-скъпите и модно скроени рокли. Но това не прилича на Божиите  светии. Не прилича на Божиите деца.

Те казват: „О, не. В нашата църква всички са мног о добре облечени.“ „Богати сме и от нищо не се  нуждаем.“ Казват: „И проповедника ни се облича в талар. А хористите са в униформа.“ Само че зад  всичко това стой дявола. Така е. Но по-добре няма да говоря.

Всички тези неща – хористите в униформиге, платените хорове, платените проповедници за толкова  и толкова, защото иначе ще отиде някъде другаде. Той събира старшите и им казва: „Братя, бяхте много  мили към мен, платихте ми толкова и толкова на седмица, обаче петдесятните, презвитерианите и т.н.,  ми предлагат толкова и толкова повече.“

Какво им остава на онези бедни светии? Какъв шанс имат?

Какъв шанс има една малка бедна църква изпълнена със Святия Дух? Те не могат да си позволят

такова нещо. Сам Господ ще ви избере някого. Амин. Такъв, когото Той Сам си намери, избере, изиълни  със Святия Дух и го поста в и да ви надзирава. Той казва: „Съветвам те, ела да си кугшш от Мен бяла  дреха.“

Библията казва: „…защото висонът е праведните дела па светиите.“ (Откр. 19:8)

Сега да преминем към стих 20 и ще свършим. Бъдете смирени и слушайте внимателно:

„jЕто, стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще влеза при него 

и ще вечерям с него, и той с Мен.

На този, който победи ще дет да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с 

Отца Си на Иеговия престол.

Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите.“

Гова е едно от най-важните изявления, конто съм намерил в Новия Завет. Бих искал да обърнете
внимание на това: „стоя пред вратата и хлопам.“ В най-общия смисъл това е адресирано към
грешниците, напи? На грешниците им казваме: „Исус стой пред вратата и хлопа.“ Обаче тук Той стой

пред вратата на църквата, защото преди това Той е ходил веред нея. Но чрез организирането Го
изхвърлили навън. Той е отвън, извън църквата.

Забележете! В началото на църковните времена Той ходи веред седемте светилника. Така ли е? И в  коя църква Го виждаме да е отвън? В Лаодикийската. Вънка. Изгонили Го. Той е отвън и се старае да  влезе  вътре.  Колко  тъжна  картина!  Спасителя  на  света  стой  извън  църквата,  която  е  изкупил  със  собственага Си кръв. Срамота!

Стоя пред вратата и хлопам.

След като са Го изхвърлили навън, Той стой пред вратата, хлопа и иска да влезе вътре. Никое

известие от Новия Завет не е така точно обяснено. Мисля, че и нищо не е толкова гьжно като това.  Спасителя на света изгонен навън от собсгвената си църква в Лаодикия, след като ги смъмрил какво са

 

 

 

 

направили. Богатство, хладки и т.н. той не ги е изплюл, те са го изплюли, а въпреки това Той хлопа на  вратата и иска да влезе вътре. Защо? За да им даде вечен живот. Дори се е опитал да спаси душите и на  онези, който са Го убили на Голгота. Това е най-тъжната картина, която съм видял в живота си, или за  която съм слушал.

Изг онен! От къде е бил изгонен? Чуйте сега това, приятели и вижте дали не е точно. Оставете тази  картина да вникне дълбоко в сърцето ви. Когато нашия Спасител е бил на земята, бил е отхвърлен от  собственият Му народ. Бил е отхвърлен и изгонен. Света Го отхвьрлил и разпънап на кръста. Днес е  изгонен от Своята църква. Вече никъде не е желан. Не им е нужен. Те имат своиге си деноминации. Той  не им трябва. Имат си папа. За какво им е Той? Имат си арциепископи, заместници и т.н. Не им трябва  Святия Дух. Не им е нужен. Не им е нужен Христос, Святия Дух.

Аз не смятам, че са го изгонили съзнателно. Те не знаят, че не е там. Защото продължават да пеят за  Него, проповедниците продължават да проповядват за Него. Така че Той не им липсва. Но са станали  светски в своите организации и казват: „А, дните на чудесата са минали. Такива неща вече не стават.“

Питам сега вас, историците: Тези църкви някога имали ли са съживление? Винаги е ставало извън  организациите. Винаги този, чрез когото е идвало съживлението е бил извън организациите. И винаги,  когато е идвало съживление, ставали са чудеса и знамения, хората са говорели на езици и е имало  изцеления. И щом като основоположника умирал, веднага се организирали и са умрели. Бог повече не  бил с тях.

А тук, в последния период на църквата е останал навън и хлопа на вратата. Той, всемогъщият Бог. Къса  ми се сърцето като мисля за това. Моят Господ стой пред вратата на собствената си църква, след като  чрез деноминациите си, равнодушието и студенината си са Го изгонили навън. Той стой пред вратата и  хлопа, опитвайки се да влезе отново вътре. Когато преди време мислех затова, разплаках се.

Често мисля за това как Исус е стоял в кьщата на фаризея и как никой не се е погрижил за Него, като  е влезъл с мръсни крака. Не са Го посрещнапи при вратата да Му умият краката и да Го помажат. Той е  ходил по мръсните улици. Дрехите Му са се влачели по земята и са събирали прах и мърсотия. При тях  е бил обичай да измияг краката на гостите. Този, който миел стоял при входа. После им давали сандали  да се преобуят. Намазвали му главата, за да мирише приятно и да се намажат изгарянията от слънцето  по врата. Вчесвали им косата. И тогава влизапи вътре.

Посрещането на гостите ставало в следния ред. Пите, ела моля те гук. Бих искал да ви покажа как  приблизително е ставало. Така някак си се прегръщали. С това госта бил посрещнат.

Но кагота Исус дошъл, станало както в тази петдесятница. Не Го забелязали. Занимавали се със  своиге си работи. Имали гам на гости кардинапи и т.н. И Исус е бил поканен, но никой не му умил  краката. Седял там някъде в ъгъла. Може и да не са го забелязали. Краката му били мръсни. Целия бил  прашен.

А после там дошла една проститутка. Огледала се и видяла Исус, че е с неумити крака. Сърцето и  било сломено. Казала си: „Та това е Мъжъг, който прости греховете на онази жена и който изцели  толкова много хора. Защо никой не Го забелязва?“

Игнорирапи го, защото там са седяли всичките онези епископи и кардинапи. Обаче Го поканили да  дойде. Точно същото правим и ние. Каним Го в нашите събрания, но когато дойде срамуваме се за Него.  Не се очаква някой да каже: „Слава на Господа. О, ами сестра Джонсова би си помислила, че съм  фанатичка.“ Ти лицемерецо. Окаян сиромах.

Всичко това става. Окаяни, сиромаси, нещастни, слепи, голи, а не го знаете.

Исус седял там с неумити крака. Виждам да идва една проститутка. Хайде да поговорим малко за

нея. Тя влиза в магазина. По лицето и падат сълзи и тя си казва: Той със сигурност ще знае от къде имам  тези пари, но това е единственото, което имам.“ Той не иска повече. Само иска да дойдеш. „Нямам  какво да донеса….“

Тя купила миро и отишла там. Незабелязано влезла въгре. Отворила алабастровото шишенце и помазала  краката Му. Плачела. „О, това трябва да е Той, за Когото съм чела в Библията. Знам, че Той ще го  приеме.“ Каква превъзходна вода за краката Му. Сълзите на покаянието, конто падали долу. Нямала  никаква  кьрпа  да  Му  изтрие  краката  и  затова  разпуснала  косата  си,  прекрасни  къдри  и  с  нея  ги  изтривала. Измила краката Му, плачела и ги целувала.

Исус седял там с неумитите крака, но никой не обръщал внимание на това. Днес носи присмехулно  име „фанатик“, или нещо подобно. Хората нямат кураж да Го защитят.

 

 

 

 

Брат Бранхам лее:

Ще понеса този свещен кръст

нека смърта ме освободи

вървя по пътя с няколко презряни, Господи,
Започнах с Исус

О, Господи, води ме

преведи ме. Господи, независимо каква е цената.

Дори ако би грябвало да сложа под главата си камък вместо възглавница, като Яков, какво е то в  сравнение с това, което Той е направил за мен.

Онази  нещастна  проститутка  там  плачела.  А  тогава  станал  Симеон,  уважаван  мъж.  този,  който  поканил Исус и си помислил: Ако Този беше пророк, щеше да знае що за жена е тази. Лицемер!

Исус не си помръднал краката, докъто тя не свършила. Седял там и я гледал. Харесвам това. Ме  големите неща. конто правим, а мал ките, който даже понякога и не забелязваме. Той седял тихо и я  наблюдавал. Преди гова никой не Му обръщал внимание. Едвам, когато влезла тя и започнала да Му  мие краката и да плаче. Тогава Го забелязали.

А стария Симеон си казал: „Сега Го виждате що за пророк е. J lain ви казвах. Ако беше пророк щеше  да знае що за жена е тази. Виждате ли, ние сме голяма църква ние веднага разбрахме, че не е никакъв  пророк, защото това би трябвапо да го види.“

Предполагай, че когато е свършила, когато сълзите на покаянието паднапи долу и краката на Исус  били измиги, че се е почуствал по-свеж.

О, Боже, така бих искал да бъда там. Щях да Му ги измия още веднъж.

Ами да, днес жените щяха да имат проблем да Му избършат краката с косите си. Трябваше да се

изправят на главите си, за да го направят. Така са подстригани.

Исус  бил  там,  незабелязан,  игнориран,  с  мръсни  крака,  но  тя  дошла  и  Му  ги  измила.  Когато

свършила, погледнш! я и като да и казал: „Всичко е наред.“

После погледнал на другата страна и казал: „Симоне, искам да ти кажа нещо. Ти Ме покани, обаче

при входа дори и не Ме поздрави. Не Ми подаде вода да си измия краката. Не ми помаза главата, нито  Ме целуна. А тази нещастна жена, улич на проститутка нямаше и вода, за да Ми измие краката. Затова  ги изми със сълзите си. Нямаше и кърпа, за да ги изтрие и ги изтри с косите си. И непрекьснато ги  целуваше. И сега ще ти кажа нещо: Греховете и са много, на са и простени.“ Обаче не е могъл да каже  това за Симеон.

„Греховете и са много, но са и простени.“

Днес Исус стой пред врагите на баптистите, петдесятните, методистите, пред врагите на техниге

организации и се опитва да влезе вътре. Но хората не Го забелязват.

Вашата светщина и всичко останало са Го избугапи вън от църквата. Той стой там отвън. тъжен, и се

опитва да влезе вътре. О, това е най- тъжното нещо, което съм видял през живота си. Той не им е нужен.  А Той стой отвън, чука и иска да влезе вътре.

Ге  не  са  Го  изгонили.  Те  продължават  да  пеят  и  да  проповядват  за  Него,  но  не  се  нуждаят  от  присъствието Му. Продължават напред. Късогледи са. Г’ледат на големите си сгради. Богати са, виждат  тези големи организации, към конто принадлежат, старая г се да ги изграждат като печелят повече и  повече членове. На тях Той не им липсва. Не, говоренето на езици не им липсва. Не им липсва мощного  Божие слово, което прониква дълбоко и обрязва сърцето, като издухва навън като плява всичко светско.

Ако  проповядвате  гака  в  техниге  събрания,  ще  ви  изключат.  Но  това  е  начина,  по  който  е  проповядвал Святия Дух. Исус казал: „Рожби ехиднини!“ И Йоан Кръститиел, помазан мъж, и той е  проповядвал така. Винаги са им „смъквапи кожата“. Но не им е липсвал, въпреки че не са имали тези  неща. Винаги са имали красиви фрази. 11отупват по рамената и казват: „Може да постъпите при нас, да  се запишете тук и ще ви приемем за членове. Донесете препоръчително писмо от предишната църква и  ще ви приемем. Колко ще внасяге годишно?“

Виждате ли ги? Богати. От нищо не се нуждаят.

Само че вие се нуждаеге от големи неща, конто нямате. Исус стой отвън и се опитва да влезе вътре с

пегдесятно съживление. Можете ли да си представите какво би станало при методист и ге, ако би  паднал Святия Дух с радост, с въеклицание, с говорене на езици, да започнат да скачат и да се държат  като пияни?

С решение на конференцията щяха да ги изключат. Вие го знаете това.

 

 

 

 

Какво би станало в баптистка църква? Същото. И същото е и с петдесятните. На много от тях са се
случвали тези неща. Но те не искат да имат с това нищо общо. Страх ги е да не се повреди новия килим.

Но Той е бил с тях. Той е ходел веред седемте светилника. Но това е отговора: Деноминациите със  своите светски неща и със своите кардинапи, епископи и със всичките си ритуали са Го изгонили навън  и Той въобще не им липсва.

Какво би трябвало да направим, за да влезе Той отново вътре? Трябва единодушно да го отгласуваме  ли, или да изберем нов папа, или нов кардинал? Или пък да основем нова организация? Няма да стане  така. Нито новата организация, нито новия кардинал ще могат да направят нещо. И нов проповедник,  или добре платения евангелист няма да успеят. Нищо не може да го направи. Само вие самите. Как  може Той да влезе вътре?

Чуйте т ова: ‘Ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата. ..“ Това не го прави някаква църква, или  орг анизация. Той не се занимава с тях. Те са мьртви и ликвидирани. Той винаги е мразил това. Той е  казал, че го мрази и това важи и до днес. Ако някой, който и да е, методист, баптист, петдесятен,  презвитериан. католик, православен- Ако някой чуе гласа Ми и отвори вратата, ще влнза при него и  ще вечеряй с него; и той с Мен.

Това  е  посланието  за  петдесятната  църква  Не  да  се  опитват  отново  да  съжнвят  петдесятната  организация,  а  да  бъде  събудено  петдесятното  благословение  в  сърцата  на  отделни  хора.  Това  е  единственната възможност. Ще вечерям с него и той с Мен.

Какво ни учи всеки един вестител с веста си за църквата? Те не са имали никакъв растеж в Духа.

Във всеки период на църквата, вестителя е осъждал деноминацията. Те са отстьпили винаги след

всяка весг за църквата. Деноминациите изобщо не са и забелязвали веста за църквата, защото те са  „кръстосали“ хрисгияните. Тези християни. който не са преживяли Бога, нито Святия Дух.

Това е така вярно, както че сега стоя на този подиум. Всичките тези приятии, хладки членове ще  бъдат изплюти от устата Му.

11авел е предупредил езичниците, който са присадените клони. Може да го прочетете в Римляни  11:15-17.

Чуйте го това преди да завършим с църковните времена. Павел казава: „Защото ако Бог не пощади  естествените клони, нито тебе ще пощади.“ – поради неверие.

Защо са били отрязани? Защото отхвърлили петдесятница. В деня на Петдесятница те се присмивали  и хулели Святия Дух. Когато Исус бил на земята, нарекли Го Велзевул. Казвали, че е ог дявола, че е  ясновидец и подобии неща.

Той казал: „Затова в и казвам: Всеки грях и хула ще се прости па човеците; но хулата против  Духа няма да се прости.“ ( Мат. 12:31)

Мислете върху това! Когато Исус изпратил учениците Си, казал им: Не отивайте при езичниците, а  само при изгубените Израилеви овце.“

Как са се осъдили сами? Като хулели Святия Дух и обявили Божия Дух за нечист. Те на Него са се  присмивали, когато на Петдесятница се танцувапо и т.н.

И в същия този град, в който са се присмивали, още в същото столетие са били умъртвени от генерал  Титус. Кръвта им е текла извън портите на града. Ядяли собствените си деца. Гака е било. Един от най-  големите народи на света станал един от най-мапките и бил разпрьснат по целия свят. Защо? Неверие!  Това е било оригиналното дърво – Израел.

Какво казва гам Павел? Кой от вас ще намери това место в Библията? Пети, излез да го прочетеш.  Почни от стих 15.

„Защото ако тяхното отхвърляне значи примирение на света, какво ще бъде приемането им, ако  не оживяване от мъртвите. А ако първото от тестото е свято, то и цялото засяване е свято; и  ако коренът е свят, то и клоните си свети. Но ако някой клони са били отрязани и ти, бидейки  дива маслина, си бил присаден между тях, и си станал сьучастник с тях в тлъстия корен на  маслината, не се хвали срещу клоните; но ако се хвалиш знай, че ти не държиш корена, а коренът  тебе. Но ще речеш: Отрязаха се клони, за да се присадя аз. Добре, поради неверие те се отрязаха, а  ти поради вяра стоиш. Не високоумствай, но бой се. Защото ако Бог не пощади естествените  клони,  нито  тебе  ще  пощади.  Виж,  прочее  благоста  и  строгоста  Божия;  строгост  към  надпилите, а божествена благост към теб, ако останеш в тая благост; иначе и ти ще бъдеш  отсечен.  Така  и  те,  ако  не  останат  в  неверие,  ще  се  присадят;  защото  Бог  може  пак  да  ги  присади. Понеже, ако ти си бил отсечен от маслина, по естество дива и против естественото си 

 

 

 

 

бил  присаден  на  питомна  маслина,  то  колко  повече  ония,  който  са  естествени  клони,  ще  се  присадят па своята маслина. Защото, братя, за да не се миаште за мъдри, искам да знаете тая  тайна,   че   частично   закоравяване   сполетя   Израиля,   само   докъто   влезе   пълното   число   на  езичниците. И така целият Израил ще се спаси, както е писано: Избавител ще дойде от Сион.  Той ще отвърне нечестията от Якова; И ето завета от Мен към тях: Когато отнема греховете  им.“

Разбрахте ли го това? Павел пише: „Ако Израел, който е видял
знамеиията на Святия Дух, е бил отсечен“ ………………… защото не приели

посланието на Павел – покаяние и кръщение на името на Исус Христос и знаменията и чудесата, кои го  са съпровождали това послание, обърнал се към езичниците.

Така ли е? Ако не се лъжа най-напред в Антиохия са били наречени християни.

Ако  корена  е  свят  и  клоните  на  оригиналния  корен  са  святи.  Но  понеже  отказали  да  приемат

петдесягното послание, което Павел проповядвал, Бог ги отсекъл и присадил нас, клоните на дивата  маслина, езичниците, за да получим живот от същата субстанция на дървото.

С), колко повече, ако днес не приемаме петдесягното послание, което е издържало по време па  църковпите времена. Бог ще е способен да отсече клоните на дивата маслина, за да могат да бъдат  присадени другите. Той ще ги отсече поради неверие.

Направете връзка с лекцията, коя го имахме днес сутринта. Виждате къде се намираме. В края на  времето преди грабването на църквата от езичниците, за да може Святия Дух да започне да действа при  Евреите. Исус ще се открис на онези 144000, конто ще бъдат запечатани. Естествената маслина, Израел,  пак ще бъде възобновен и ще се върне към благословенията.

Исус няма да е завинаги пред вратата и да чука. Ще дойде време, когато ще се отвърне. Тогава ще  започнете да чукате вие, но повече няма да Го намерите. Елате, докъто е време. Елате, докъто още чука  на вратата. Не правете компромиси, защото ви е необходимо кръщение със Святия Дух, точно така,  както са били кръегени онези на Петдесятница. Трябва да се покръстите със същото водно кръщение  както и те и да правите всичко гака, както са го правили тогава. Не приемайте в сърцата си нищо по- малко от това.

Мои католически приятели, на вас искам нещо да ви кажа. Вие вярвате в дева Мария. Макар, че е била  майка на Исус Христос, трябвало е да преживее Петдесятница и да бъде изпълнена със Святия Дух; и тя  се е държала като пияна, защото е била една от онези 120 души, конго приели кръщението в Святия  Дух, конто са говорили на езици и чрез действието на Божия Дух са се държали като пияни. Ако дева  Мария е трябвало да преживее всичко това и така да влезе в славата, как искате вие да влезете с нещо  по-малко от нея? Размишлявайте върху това! Така е.

Онзи баптистки проповедник, който е седнал там отзад би искал да е сигурен, че това важи и за  баптистите. Важи за всички. Абсолютно все едно е какъв сте. Ни най-малко няма да ви помогне ако сте  членове на църква, ако декламирате изповеди на вяра и всяка неделя сутрин ходите на събрание на  църквата. Само се присмивате на Бога. Или бъдете истински християни, или не бъдете нищо. Бъдете или  горещи, или студени. Не можете да видите птица, която е едновременно и черна и бяла. Нито пък може  да има трезвен пиян. Нито осветен грешник. Не, няматакива. Или сге изпълнени със Святия Дух и Бог  пребивава във вас, или не сте нищо. Или сге, или не сте.

Затова помнете, че Исус стой пред вратата и помнете обещанията, който Бог в тези дни иска да  изпълни.

Каква е била причината? Отрицание. Защо е бил отсечен Израел, който с бил оригиналната маслина?  Защото  са  отхвърлили  петдесятното  послание  на  Павел.  Вярвате  ли,  че  гова  е  последния  век  на  църквата? Библията го казва.

И какво казва, че ще стане с тях? Ще бъдат отсечени, защото не са приели петдеся гното послание.  След това Бог ще се обърне отново към Евреите и целия Израел ще бъде спасен. Той ще ги приеме каго  народ, не като отделяй личности. Но при теб и мен – при нас са отдел ни личности. Най-напред е дошъл  при Евреите. После в Деяния 15 четем, че Той ще вземе измежду езичниците люде за Своето име. (Ст.  14) Своя Невяста. Едного от тук, едного от гам. С нас Той се занимава поотделно, без да гледа на раса,  цвят,  или  църковна  принадлежност.  Това  е  Неговия  букет,  който  Той  полага  на  олтара  Си.  Но  по  отношение на Евреите, с Израел той винаги се занимава като с народ. Това са хората на Неговия народ.

 

 

 

 

Тази вечер съм много щастлив заради това послание. Много съм радостен, че бяхте тук. Уважавам  това, че присъствахте. Благодарен съм на Всемогьщия Бог, че ми дава да видя това, което виждам. И за  това, че ми беше дадена възможност да го дам на тази църква. Сега вече това отпадна от сърцето ми,  защото Святия Дух действаше там от известно време. Не можех да го отлагам настрана. Трябваше да  реагирам на това.

Бях воден да направя две неща. Да отида до Шревепорт в Луизиана в едно събрание с брат Моор.  Моята жена, която седи там може да ви потвърди. Почти цяла седмица плачех, защото исках да отида в  Шревепорт. Всеки, който беше там тогава, вече знае защо. До сега не бяха чували и виждали такова  нещо. Бяха дошли проповедници отвсякъде. Някакъв мъж разказваше. че точно отварял хладилника и  Святия Дух дошъл върху него и му казал: „Отивай в Шревепорт. Там ще ти се каже какво да правиш.“  Било му съобщено името ми и къде да ме намери. „Той ще ги каже какво трябва да направит.“ Аз казах:  „Басейна е приготвен за кръщение! Нуждаеш се от кръщение в Святия Дух.“

Такива неща се случиха там. Хората говореха и пророкуваха и предварително казваха неща, който се  случиха там.

После казах: „Трябва да отида в Джеферсонвил и да напиша тази книга, защото не знам колко време  ще бъда още тук. Ако го напиша, думите ще продышат да живеят и когато няма да съм вече тук.“

Написах историческата част, която ще е към книгата. Дойдох тук да го обясня пред събранието, за да  получа инспирация от Святия Дух, защото тези неща и аз не ги знаех. Сега се чус гвам успокоен. Знам,  че това послание ни го даде Бог. Вярвам, че сме на края на пътя. Вярвам, че това е часът на Божието  откровение и че това ще ни бъде изявено. Не знам колко още ще продыши, но този час е близко.  Очакваме да се яви гози вестител. Може да дойде по моего време, а може и да е по-късно. Не знам. А  може и да е вече веред нас. Не можем да кажем. Святия Дух е тук да ни въвежда в тези неща. Гози водач  естествено ще е помазан със Святия Дух, за да ни преведе на другата страна. Илия ще дойде. Той ще  бъде водачът, който ще заведе сърцата на децата обратно към посланието на бащите. Обратно към  посланието на нашия Небесен Отец в деня на Петдесятница. когато е излял Святия Дух.

Обясних всичко по възможния най-прост начин, колкото се може поточно според Библията и според  историята. Показах как това нещо е преминапо през вековете и днес още е тук. Обясних ви, че Бог е  проклел деноминациите. Надявам се всичко това да сте го приели на основание на Библията, Деяния на  апостолите и на историята на църквата.

Бог   никога   не   си   е   организирвал   църквата.   Майката   на   организираните   църкви   е   римско- католическата иерархия. Римско- католическата църква е майка на всички организации. Щом дойде  съживление в някоя протестантска църква, веднага се организирват. Библията говори за блудницата и  нейните дъщери, а това са църквите, който са излязли от нея. Те са блудници. Такава е и тя.

Но Той е казал също и това: „Не бой се, малко стадо, защото на Отец…“

Всички вие, баптисти, методисти, каквито и да сте: „Който отвори вратата, ще вляза при него и ще

вечерям с него.“

Мои братя и сестри, нека в онзи ден да принадлежим към малкото стадо. Да принадлежим към онова

малко стадо, което очаква Неговото пришествие и което ще бъде грабнато горе. Грабването ще бъде от  целия свят ще бъде. „Двоима ще бъдат в леглото, единия ще бъде взет, другия се оставя. Двама ще  са на полето, единия е взет.“ Това ни показва, че в този момент в едната част на света ще бъде нощ, а  в другата, ден. Двама са в леглото, двама са на полето. Единия се приема – по същото време.

Какго вече казах днес сутринта. Един ден ще вървите по улицата, ще разговаряте с майка си и в един  момент тя ще изчезне. Или ще седите около масата и ще пиете кафе и ще закусвате, в един момент ще се  огледате и ще видите, че баща ви го няма. Така ще стане.

Това ще дойде. Обаче не знаем кога. Но когато се случи, нищо повече не може да промениге. Може  да кажете: „А, това го слушам вече от дълго време.“ Но един ден ще бъде за последен път. Ще стане,  защото така казва Словото на Господа.

Мислете за това. През тези осем вечера удари ли някъде неточно? Всичко, което е казал Исус се е  изпълнило абсолютно точно във всеки период.

Разбираме, че тези периоди на църквата съответстват на това време. Когато днес сутринта говорихме  за десетге девици – Библията казва, че когато прозвучи онова „Женихьт идва…“ което е Господното  пришествие, преди това ще бъде проповядвано Словото. Тогава ще се изявят неразумните девици. И  какво   е   станало   след   това?   Времето   е   близко.   Атомните   бомби   са   приготвени   навсякъде.  Проповедниците ще търчат по улициге и ще проповядват това послание.

 

 

 

 

И тцом това стане, онази голяма църква, неразумните девици ще каже: „Ние сме от толкова време  презвитериани. Може би ще се занимаем малко с това, за да разберем. Да, ние се нуждаем от Святия  Дух.“ Тс вече сазапочнали да гшшат трактата по този въпрос. После казали: „Дайте ни от вашия.“ А  другите отговорили: „Не можем, ние имаме колкото е потребно за нас.“ Но когато отишли да се молят,  за да получат Святия Дух, както правят вече днес онези красиви, големи църкви – онези организации –  когато  отишли  да  си  купят  масло,  Жениха  дошъл.  Тези  големи,  организирани  църкви  сега  казват:  Необходимо  ни  е  петдесятно    съживление.  Трябва  да  се  върнем  към  тях.  Трябва  ни  Божествено  изцеление в църквата. Трябва да имаме такива, който говорят езици и конто тьлкуват. Трябва да имаме в  църквата всички дарове на Духа. Трябва да започнем с това в събранията.“ Те започват да дискутират по  този въпрос. Но докъто отидат да се съветват. Жениха ще дойде, за да вземе тези, конто имат масло в  лампите си.

Какво станало, когато се върнали? Били хвърлени във външната тъмница – в голямата скръб. Там ще  бъде плач и скърцане със зъби, докъто Невястата ще е в небето. В края на три и половината години Той  ще дойде и ще се открие на братята си, както е направил Йосиф. Това ще предизвика голям плач. Ще се  отделят по семейства и ще плачат поотделно. И ще попитат: „Какви са тия рани?“ Те са Го проболи. И  тези, който са Го проболи ще Го видят. Той ще се изяви на братята си.

Но сега, Той иска да се открие на Своята църква. Но те са Го изгонили. Той все още чука на вратата и  казва: „Има ли там още някой, който иска да отвори, да вляза при него и да говоря с него?“

Аз съм толкова радостен и благодарен. Преди около 28 години почуствах това чукане в моего сърце.  Той влезе вътре. От тогава вечерям с Него и Той с мен. Приех петдесятното благословение, Святия Дух,  бях покръстен на името на Исус Христос за прощение на греховете.

В живота си съм бел покръстен само един път. Още от детинството ми никой не можете да ми  внуши, че има трима богове. Не, това никой не може да ми го внуши. Не може да го внушите на никой,  който знае кой е Бог. Така е. Когато един баптистки проповедник щеше да ме покръсти, аз му казах:  „Искам да бъда покръстен на името на Исус Христос.“ Д-р Рой Дейвис ме покръсти на името на Исус  Христос още когато бях момче. Вярвах на това и останах там. Знам, че това е истината. Това е вечного  Божие Слово.

Щастлив съм, че мога да кажа, че съм един от тях един от тях, един от тях,
щастлив съм, че мога да кажа, че съм един от тях ………..

И вие ли сте щастливи? Ако сте щастливи вдигнете ръката си. Един от тях, един от тях….

Напи сте щастливи, че сте един от тях? Да! Амин! Алилуя!

(Един брат говори на езици, друг брат тьлкува.)

Благодарим ти, Отче, за Твоята доброта и милост към нас, който с нищо не сме я заслужили. Когато

мислим за това, че Ти сега потвърждаваш Словото си. Господи, точно, както си обешал. Моля се, Отче  Твоята милост да почива върху нас.

Ако има сего тук някой, който още не Го познава като Спасител, искате ли да Го примете като свой  Спасител? Моля ви станете, за да се молим за вас. Той е казал, че иска да потвърди и при вас Словото  си. Ако се намират тук някой, конто не Го познават и не са прили Духа Му, Той сега ви говори.

Там е някой. Би ли станал, брате? Бог да те благослови. Остани прав. Иска ли още някой да стане и  да  каже:  „Бих  искал  да  бъда  покръстен  със  Святия  Дух.“  Бог  да  те  благослови,  брате.  Бог  да  те  благаслови.  Станете  и  останете  прави.  Има  ли  още  някой  да  иска  да  приеме  Святия  Дух  и  да  се  покръсти? И да се молим за вас? Има ли още някой? Искате ли да се молим за вас и да станете?

О, би ли искал да принадлежит към стадото Му?

Гой те се върне. Искаш да бъдеш Иегов враг, или Негово дете? В онази сутрин Той те бъде сърдит

Бог. Ще приеме само кръвта на Исуса, не членство в църква. За Него то нищо не значи. Нищо, само
кръвта. Какво ме очиства от греха? само кръвта на Исуса Христа…

Вие приятели, който станахте, приемете милоста на Господа Исуса. Тези неща, който са обещани в  Библията се изпълняват съвсем точно. Петър тогава казал: „Това обещание е ни вас и на чадата ви и  на всички дшечни, колкото Господ, нашият Бог ще прилове при Себе Си.“

Вие станахте, защото искате да приемете благословения от Господа. Аз ще се моля за вас като Негов  служител. Ще се моля Той да ви даде кръщение със Святия Дух. Бихте ли могли от искренно сърце да  обещаете на Бога: О, Боже, от този момент, в който стоя тук ще очаквам кръщението със Святия Дух,  ще се моля и ще чакам да ме изпълниш със Святия Дух.

 

 

 

 

Искате ли да обетаете това на Бога? Вдигнете ръката си. „Непрекъснато те се моля, докъто ме  изпълниш с нежноста и добротата на Духа.“

Сега ще се моля за вас, а вие наведете главите си.

Наш небесни Отче, те са наградата на Твоето присъствие. Те разпознаха, че тези думи са истинни,

защото са Твои. Те знаят, че бяха дадени чрез Святия Дух и че това са Божии думи. Те са убедени, че се  нуждаят от Теб, че се нуждаят от Святия Дух и че Ти ще ги изпълниш с тази сила. „Те ще бъдат  изпъпнени  със  сила  отгоре…“  ще  приемат  сила  да  водяг  християнски  живот,  ще  получат  сила  да  превъзмогват покушенията. Както в песента, която пяхме. „Те били в горницата и се молили в Неговото  име. Били покръстени със Святия Дух и получили сила за служение.“ И тези искат да получат сила за  служение.

Отче, моля Те като Твой служител, Ти видя техните вдигнати ръце. Те Ти обещаха, че ще се молят  непрекъснато, докъто не ги изпълниш със Святия Дух, Господи и докъто не получат тази част на Твоето  свято присъствие в живота си.

Като Твой служител. Господи, се моля ди ги изпълниш със Святия Дух. Моля Те, Господи, те да не  напуснаг това събрание, докъто това не стане. Да останат тук, докъто всяка една душа на това място се  изпълни със Святия Дух. Дай го, Господи.

Ти си Всемогъщ Бог. Изявил си се в тяло, за да отнемеш греховете на света. Ти си въскръснал на  третие ден. Ти си отишъл в ада. Тази вечер си тук, веред нас чрез Святия Дух. Молим Те, Отче, да  изпълниш със Самия Себе Си, любими Господи, всеки един. Нека да бъдат благословение в Твоето  царство и в бъдещия свят. А един ден, когато стигнат на края на пътя, което може да стане и днес – ние  не знаем кога ще бъде това – но бихме искали да бъдем достойни да бъдем грабнати. Нека всички да  бъдат участници в грабването. Нека всеки един, който стой в Твоето свято присъствие и е изпълнен със  Святия Дух и който Ти принадлежи, да участва в г рабването.

Молим Те, Отче, заеми се днес с тях. Те са Твои. Аз Ти ги предавай в името на Исус Христос. Амин.
Сега вдигнете ръце към Бог и Го хвалете. Благодарим ти, Господи. Изправил съм се, за да Те хваля.

Благодаря Ти за благословението, за Твоята доброта и за кръщението със Святия Дух. Благодаря Ти!  Благодаря Ти, Господи. Благодарим Ти, че ни викаш и че ни прощаваш. Ти изпълняваш обещанията Си.  Ти няма да се отречеш от тях. Ние Ти вярваме.

Не сте ли щастливи? Кажете: Слава на Бога!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *